samo za prevejane s478,xp,i samovoljno rusenje=u pomoc
STRANA 1 OD 1
savatije
samo za prevejane s478,xp,i samovoljno rusenje=u pomoc
18.03.2009. 18:35
T16251
status: user broj poruka: 1121
problem: s vremena na vreme xp jednostavno pukne, nedosteje po nek sistemskii fajl (ne uvek isti), i tera me na smor da radim repair, nakon cega sve opet radi neko vreme ok....sumnjao sam prvo na novi wd-hd (sata 250 ne particionisan- u komadu), pa ga zamenih drugim novim (gotovo istim sa malo drugacijom oznakom) uz reinstalaciju xp-a, ...al opet isto rabim asusovu p4g8-de luxe plocu, sa intelom 2.66, 2 g kingstona ( strogo uparenih po serijskom broju) koje prodjose gomilu testova pozitivno, hardverski,ploca nema ni jedan naduvan ili kvaran elektrolit...napajanje (cheiftec 500) je pre 10 dana izaslo iz radnje, hladjenje sa svezom grafitnom pastom na procesoru, uz predimenzionisani hladnjak i solidan novi cooler master fan, sve to u velikom cooler masterovom centurion 5 kucistu. sata drajveri za plocu su najnoviji koje sam mogao da nadjem na net-u kod izvornog proizvodjaca, bios je poslednja verzija koja je dostupna za mog starca od ploce, xp-sp3 je originalni sa ms-sajta, ali meni to masina s vremena na vreme opet to uradi...pukne, i izgubi neki sys fajl za dodatak...koristim zvanicno licencirani kaspersky (kupljena licenca) dnevno up-date-ovan, cesto cistim registry cleaner (comodo), spy-wer jednom-do 2 puta nedeljno sa spy-boot-om redovno update-ovanim, al slaba vajda od svega toga... pomozite, i dajte mi neku ideju, za koju ne moram vise da lozim evrice, jer su mi potrebe u radu tolike da mi je ovo plafon od komfora pod uslovom da sve funkcionise normalno
zeljno iscekujuci makar i one sarkasticne odgovore.......pozdrav
1. Mnogo igraš sa tweak programima, optimizerima i ostalim glupostoma 2. Instaliraš i unistaliraš kao manijak 3. Šta god da ima setup pokrenuo si 4. Imaš virus na virusu na ostalim particijama / diskovima / fleševima 5. Ako je u pitanju oštećenje (corrupted) fajlova, to može biti do harda / RAM-a / grejanja _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
probaj pojedinacno memorije u razlicitim slotovima. ili da oboris memoriju na 333 a cpu na 2ghz... scan disc... driver cleaner ocistis SVE drajvere, pa probaj bez drajvera tj.sa generickim xp drajverima koje posle apdejtujes windows auto apdejtom... jbm li ga mozda je i hladnjak preveliki, pa se proc gasi od zime ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Tvoj problem su SATA drajveri za ploču - kontroler čip a za tu verziju windowsa (nije bilo problema sa winxp winxp sp1). Na disku su ti najverovatnije setovani i tzv. `dirty bit`-ovi... pročešljaj net za rešenje a ako nemaš. slobodno mi se obrati porukom, poslaću ti celo objašnjenje, sad me mrzi da kopam po računaru ili pišem bibliju ovde. update sata drajvera, trebalo bi da se odradi preko windows update-a, to što si skidao sa sajtova - ne radi kako treba. I meni se isto dešavalo na isto WD 250 Sata, i bio bih uveren da je do diska - da nisam imao i Ubuntu koji je u isto vreme radio savršeno. Imao sam i virus-trojanče koji je pokarabasio neke postavke win-a, između ostalih i update pa i to proveri sa recimo, malwarebyte-om. Isključi system restore, iz linux-a ili preko hiren`s-a (ili nekog drugog boot cd-a) obriši system restore-ove foldere sa svih particija a i recycle foldere pa tek onda odradi češljanje protiv gamadi. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
tweak programi ne postoje u mom mozgu, i licno ih kao racunarski polu-pismen ne preporucujem nikom ko ima zelju da u mu kucni ljubimac dugo zivi... instalacija i de instalacija svega i svacega je zabluda onih koji racunar kupe prvi put u zivotu, a ja sam poceo od zx-81 ako i ti dragi bax-e znas sta je to ne gajim sumnje u ono sto sam platio za antivirus, za razliku od onih koji svaki drugi-treci dan po netu jure crac-ove, serial-e ili key-eve citaj baxe sve....od testova ram-a do najskuplje termo paste i kucista u kome duva promaja kao na himalajima.... ili je to onaj odgovor koji spada pod pod sarkasticno....
Zato je tu odgovor pod 4 i 5. Nije Kaspersky svemoćan. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: tweak programi ne postoje u mom mozgu, i licno ih kao racunarski polu-pismen ne preporucujem nikom ko ima zelju da u mu kucni ljubimac dugo zivi.. :: instalacija i de instalacija svega i svacega je zabluda onih koji racunar kupe prvi put u zivotu, a ja sam poceo od zx-81 ako i ti dragi bax-e znas sta je t :: ne gajim sumnje u ono sto sam platio za antivirus, za razliku od onih koji svaki drugi-treci dan po netu jure crac-ove, serial-e ili key-ev :: citaj baxe sve....od testova ram-a do najskuplje termo paste i kucista u kome duva promaja kao na himalajima... :: ili je to onaj odgovor koji spada pod pod sarkasticno....
za mixx-a: sve je to vec odradjeno, ali je problem ostao, hvala u svakom slucaju za piska: to mi lici na pravi put, hvala za ideju jer su se i moje misli nosile sumnjom da ipak oni sto je zvanicno izdato od proizvodjaca chip-set-a nije uvek ono pravo i ispravno ( malo li je primera)... za bax-a: jel bax od baxuz??? ....treba li da verujem polu svemogucem ili nedokazanom svemogucem sa crack-om??? a u ostalom ti mi reci ko je taj koji moza sve
Trpaš mi reči u prste. Nijedan antivirus nije svemoguć. Može hardver da ti bude sa druge planete i maximalno održavan, kao i softver, uvek postoji šansa da će neko novo đubre da ti uleti kad tad i napravi manji ili veći problem.
Ako ti je sve pre ovih problema najnormalnije radilo: proveri HDD sa MHDD-om, temeljno istestiraj ram, i probaj sa drugim HDD kablom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: za mixx-a: sve je to vec odradjeno, ali je problem ostao, hvala u svakom slucaj :: za piska: to mi lici na pravi put, hvala za ideju jer su se i moje misli nosile sumnjom da ipak oni sto je zvanicno izdato od proizvodjaca chip-set-a nije uvek ono pravo i ispravno ( malo li je primera).. :: za bax-a: jel bax od baxuz??? ....treba li da verujem polu svemogucem ili nedokazanom svemogucem sa crack-om??? a u ostalom ti mi reci ko je taj koji moza sv :: ::
probaj neki drugi OS, tako ces najlakse da utvrdis da li je softverski problem. ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
U principu, ako je ovo uzrok, moje je mišljenje da je MS namerno nešto modifikovao kod drajvera da bi doskočio instalaciji service-pack-ova na nelegalne windowse (isto se dešava sa mnogim drajverima za zvuk, lan, i slično na lap-topovima koji su kao, sklepani samo za Vistu). Dakle, ako imaš legalni win ili uključen update bez blacklisted windowsa, trebalo bi da ti skine drajver za sata kontroler. Ja nisam uspeo da ga `maznem` kao poseban fajl (SIL 3112 je kod mene) da bih ga imao na disketi za slučajeve reinstalacije i sličnog prčkanja, čisto se automatski instalirao kod mene. Sve, baš SVE što sam probao da pokupim na sajtovima abit-a, asus-a ili samog SIL-a, ne odgovara za windows xp sp2 i sp3. Good luck!
Kažeš da si menjao dva harda WD 250. A koji hard si imao pre toga kada ti je sve radilo normalno.? Može da bude problem što ti je hard sata2 a ploča ima podršku samo za sata 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.