Po vašoj preporuci instalirao sam Ubuntu 8.10. Sve super funkcioniše ali problem je kako instalirati programe. Iako sam prilično stručan za Win, za Linux sam apsolutni duduk. Poskidao sam neke programe tipa Cinelerra, DVD Rip, Lives ali kako sad da ih instaliram? Takođe vas molim za neku preporuku programa za multimediju (kao Premiere, VirtualDub, znači za obradu video materijala)
Nadji na google tabelu sa poredjenjem programa za win i z alinux,pa kada nadjes kako se zove program koji ti treba odes u synaptic pacage manager i samo ukucas ime programa koji ti treba,on ga nadje u bazama,stikliras,kucnes apply on te pita za password,potvrdis sve i on ga sam skine sa neta i instalira ga... To bi bilo to... Samo ti treba broadband net tipa adsl ili kablovski... :D Open source software rules!!!
Mislim da za Gnome imas Synaptic... On koristi online baze programa tako da je dovoljno da ukucas sta ti treba i velika je verovatnoca da ce to i naci...
U slucaju sa instaliras Kubuntu (ili dodas KDE na svoj Ubuntu), koristi Adept Manager...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.