Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Grub loading fail! HELP!!!
STRANA 1 OD 1
mkukic Grub loading fail! HELP!!! 05.03.2009. 15:32 T15937

status: user
broj poruka: 2591
Resaio sam problem sa restartovanjem linuxa tako sto sam ponovo instalirao i XP i Ubuntu 8.10 i sve je radilo OK. E sad posto sam formatiorao XP particiju vise mi nije video Win 7 sistem pri butu i rekoh da formatiram ja tu particiju jer mi ne treba... Necu koristiti Win 7, a i sta mi vredi kad ne mogu da pokrenem taj sistem vise... I sta se desava... Kad odradio taj format iz Partotion Managera 9.0 restartujem sistem i taf error...
Grub loading fail ... error 17 tako nesto... Shvatam da je pormecen taj Linuxov boot, ali kako da ga sredim a da ne moram da instaliram opet Ubuntu?

I jos jedno pitanje, kad budem jednom obrisao Ubuntu, formatom iz Wnidowsa... ostace njegov boot, taj grub... kako da vratim windowsov?

Hvala!
mkukic
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gosha70 re: Grub loading fail! HELP!!! 05.03.2009. 17:41 #100891

broj poruka: 192
detaljno uputstvo pogledaj na http://vladaj.com/?page_id=434.
gosha70 jos da dodam 05.03.2009. 17:43 #100892

kad deinstaliras ubuntu vratis windows loader iz recovery console komandom fixmbr, bar sam ja tako resio problem.

mkukic ... 05.03.2009. 18:53 #100897

broj poruka: 2591
Gosho hvala ti puno!

Jel zna neko neki dobar sajt da theme za ubuntu, da ne otvaram novu temu... Nasao sam neke teme na netu sa extenzijom emerald, instalirao taj program, ali mi nekako ne promeni celu temu vec samo onu naslovnu linijuj prozora gde su one ikonice minimaze, max i close...

Zanimaju me takodje i efekti... Namestio sam rotate cube i jos neke efekte ali mi je jako interesantan onaj kada pri zatvaranji prozora ide animacija vatre, kao spaljivanje prozora recimo, a njega nisam mogao da nadjem...
mkukic

gosha70 efekti 05.03.2009. 19:49 #100900

ides u compizconfig settings manager pa u effects-animations i tu podesis animacije recimo kada se otvara ili zatvara prozor i sl. moze i random pa se menjaju svaki put drugacije.

CrowBgd ... 05.03.2009. 20:30 #100909

broj poruka: 1376

https://www.gnomelook.org
BlueSkyNIS ... 05.03.2009. 22:03 #100923

broj poruka: 860
Teem se instaliraju tako što samo prevučeš fajl koji si skinuo preko prozora Appereance preferences u Theme tabulator.

http://davestechsupport.com/blog/2009/03/02/how-to-install-new-themes-in-ubuntu/

Windows-free with Fedora 10

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs