Progonio me neki Hijack trojanac(moram reci da je skroz zajeban) i ja uhvatim da formatiram komp.Odradio sam,kada ja tamo ono medjutim! :) (salim se) Formatirao sam komp,i non stop mi prijavljuje neke druge trojance izmedju ostalog i njega u restoru. Ali,opet me buni kakve veze ima system restore sa ovim?! Da li neko moze da mi preporuci sta da uradim,kao i da li ima neki doooosta dobar programcic za ovu gamad,mada koristim sve popularne programcice kao MalwareBytes,Ad Aware...? Pomozite
ne kontam kako si to formatirao hdd kad ti je ostao troja? inace, system restore je poznato gnezdo razlicite gamadi (a uz to i ne radi!) o cemu se pisalo na ovoj berzi, tako da ti lepo to iskljucis za pocetak pa onda sve ostalo. Ako ti treba backup koristi Acronis i bices srecan. malo search, malo google... tamo `vamo...
mozda si slucajno narezao trojanca na neki disk sa drajverima, mozda ti je na drugoj particiji ili flashu pa ga odmah posle instalacije sistema nesvesno `instaliras`. mozda je bas na disku sa antivirusom, rofl .______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
1. kakvu verziju win-a imas? (licencni, ne, crack-ovan, hack-ovan, tj. odakle ti?) 2. kako si formatirao hdd? 3. da li si iskljucio restore pa ti i dalje nalazi troje? 4. ko ti i gde prijavljuje troje? (avast, pretpostavljam...)
Sada sam imam SP1 zato sto zelim gamad da ocistim pa onda trojka dolazi! Normalno sam formatirao,bootovao sa CD! Iskljucio sam restore ali mi nalazi sada 4 komada,a bilo je sedam! Malwarebytes mi prijavljuje troje i avast takodje i to u restoru i koliko se secam negde u windowsu!
aha, - znaci, recimo da imas win XP SP1 (najverovatnije pro), a verovatno ti ga je neko narezao (a odakle njemu ostaje da pogadjamo, o tacnoj oznaci da ni ne govorimo...) - normalno formatiranje pretpostavljam da je trajalo nekoliko minuta (a nadam se da nije bila system repair varijanta) umesto malo temeljnijeg formatiranja od otprilike jedan sat. to mu dodje kao da ga nisi ni formatirao - ova cetiri mangupa su se zavukla boga-pitaj-gde... C, D particija, NN folder... posto vise nemas restore. Ali ja nekako imam osecaj da su oni na sistemskoj particiji i to verovatno u windows folderu, npr. system32? - mada... odakle ti sad restore kad si ga iskljucio?
elem, ja bih sad, opet po osecaju, mogao da ti kazem sta da radis, ali sta cemo ako me osecaj vara?! nisam kompetentan za ovakve stvari ali nekad mogu da pomognem. ako sad nisam vidi sta kaze bata cele:
Imaš li drugih particija na disku? Kako si `normalno` formatirao disk ili si samo instalirao win preko postojećeg? Ako si zaista formatirao disk i nemaš particije, probaj sa low level formatom. Ako imaš particije, moraš i njih da očistiš.
meni u zadnjih par meseci i pored eset-a i adaware-a, i sad i ovog unhackme, pc biva zarazen posle svake reinstalacije inace koristim xp sa integrisanim sp3, nemojte ni da pokusavate da instalirate, npr., sp1 meni je koriscenjje win xp sp1 trajalo do instaliranja modema cim instaliram modem, automatski nesto upadne pored aktivnog smart security-ja antivirusi toliko lose rade posao da ja moram sam da trazim taj malware po c:, u win-ovom folderu i posebnno system32 jesu to rookit, verovatno jesu, pokrecu se u okviru rundll.exe, a zovu se nekako budjavo i ekstenzija je .dll, lako se prepoznaju, jer je, kao sto rekoh ime budjavo, i ono sto je najvaznije nemaju description, bar ih ja tako nalazim i da, nikakvu stetu ne cine, osim sto ponekad pri startu win-a, isti trazi kao neki disk u optickom drive-u, kojeg naravno nema, i umalo zaboravih da se ponekad kaci na neki sajt za ciscenje tih gluposti
mi pada na pamet da ti likovi sa sajta na koji se internet explorer kaci kako bi ocistio ovo sa pc-ja, sami pisu ovakve glupave malware, koji ne rade nista lose, osim sto postoje, kako bi ljudi skidali taj njihov AV
follow me! -Taj xp SP1 je ok iz prostog razloga jer ga koristim 2,3 godine i ja sam ga narezao i nikada nije bilo nekih problema sa njim. Oko formatiranje je ok jer samm ga formatirao normalno 1001 put tako da ni to nije problem. -Prijavljivao mi je par gamadi u system restore-u i kada sam ga iskljucio prikazuje mi ih par ali sada u windowsu32 bla,bla,bla..
kakav bre system restore? pa zar nije otisao u vecna loviste prilikom formatiranja? ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.