Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
AAA Linuxovci pomagajte!!!
STRANA 1 OD 1
mkukic AAA Linuxovci pomagajte!!! 04.03.2009. 18:28 T15917

status: user
broj poruka: 2591
Pre neki dan sam pisao o problemima koje sam imao sa Ubuntu sistemom jer sam ga instalirao preko WMVare-a i rekoh da se ne zezam s tim i da vidim Ubuntu onako kako stvarno izgleda i sta sve moze da ga ja normalno instaliram. Uradim to tako sto u samoj instalaciji resize-ujem particiju C na kojoj mi je XP SP3 i dam Ubuntu-u 15gb. Sve prodje kako treba i lepo vidi Win particije i sad imam 3 sistema i 4 particije. XP, Win 7, Ubuntu i Data particiju. Evo ga i problem! Kad hocu da restartujem sistem iz Ubuntu-a desava se cudna stvar... Krene ona animacija gde one zelene crtice nestaju u desno i kad treba da se restartuje on tada umesto restarta da neku vrstu command line-a... dakle crn ekran i trepce kursor... Mogu da kucam sta hocu i nikom nista... Enter samo ardi za sledeci red... Samo mogu onda da ga restartujem `na dugme`!

Pomagajte!!!
mkukic
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS ... 04.03.2009. 19:22 #100733

broj poruka: 860
1. Koja je konf?
2. Koja verzija Ubuntua je u pitanju?
3. Jel izbaci neku grešku prilikom gašenja? (Pritisni ESC dok traje animacija da vidiš kako ide proces gašenja)
4. Ctrl+alt+del ne radi?

Obavezno update-uj ceo sistem.
Čini mi se da je animacija narandžaste boje, a ne zelene. Čudno.

Windows-free with Fedora 10

Pisko Particije 04.03.2009. 20:13 #100750

broj poruka: 6650
Za normalan rad i instalaciju Linux-a, treba ti još bar jedna particija, swap, recimo, od količina RAM-a x2, (obično, 3-4Gb). Da li si on-line i da li si odradio update ubuntu-a? AKo i dalje zeza nakon update-a, predlažem ti ponovnu instalaciju, nemoj da gaziš staru (linux-a) već napravi tu još jednu particiji-cu za swap pa ponovo instaliraj ubuntu. Ako imaš mogućnost (brzi net) skini najsvežiju sliku instalacionog diska ubuntu-a pa onda instaliraj. Meni se dešavalo da se nešto zabaguje, konkretno, bio mi je zaglupio rezoluciju po default-u i posle djaba driveri i settinzi, pri restartu uvek je tvrdoglavo prvo stavio 1280x1024 (kako je bilo na starom monitoru) sve dok ga nisam (iz drugih razloga) reinstalirao. Nemaš šta da žališ, podataka na linuxu još nemaš, sama procedura je u najmanju ruka blesava kao i kod windows-a, pa, probaj. Samo, jedini i pravi oprez, kod particionisanja i formatiranja. Dobro pazi da ne formatiraš windows particije!
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mkukic ... 04.03.2009. 21:30 #100774

broj poruka: 2591
Zezao me je net pa nisam mogao da odgovrim odmah.
Konfiguracija je sledeca:
AMD X2 6400+, 2 GB Rama gail black dragon, ploca MSI K7N platinum, graficka 7900Gt.

Da da, narandzaste su su kvadratici.. sorry...

Ubuntu je 8.10.
mkukic

CrowBgd Swap 04.03.2009. 22:46 #100779

broj poruka: 1376

Treta bi ne vise od 1gb swapa i to nece koristiti. Moze da zeza, i mene po nekada kod logouta na 8.10 zeza,jednostavo stane taj splash na npr 5mm od kraja i zakoci. Nema veze restuj ga sam nece mu nista biti,nisam obracao paznju sta ga ukoci ali posle reseta normalno radi.
Sabrosa Poziv za pomoc 06.03.2009. 09:10 #100969

broj poruka: 2

veliki pozdrav za sve vas na forumu. Javljam se jer mislim da mi neko moze pomoci. Tek od skoro koristim komp i potrebno mi je na naucim linux program,pa ako neko zna nesto kako bih mogao i sta neka mi se javi.Hvala svima unapred. Veliki pozzzz :)
::
CrowBgd ... 06.03.2009. 11:18 #100986

broj poruka: 1376

Sta znaci nauciti LInux? PRvo poskidaj tutorijale,procitaj malo npr ovaj forum
http://www.linuxo.org/component/option,com_smf/Itemid,82/

Koju distribuciju hoces?
http://distrowatch.com/
pa javi dalje
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs