Ovde mozete izneti sva svoja iskustva i zapazanja. Ovu temu sam pokrenuo iz razloga da vidimo kako i sta ce nam novi operativni sistem doneti vidjeno ocima svakog pojedinca na forumu. E sad ja imam prvo pitanje za one koje su sada ili ga jos uvek koriste kako se ovaj operativni sistem ponasa u odnosu na Windows XP sto se tice brzine i optimizovanosti prema igrama?Znaci performanse odnosno broj frejmova jednog i drugog sistema oci u oci.Obzirom da se pojavio i prvi oficijelni driver za grafiku za ovaj OS neka neko kaze i pokusa da bude iskljucivo objektivan i precizan vezano za ovu problematiku.Ja sam jos davno na Beta 1 sistemu testirao i performanse su znatno losije nego li na XP-u mada sam tad koristio Vistine drivere za grafiku. Ovo je veoma bitna stavka jer se veoma brzo blizi i finalna verzija a oni koji vole gaming bi ipak trebali da znaju na cemu su i da li je vredan korak ka napred ako pri tom nam ovaj OS ne nudi nista bolje od vec vidjenog u Visti vezano za gaming! Nebi bilo lose ni da se izvrte neki testovi kako bi mogli da uvidimo razliku u odnosu na XP ili ti prednost ovog OS-a ako uopste postoji!
Ono sto mene interesuje je za sad to ali sve sto je vezano za ovaj OS ,sve sto vas interesuje mozete pisati ovde !
P.S.Ova tema je jako aktuelna i trebao bi neko od administratora da je zalepi. Sve ostalo sto je do sad rastrkano treba ubaciti ovde.Tako ce sve biti pregledno i nece se ponavljati vise teme tog tipa!
Koristim build 7000 x64. Pre toga sam imao legalnu sp2 Vistu. Razlika nebo i zemlja. Triput brže dizanje sistema, windows explorer niej pukao ni jedanput u odnosu na Vistu kod koje je pucao svako malo. Pucanje samog os-a do sada ni jednom. Pronalaženje drivera, bez većih problema i sve radi. Primetio sam neke bugove ali nijedan se ne događa redovno i na svim programima. Primer messenger se uvek digne sa radne linije kada minimiziram neki drugi program ili recimo aimp plejer neće da ugasi komp kada mu podesim auto shutdown. Adobe master collection radi kompletan, photoshop nije hteo ali nisam tražio verzije kompatibilne sa Vistom. Nero radi od osmice, alkohol neće al zato probllem rešen sa ultra isom. Sve ostalo što sam stavio radi bez problema. Ukoliko se setim još nečega dodaću. Ja sam veoma zadovoljan. Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!
Koristio sam XP i XP64 a i starije OS-e,jedino Vista mi nikad nije dobro radio,al od kad sam stavio W7 x64 ostao sam bez daha,jeste da je jos u beta fazi,ali je sistem apsolutno stabilan,nijedan jedini BSOD,sve naprosto leti,dosad mi sve softver radi jedino Daemon Tools ne!Npr. Office 2003,Winamp.PowerDVD,LabelFlash,FoxitReader,PowerISO(umesto Daemona),CopyToDVD(Nero sam izbacio iz upotrebe,postao je preglomazan,barem za mene),SpeedCommander(umesto Winrara i TC),Picasa,FSImageViewer...znaci sve radi apsolutno dobro,a da od antivirusa koristim ESet Smart Security i radi izuzetno brzo i stabilno,dosad no problemo!Nisam preveliki igrac,al npr.NFSMost Wanted radi ko nikad dosad,isto i Carbon,COD i jos neke igre,mada ih nisam merio dosad al vidi se da sve radi lepse i bolje,neznam drugacije da objasnjavam!!! Od hardvera sve sam mogao instalirati Audigy2,WinFast TV,stampac,skener i sve radi dobro,jedino mi prastari Sony DSC-P1 nije prepoznao,znaci to je jedino sto nisam mogao staviti!!! Znaci ja sam apsolutno zadovoljan,stvarno sve radi kako treba!!!
Ne, ja pričam o jednostavnim stvarima tipa paljenje My Computer-a npr. Kada kliknem na My Computer najpre mi se pojavi samo okvir prozora sa menijem, a nakon delića sekunde i zadržaj prozora sa hard diskovima i slično. Uvek tako radi bez obzira što je aplikacija već keširana u memoriji. Ako se My Computer odnosno Explorer tako sporo pali onda ti je jasno da su mi ostale stvarčice baš usporene. Kada uključim aero effekte situacija je malo drugačija, tj. zbog dužine trajanja efekata to sporo paljenje se i nekako vizuelno zamaskira.
Valjda ću ove godine imati kinte za jedan dobar upgrade.
Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!
:: Meni, nažalost, Vista i Seven rade podjednako brzo tj. sporo. Najverovatnije zato što mi je konfa toliko zastarela da nije više za ove nove stvari. :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
CERI Citam gore vase tekstove i rekao sam sebi da hocu i ja da probam w7 pa bi zamolio nekog da mi da link gde mogu da ga skinem pa da testiram i postavim svoje misljenje ovde na sajt!
unapred hvala a moze i na msn : ceri303725@hotmail .com
moze i zadnja verzija 7022 mada je bilo jos posle toga i izvinite ako je bilo gresaka jer kasnim na fudbal,poz
CPU: P4 3GHz Prescott 90nm 1MB cache MB: Asus 945G chipset RAM: 1GB 667MHz DDRII GPU: GA 8600gt 256MB
Windows-free with Fedora 10
:: koja je konf u pitanju :: :: Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!! :: :: :: Meni, nažalost, Vista i Seven rade podjednako brzo tj. sporo. Najverovatnije zato što mi je konfa toliko zastarela da nije više za ove nove stvari. :: :: :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: ::
Iso fajl si mogao da skines sa microsoft sajta dok je bio dostupan, sada tako moes naci samo na torentima, a kada ti neko da linkove za rapid ili slicno, koristo Cryptload (ima da se nadje na netu), gde sve adrese fajlova kopiras u clipboard i on ih odatle ucita u program i automatski ih skida 1 po jedan i nemoras da se brines, moz da ga ostavis i 5 dana, ako su linkovi validni (program prvo proveri linkove, pa onda ide na dl) on ce ih skidati, samo ce nakon svakog skinutog fajla morati da ceka 900 sec ili mozes u opcijama da namestis da ti resetje ruter (ako imas dinamicku adresu, znaci, ako ne onda nista) i nakon reseta rutera on skida sledeci i tako sve dok ne skine sve sto si zadao...
:: Дајте неки линк за скидање који је интегралан а не овако раштркан у деловима. Има ли таквога јунака да постави и то ISO фајл :: :: Шта боље ради на овој машини :: CORE2 DUO Е440 :: 2 GB DDR2 1066 MHz :: ASUS P5KC :: 450 ВАТИ напајање :: :: Windows 7 64 - bitni ili 32 - bitni? :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Crysis warhead u dx10 radi malo bolje nego pod xpom na dx9, flight simulator 10 me je odusevio jer u dx10 stavrno radi dobro. Igre rade sve koje su novijeg datuma.
I dalje zvucna realtek nesto jebava ale pa nekad nece da pusti mp3 moram da restartujem, to se desava obicno posle surfovanja netom, mozda zeza zbog flash playera, cekam bas za 7cu da se pojave driveri pa cu skinuti. ploca p35-ds3l SMBUS je bio pod znakom pitanja ali sam instalirao od viste i comp. modu i rade dobro
Media Player nekad pukne, media center takodje, menjanje nekih stvarcica npr. sensitivity misa pravi cudne zastoje ali posle potera opet. Ima tu jos sitnica koje me bas i ne doticu.(npr kad ocu da izbacim gadgete iz windowsa on krene da brise pa pukne pa vrati)
Programi hvala bogu svi rade koje sam probao sto se tice video montaze i grafickog dizajna.
Ali ne mogu da nadjem... Prvo pitanje: Ubacicu drugi hard pa cu inst. Win 7 na njega. Ali kako to da uradim? Ubacim, kazem bootuj se sa CD-a, instaliram na neq particiju na drugom hardu i sta onda? Jel ce on meni sam da ubaci da na dizanju kompa biram koji cu sistem? Drugo pitanje: Koji da skidam, tj koju verziju, odnosno koja je najnovija...itd.? Trece pitanje: Drajveri? Da skinem drajvere za Vistu pa ce da sljakaju ili...? PoZ
1. Pa ako ne us#reš nešto, trebalo bi da te pita koji Win želiš da se podigne. 2. Ako se ne varam poslednja verzija je 7048, čini mi se, 3. Skidaš drajvere za Vistu, mada za grafiku evo pojavio se i drajver baš za Win7.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: 1. Pa ako ne us#reš nešto, trebalo bi da te pita koji Win želiš da se podigne :: 2. Ako se ne varam poslednja verzija je 7048, čini mi se :: 3. Skidaš drajvere za Vistu, mada za grafiku evo pojavio se i drajver baš za Win7 :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: ::
Beta bolje cekajte full, mozda ima nekih bugova za koje vi ne znate, a ne mozete ih tako lako uociti, kazu da je OS odlican, a taj XP odlazi polako u zaborav, tako da ce sad ogromni broj ljudi preci sa Xp-a na W7, a da za W7 vam ne treba uopste grafa, znaci samo proc, bice podrzan za njega DX11, itd.
Da li je 7048 RC ili je jos jedan beta build? Razlicite informacije kolaju netom, pa i ta da je ovo kao fake RC, i da se pravi ocekuje krajem aprila. Hvala i pozdrav svima.
Ovo jos nije RC nego beta build 7048,7057...Pravi RC ce izaci 10 Aprila 2009...
At this time, Windows 7 RC is internally being tested and the official release date is set for April 10, 2009. The Windows team is right on schedule with development, and if there are no significant problems over the next few weeks the April 10, 2009 release date will remain in tact.
There is no telling at this point in time whether or not Build 7057 is in fact the fully fledged Windows 7 Release Candidate. Microsoft is certainly hard at work cooking the RC build, which is planned for general availability in April 2009. Still, despite the EULA mention of the RC, the actual Release Candidate development milestone could have a superseding build number. Still, Windows 7 continues its evolution, with additional changes implemented on top of what the software giant integrated into 7048. Windows 7 Build 7057 features changed UAC settings, reflecting modifications promised by Microsoft a while back for the User Account Control, but also new wallpapers, new logon screen, and fresh imagery for the personalization of user accounts.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.