Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 na Quad Core
STRANA 1 OD 1
starwriter da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 na Quad Core 02.03.2009. 12:39 T15838

status: user
broj poruka: 73

da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 i koju verziju.
posedujem INTEL QUAD CORE 6600, 2GB RAMA, plocha P5K-E.
Da li bih sa Vistom nesto dobio?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 na Quad Core 02.03.2009. 12:48 #100161

broj poruka: 4521
Dobio bi nogom u dupe od razuma....e da i dobio bi i do 80 % usporenja u odnosu na xp, umalo zaboravih .

Ajd uzdravlje

::
:: da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 i koju verziju
:: posedujem INTEL QUAD CORE 6600, 2GB RAMA, plocha P5K-E
:: Da li bih sa Vistom nesto dobio?
starwriter :) 02.03.2009. 12:51 #100162

broj poruka: 73
jasno receno:)
Thanks na savetu:)

Zmajko ... 02.03.2009. 13:31 #100168

broj poruka: 1228
@starwriter
Mali hint od mene, guglaj malo bolje termin load balancing pa ce ti neke stvari biti malo jasnije...
Dachman Vista + Qaud Core 02.03.2009. 15:46 #100211

broj poruka: 630
Moze da prica svako sta hoce ali Vista je zasigurno bolje optimizovanija za novije masine a pogotovo za quad core procesore od XPa.U mom slucaju Vista mi radi znatno stabilnije i brze od XPa.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Vista + Qaud Core 02.03.2009. 15:52 #100212

hehe ..kad bi se grudvali friziderima

Ajd uzdravlje

:: Moze da prica svako sta hoce ali Vista je zasigurno bolje optimizovanija za novije masine a pogotovo za quad core procesore od XPa.U mom slucaju Vista mi radi znatno stabilnije i brze od XPa
::
Equinoxe Re: 02.03.2009. 16:00 #100213

broj poruka: 12057

Za nekoga ko ima 2 GB RAM-a u kombinaciji sa bilo kojim prosecorom -> koristiće 32-bitni OS, Vista nema šta da traži pored XP-a SP3 i W7.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Dachman frizideri :) 02.03.2009. 16:01 #100214

Pa da,ima logike da program koji je radjen i pre nego sto je pravljen dual core bude optimizovaniji od necega sto je radjeno za naprednije tehnologije .Ne govorim za dzabe i na pamet nego sto je u praksi pokazano...
Ognjeni Re: frizideri :) 02.03.2009. 16:04 #100216

haha... Brateee jel ti znas nesto sto 6 milijardi ljudi na ovoj planeti ne zna ? Ajde molim te podeli iskustvo sa nama posto niko od nas nema pojma sa zivotom ovde.

Ili ti imas neku mozda specijalnu, ultra, mega, giga, voodoo verziju Viste za koju ni Bil Gejts ne zna da postoji ...ajde narezi nam dvd pleeeaseee

p.s. samo sam ironican, Vista je obican shit sa kojim ne treba muciti ni albance na Kosovu a ne normalne ljude....

Ajd uzdravlje

:: Pa da,ima logike da program koji je radjen i pre nego sto je pravljen dual bude optimizovaniji od necega sto je radjeno za naprednije tehnologije .Ne govorim za dzabe i na pamet nego sto je u praksi pokazano...
Dachman dobro de 02.03.2009. 16:26 #100220

Ja ti kazem ono sto znam i sto je tako, da ti stvarno ne objasnjavam sada...
Ne znam o kojih 6 milijardi ljudi pricas?Koliko vidim sve vise se koristi Vista prvenstveno zbog toga sto sve je vise stvari koje ona gura sto XP ne moze i prosto se pitam sta ce koristiti taj neki broj ljudi koji imaju ubedjenje o XPu kada ni jednu igru nece moci da igra na njemu(a to i nece bas biti daleko).
Ti kako hoces ali XP ce kao i svojevremeno superiorni Win2000 koji je realno tata za XP biti u potpunosti prevazidjen...
Slavuj ... 02.03.2009. 17:05 #100227

broj poruka: 2236
Šest milijardi onih frižidera iz samoposluge, od 1500 litara.

Glavni štab.
philaemos re 02.03.2009. 18:27 #100251

broj poruka: 2743
2GB ram-a je malo za Vistu, kompujter bi ti garantovano radio osetno sporije, a da bi iskoristio tamo neke prednosti ( da li ih ima...?) treba ti + RAM-a, + besna dx10 graficka
Pozz

Hope is the first step on the road to disappointment.

NMY Da Da... 02.03.2009. 18:43 #100256

broj poruka: 1509
Sa XP-om ti je ista stvar kao i sa Microsoft Internet Explorer-om...
Koristi ga 60+ % internet populacije jer ne znaju sta je Mozilla, ono culi su, ali i dalje misle da je IExplorer dobar a nisu svjesni koliko grijese...

Nemam ja nista protiv XP-a, ali od kada sam stavio VISTU, nemam razloga da vracam na XP, savrseno mi radi komp. i imam `SAMO` 2GB RAM-a i to je sasvim dovoljno za VISTU... Mozda bi XP sa 2GB bolje radio ali nije to tolika ogromna razlika o kojoj svi pricate...
Dugo vremena nisam htio install VISTU bas zbog tih prica `jao stopa kompjuter, nece igrice na njoj, ovo nevalja, ono nevalja, ovo ovako, ono onako itd.`, ali poslednjih mozda oko godinu dana koristim VISTU i stvarno sam zadovoljan... Nikakvih problema nemam... Jedino sto se isplati je preci na W7 koji je, nadam se jos bolje optimizovan...

@ philaemos : Jesi li ti to probao ? Bas je toliko razlika ? Eto ja jesam probao, i da znas da ima razlike, ali definitivno nije ni priblizno velika kao sto vi neki pricate...
A sto se tice grafike, ne znam druze ko ti je rekao da treba `besna` DX10 graficka ?
Sve igre u VISTI mozes igrati i sa DX9, a DX10 nema veze sa brzinom VISTE nego je unapredjena verzija starijeg DX koja podrzava nove mogucnosti, nove filtere, nove algoritme i sta sve ne , i ZBOG TOGA zahtijeva jacu graficku za pokretanje igara a da ne stopaju...
Vista ko Vista uopste ne trazi neku jaku grafiku, ali ako hoces da igras igre u DX10, onda ti definitivno treba dobra graficka, najmanje 8800GT a i ona nije bas nesto posebno jaka za DX10...

Jeste da sam puno napisao, ali jbga, moram kada ljudi iznose neosnovane cinjenice...

SONY VAIO VGN-FW285J

philaemos re 02.03.2009. 19:10 #100263

broj poruka: 2743
@ NMY
Jesam probao, ali moja je greska sto nisam naglasio sledece:
Ako surfujes netom, dopisujes se na msn-u i slusas muziku Vista ce da ti radi i sa 1GB RAM-a
Pokreni neki ozbiljniji program pa mi javi...
A dacu ti jos jedan banalan primer: ja sam pasionirani igrac WoW-a i na XP-u sa 2GB ram-a mi je slabo... sta reci za Vistu... sve zavisi sta ce lik da radi na kompu, ako trazi recepte za kolace na netu dosta je i 1GB
Ako ce da igra Crysis dx10 u pozadini aero sarenis cuda treba mu besnilo
Sto se tice graficke mislio sam na to da ima primetnog poboljsanja, zasta se lik interesuje, uostalom batali me prica, pusti lika neka proba, pa ako je zadovoljan ok... ti si presrecan sa Vistom, i meni je jako drago zbog tebe!
Pozz

Hope is the first step on the road to disappointment.

bunjevac da li vredi postaviti Vistu umesto XP SP3 na Quad Core 02.03.2009. 19:44 #100273

broj poruka: 578

imam amd quad core i 4 gb rama i mogu da kažem da nikada xp nemože da se meri sa vistom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs