Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
pitanje
STRANA 1 OD 1
ivdzazemun pitanje 01.03.2009. 14:09 T15818

status: user
broj poruka: 154
Posle onog Windows-ovog ucitavanja one ``cuvene`` prolazece linije javlja mi se kao kopirani Windows-ov OS.
I onda mi odbrojava 30 sekundi za aktivaciju gornjeg ili donjeg Windows-a,i ja naravno uvek biram donji jer je brzi.
E sada me zanima,kako mogu da ga sklonim jer me smara da svaki put aktiviram donji odnosno svaki put strelica na dole pa na enter.
Ne znam da bih mogao iz BIOS-a da ga uklonim ili...?
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 01.03.2009. 17:04 #100035

broj poruka: 2270
Svaka čast, najkonfuznije pitanje do sada. Gornji win, donji win... jer je brži? Pretpostavljam da imaš neku multiboot varijantu, pa ti daje opcije za dva sistema (koja?). Zašto si uopšte instalirao 2 wina, za tako nešto treba ekstremno dobar razlog. Ili je u pitanju običan izbor usera (ali tu nema ograničenja od 30sec)? Razjasni malo.
Slavuj ... 01.03.2009. 17:31 #100038

broj poruka: 2236
Desni klik na My Computer, pa Properties, pa Advanced, pa dole u Startup and Recovery na Settings, pa Edit i obriši taj koji ti je već, gornji i sačuvaj promene i to bi bilo to.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ili to ili... 01.03.2009. 18:59 #100054

broj poruka: 2931
u C/: nadjes fajl `boot.ini` (hidden) otvoris ga notepadom i smanjis timeout sa 30 na neku manju vrednost. to ti je najsigurnije, ne iskljucuje mogucnost dizanja drugog sistema ako zatreba

EREMIC Ne mogu da verujem 01.03.2009. 19:20 #100058

broj poruka: 168

Lepo otvori kontrol panel i udji u system pa onda advanced pa otvori startup recovery i onda ces lepo da sam odredis koliko dugo ce da ti stoji informacija na ekranu (moze 0 )
ivdzazemun Reseno! 02.03.2009. 10:33 #100150

Ivdza

ivdzazemun Hvala 02.03.2009. 10:33 #100151

Ucimo dok smo zivi,zar ne?!
Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs