Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
re
STRANA 1 OD 1
Plamen re 25.02.2009. 20:26 T15742

status: user
broj poruka: 2836
Posedujem Windows VISTA SP1 Ultimate.... I imam problem. U windowsu imam nekoliko igrica, NOD32 2.7, AcdSee, Winamp WMP, Microsoft Office.... i josh nekoliko osnovnih programa. Danas sam instalirao Zone Alarm Extreme Security. Pri startovanju racunar je usporen, treba mu 20sec vise nego pre da se startuje. Izbrisem ja Zone i res.... kad ono treba mu citavih 50sec (pre Zone Alarma oko 30sec)... U TuneUp startup izkljuceni su mi nepotrebni programi... Pokusavao sam nekako da ubrzam startup ( clean up, defragmentacija.... i josh stvari.... speed TuneUp).... Nista ne pomaze... Imao sam puno puta ovakav problem i kod XP-a... E sad pitanje za vas, kako da resim ovaj problem i da li postaje neki programi koji ubrzavaju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 25.02.2009. 20:37 #99321

broj poruka: 12057

To je zato što je ZoneAlarm đubre od softvera. Makni to sa mašine, i ako ti treba firewall, stavi neki Outpost Firewall recimo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Plamen Znam da je djubre.... 25.02.2009. 20:43 #99322

Ali ja sad ne znam kako da ubrzam start up???? Treba mi neki program koji ubrzava???

bunjevac zone alarm 25.02.2009. 20:44 #99323

broj poruka: 578

Zone alarm nije kompatibilan sa vistom,možeš slobodno da koristiš vistin firevol.
markopvict po 100. put 25.02.2009. 20:50 #99324

broj poruka: 4515
koji ce vam qrac firewall?!

Ako mi neko da konstruktivno objasnjenje.....

- - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ttate Re: Znam da je djubre.... 25.02.2009. 20:51 #99325

broj poruka: 366
Control panel>administrator tools>sistem configuration>start up,i sam izaberes sta hoces da ti se startuje.

:: Ali ja sad ne znam kako da ubrzam start up???? Treba mi neki program koji ubrzava??
::
Plamen re 25.02.2009. 21:00 #99326

Pokusao sa i to... ali i dalje sporo... Da li postoji neki program koji ubrzava start up?

Equinoxe Re: re 25.02.2009. 21:23 #99331

Ništa osim defraga i optimizacije količine start-up programa ti ne može pomoći.
Naravno neće ti isto butovati sa dva Raptora u RAID-u i sa jednim prosečnim SATA diskom sa 8 MB keša.

:: Pokusao sa i to... ali i dalje sporo... Da li postoji neki program koji ubrzava start up
Plamen re 25.02.2009. 21:37 #99336

Ma imam WD 16MB cache SATA 2.... Jedino mi znaci pomaze reinstalacija windowsa.... ali od toga nema nista....

Equinoxe Re: re 25.02.2009. 22:01 #99344

Drmni jedan defrag ako nisi dugo...

:: Ma imam WD 16MB cache SATA 2.... Jedino mi znaci pomaze reinstalacija windowsa.... ali od toga nema nista...
gile23 ... 25.02.2009. 23:55 #99384

broj poruka: 9121
Skini program Smart Defrag sa https://www.download.com, a sto se tice totalnog podizanja Viste SP1 Ultimate 32bit, na mom kompu dok se svi fajlovi izbace i da je sistem totalno spreman za rad treba mu oko 3 minuta, a to pogledaj na onom pokazivacu za memoriju, ja imam 2GB, uvek kada mi je iskorisceno oko 70% memorije znam da se jos nije podigao, ali posle nekog vremena padne na 40% memory usage.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Administrative tools u Visti 26.02.2009. 00:33 #99392

broj poruka: 2158

pa Event view koliko se secam sad sam na 64bit-nom xp.Tu imas sve probleme oko boot-a pa cak i vreme potrebno za boot.Vista radi kesiranje nekih fjalova na hdd radi brzeg boot-ovanja sto zna da nervira jer dok onda to sve ne odradi boot zna da bude dosta dug, probaj da u win registry iskljucis Superfetch opciju to zna da ubrza boot.
tortojed Re: Administrative tools u Visti 26.02.2009. 23:32 #99600

broj poruka: 10999

:: pa Event view koliko se secam sad sam na 64bit-nom xp.Tu imas sve probleme oko boot-a pa cak i vreme potrebno za boot.Vista radi kesiranje nekih fjalova na hdd radi brzeg boot-ovanja sto zna da nervira jer dok onda to sve ne odradi boot zna da bude dosta dug, probaj da u win registry iskljucis Superfetch opciju to zna da ubrza boot

Fetch i Superfetch su tu upravo da bi ubrzali butovanje kao i aktiviranje programa koji se najcesce koriste(uz odgovarajuci hardver, pre svega dodatni SSD, naravno).
Skini ti taj NOD32, pa da vidis lepote (i dobro ga iscisti iz redzistrija pa instaliraj avasta). Iskljuci servise: security, error reporting, automatic updates, file indexing, up&play, messanger, remote access ... Posebno ubij W Defender i firewall (nece ti ni trebati ako instalises Avast!). U Cotnrol panel-u (Advanced) nadji i skenjaj error reporting & logging (small dump itd.- sve da bude zasivljeno).
Meni Vi$ta64 SP1 butuje za 40 sec.

My specs: P5q, Core2Duo 8400@3.6GHz, 2x1GB OCZ Reaper PC1200, GForce8800GT, Western Digital 640GB/16MB cache, Thermaltake Toughpower 600W.
Startup: Avast 4.8, Riva tuner, Realtek control panel i jos 4 sistemska servisa/drajvera.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs