izgleda da sam imao hakerski upad sinoc ili pokupio neki virus..naime komp mi radi preko noci i downloaduje. Budim se danas i palim monitor i vidim da je torent stao...pogledam u sys tray, nisam konektovan na internet..what the hell ??
Restartujem komp odmah i prilikom bootovanj, na mestu gde ide loading win-a ( imam win xp sP3) pojavi se prozor sa ZUTOM pozadinom i pise mi VISTA is booting....i onda pocne da mi ispisuje komande neke....video sam samo da je pisalo delete restore u jednom jer sam odmah skocio da gasim komp hardwerski.
upalio sam ga u safemodu posle i sad sam ucitao last know configuration i skeniram ga sa nodom...ne pokazuje nikakve probleme za sada ali ocigledno se nesto desilo.
molim za pomoc, da li je konkretno neko imao ovako nesto
p.s. pregladao sam i u startupu imam li nesto sumnjivo...bio je jedan prazan red...bez imena aplikacije, njega sam iskljucio odmah.
U takvim situacijama,ja obaram sistem,e sad ako neke vanze podatke drzis na kompu obaranje je losa solucija,ja ih drzim na flesovima i diskovima,pa kad iskrsne neki problem sa bootom sto mi se desavalo 2 put u zadnje 2 goidne,ja obrim sistem i onda sam miran
ma imam back up 2 x dvd ali hocu da vidim sta je bilo i da ne dizem sistem opet ako ne moram.Mamicu im natankam bre - by Ognjeni
a sta je sa firewall-om? U njemu mozes da nadjes apsolutno sve podatke o tome sta je i kada uslo u komp,sa koje adrese(Osim ako je haker pravi majstor pa zna da zaobidje firewall). Googlas malo o tome sto si nasao i saznas da li je to neka hakerska zajebancija... Ako jeste,Nod i ostalo ti nece pomoci...Taj je uradio ono sto je hteo sa tvojim kompom odavno...
:: a sta je sa firewall-om? U njemu mozes da nadjes apsolutno sve podatke o tome sta je i kada uslo u komp,sa koje adrese(Osim ako je haker pravi majstor pa zna da zaobidje firewall). Googlas malo o tome sto si nasao i saznas da li je to neka hakerska zajebancija... Ako jeste,Nod i ostalo ti nece pomoci...Taj je uradio ono sto je hteo sa tvojim kompom odavno.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: ::
Ma znam ali nema nista i ako je hteo pokupio je sta je hteo ( a nema nista kod mene, filmov i igre...bitno cuvam po flashovima )..interesuje me sta je bilo...
video sam da je izbrisao xp-ov restore fajl..ajd sad nekom logikom....plan je bio da se uradi, da me sjebe i da ne mogu da popravim stanje ,uradim restore....pitanje je samo da li je ta komanda isla pre ili posle brisanja restore-a ...ako je bila pre sjebo me je ako je bila posle ok je.
sve u svemu on je uso uzeo sta mu treba i otiso a uzgred ti ostavio kaopoklon sjeban comp firewall cini cuda tako da srdi sistem lepo pa malo googlaj i onda napravi firewall i nema da brines
e ako je ovaj haker zaobisao tvoj firewall to znaci da je majstor svog zanata... Taj ti nije nista uzeo iz kompa,jer takav majstor njegovo znanje i vreme trosi na hakovanje necega sto ce mu doneti VEEELIKE pare,a ne hakovanje kompa nekog tamo obicnog korisnika...Mislim da mu je bilo dosadno,ili je slucajno naleteo na tvoju masinu,pa kad je vid`o da se zezn`o,verovatno je resio da ostavi malo traga na tvom kompu,cisto da se vidi da je on bio tu... Mada ako je je on tako dobar haker,mogao je ON LICNO napisati neki virus,crv,koji ti je ubaacio u komp,a ako je to sveze napisan virus nijedan antivirus ga nece prepoznati,jer jos nema definicije u svojoj bazi podataka za taj program. Sve u svemu ako bas hoces da budes siguran da se nista nece provuci format celog harda BEZ bekapovanja bilo kakvih podataka...Imao je celi noc da vrslja po tvom kompu,i mogao je virus ubaciti GDE JE HTEO,a ponovnim pokretanjem tog fajla....znas sta ce se desiti...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: a sta je sa firewall-om? U njemu mozes da nadjes apsolutno sve podatke o tome sta je i kada uslo u komp,sa koje adrese(Osim ako je haker pravi majstor pa zna da zaobidje firewall). Googlas malo o tome sto si nasao i saznas da li je to neka hakerska zajebancija... Ako jeste,Nod i ostalo ti nece pomoci...Taj je uradio ono sto je hteo sa tvojim kompom odavno.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: :: Ma znam ali nema nista i ako je hteo pokupio je sta je hteo ( a nema nista kod mene, filmov i igre...bitno cuvam po flashovima )..interesuje me sta je bilo.. :: :: video sam da je izbrisao xp-ov restore fajl..ajd sad nekom logikom....plan je bio da se uradi, da me sjebe i da ne mogu da popravim stanje ,uradim restore....pitanje je samo da li je ta komanda isla pre ili posle brisanja restore-a ...ako je bila pre sjebo me je ako je bila posle ok je.
Hahaha.....bem mu sunce sad cu da pomislim da si mi ti ovo napravio . Ma..videcu, skeniram i sa nodom i ad awerom, nasao je 1 infiltrations za sada (84 %) pa mozda i necu morati, videcu kako ce se ponasati komp.
Testirao sam i brzinu..tj. obratio paznju i na to...da mi slucajno nije usporeno..da mozda nesto ne uploduje , skida od mene ali ne sljaka max brzinom bem li ga.
znam Doco ali to ne dolazi uobzir (bar za sada dok sve radi) da izgubim sve podatke naprosto nije opcija, imam toliko stvari sto sam pravio u poslednje vreme a da ne govorim za fax sto imam ,tako da to nije opcija uopste.
Ajd uzdravlje :)
:: je da lepo formatiraš diskove iponovo instliraš sistem. To je jedino stoprocentno rešenje :: :: P.S. :: Maya mi je slučajno žena i sexy look nije slučajan. Dakle bez namigivanja :: :: ::
Eh,svi misle na podatke koje cuvaju na svom kompu tek kad ih nesto ozbiljno ugrozi ili totalno s*ebe!!! Najbolje resenje za tako nesto je imati dodatni hard,koji se cuva u nekoj fijoci i na njega stavljas samo bitne podatke,i na komp se prikopca samo kad se bekapuju neki vazni podaci. Em imas hard koji godisnje odradi svega par sati(trajace 100 godina),em je sigurnost podataka na vecem nivou jer hard nije stalno prikopcan na komp sto znaci da hakeri NEMAJU NIKAKAV pristup tvojim podacima...ali...malo ko tako radi...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Hahaha.....bem mu sunce sad cu da pomislim da si mi ti ovo napravio . Ma..videcu, skeniram i sa nodom i ad awerom, nasao je 1 infiltrations za sada (84 %) pa mozda i necu morati, videcu kako ce se ponasati komp :: :: Testirao sam i brzinu..tj. obratio paznju i na to...da mi slucajno nije usporeno..da mozda nesto ne uploduje , skida od mene ali ne sljaka max brzinom bem li ga :: :: znam Doco ali to ne dolazi uobzir (bar za sada dok sve radi) da izgubim sve podatke naprosto nije opcija, imam toliko stvari sto sam pravio u poslednje vreme a da ne govorim za fax sto imam ,tako da to nije opcija uopste :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: je da lepo formatiraš diskove iponovo instliraš sistem. To je jedino stoprocentno rešenje :: :: :: :: P.S. :: :: Maya mi je slučajno žena i sexy look nije slučajan. Dakle bez namigivanja :: :: :: :: :: ::
iako ti sve radi sada,mozda ti je pokrao sve lozinke,korisnicka imena...sa svih mejlova, sajtova,znaci totalno da ti ukrade identitet...Pa moze da te iznenadi kad sa gej sajtova pocnu da ti stizu mejlovi od `tople brace` sa sve slikama... uhh meni se to dogodilo prosle godine,a ja pojma nisam imao koji K***c mi pederi salju mejlove dok nisam istrazivao i skontao da se gad registrovao na gej sajt sa MOJIM identitetom,mejlom,ma sve... Prso sam nacisto...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.