Posle velikog razocarenja u Vistu mislio sam da ce Windows 7 biti mnogo bolji. Moj problem su zvucnici (5.1). Znam da sam dosadan sa owakwim temama, ali ne znam u cemu je problem. Na Visti rade samo subwoofer/center i rear, probao sam razne drajver, razna podesavanja ali nikako da rade svih 5, tj rade front ali daju veoma slab zvuk (efekte). Instaliram danas Windows 7 u nadi da necu imati taj problem kad ono obrnuto, instalirao sam drajver i rade samo rear zvucnici. Windows nikako ne prihvata Realtek HD audio manager, samo postoje podesavanja u Control Panel / Sound.... Probao sam najnovije drajvere i nista, i sa compatibility, ali bez nade........ Citao sam po raznim forumima, ljudi imaju slican problem. Resavaju ga updajtovanjem biosa, instalacijom 2.14 drajvera za Realtek a neki jednostavno napisu da je do windowsa, tj da je tako uradjen. U cemu je problem?
Meni ni pod razno nisu hteli da se oglase zadnji zvučnici....jer sam za X-Fi instalirao drajvere koji nemaju veze sa W7. Sad kad su izbacili nove....neku BETA verziju isključivo zbog W7, šljakaju svi sateliti najnormalnije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Na XP-u mi rade swi 5 zvucnika extra. Moj drug ima Logitech X530 i ima isti problem. Moja maticna je GIGABYTE a njegova MSI. Imam 3 kabla koji idu u crni, narandzasti i zeleni prikljucak, probao sam sve kombinacije ali nista.
pazi, cesto je problem do plejera koje koristis jer ne umeju svi da izbace zvuk na svih 5 kanala...sa VLC-om sam uspeo i dalje se nisam previse zezao...sto se tice slusanja muzike na 5.1 sistemu, tu sam provalio dobru foru kako da izbaci zvuk na sve zvucnike...samo tamo u Realtek Audio Manager-u stavis za svaki od onih dzekova sto si uboo umesto da budu tipa Subwoofer, Rear, Front i tako to, samo stavis svima da budu Line Out...i to sljaka...e sad sto se tice gledanja filmova, to se vec snadji...
Probao sam i razne plejere ali isto sve, znaci samo REAR rade. Ali ocigledno da nije upitanju hardware, zato sto znam nekoliko njih koji imaju isti problem.
Meni extra rade zvucnici na XP-u, dok kod viste rade swi - front daju samo efekte (kao da ne rade) a u Windows 7 samo rade rear.... Ocigledno je upitanju driver ili Windows, nema trece!
Drajver je 17.000.479.020.000.000.180.000.000.000.526%
Nego, jesi probao instalaciju drajvera u compatibility modu ? Onako iz očaja, radi probe. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Meni extra rade zvucnici na XP-u, dok kod viste rade swi - front daju samo efekte (kao da ne rade) a u Windows 7 samo rade rear.... Ocigledno je upitanju driver ili Windows, nema trece :: :: ::
Probao sam i sa compatibility ali nece. Drajvere koje sam probao: Realtek sa CD-a (uz maticnu) - Vista drajveri Realtek za Vistu 2.15 / 2.04......... Sve drajvere sam probao ali nista Citao sam da su drajveri za Vistu isti i za Win7, tj da su kompaktibilni....... Ae neko kome rade zvucnici super na Win7 nek mi napise Link odakle da skinem drajver, mada ja sam vec instalirao XP.....
Cekaj bre, kazes da ti front daju efekte? To treba zadnji da rade, da nisi ti okrenuo front i rear zvucnike, da si im zamenio mesta na konektorima? Na 5.1 sistemu uvek su aktivni sw, central, i front, na rear se izbacuju samo zvukovi efekata tipa eho ako se radnja odigrava u nekoj prostoriji, pozadinska detonacija i slicno zbog surround efekta, a ako svih 5 rade kao jedan, to je nikakav 5.1, bolji je klasican stereo.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Kako ocekujes da ti radi zvucna kad nemas odgovrajuce drajver ?!? Pa Win 7 je u beta razvoju kume :: Ako Win 7 ne bude valjao ja prelazim na MacosX :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.