Imam lap-top sam Windows XP Home Edition. Bio sam juce na internetu I sve je bilo u redu. I odjednom, se pojavila plava pozadina sa nekim tekstom (tipa da je Windows uvideo gresku I da mora da se ugasi). Posto se nista nije desavalo, iskljucio sam lap-top sam. Kada sam ga ponovo ukljucio nisam mogao da dignem sistem.
Svaki put kada ga ukljucim prvo se pojave crtice koje treba da se popune (kao kada ga stavim na hibernaciju), nakon toga se ili pojavi neka poruka dal ocu da idem na safe mode, normal Windows I ostalo I sta god da odaberem krene sve kako treba, onda stoji ono Windows XP da se ucitava jedno 1-2 min. I onda se sam restartuje I tako u krug.
Ubacio sam disk od Windowsa I usao sam u Setup I ima tri opcije: 1. Set up Windows XP 2. Repair 3. Quit.
Isao sam quit, da nista ne diram, ali opet nece. Kada sam hteo repair, pitao me je da ukucam installation number, ukucao sam 1,a nakon toga mi trazi administrator password. E to nemam pojma gde je, pa me to sada najvise muci.
Ocigledno je pao sistem, a meni je cilj da ne moram da formatizujem hard disk jer mi je sve zivo na njemu.
Kako da resim ovo???
Jel moze da se nesto odradi ili cu morati da ga nosim u servis.
Ako ga imaš digni taj njegov windows sa HIREN. Pa ako je hardver ispravan onda skeniraj sa svim što imaš ako ti je neka gamad uletila. Ovaj sa hirena je super. Znači ide prvo u BIOSU CD prvi pa staviš cd sa HIREN 9.7 .za dalje javi šta si dobio
Uzroj problema koji ti se javio mnoze biti ili virus li hardverska neispravnost. Ako je hardver problem, onda bi ti dobro dosao Hiren`s boot CD, da testiras HDD i memoriju. Ako je virus, onda je najbolje preformatirati disk i sve ispocetka. Posto izgleda zelis da sacuvas podatke, onda je dobro resenje izvaditi disk iz racunara, na nekom desktopu apdejtovati antivirusni i antispajver program. Zakaciti disk na racunar (trebace ti adapter) i ocistiti ga detaljno. Za riper sistema pomocu WIN boot CD-a, poruka o riperu sistema javlja se dva puta. Prvi put za riper iz konzolnog moda, sto bi trebalo da preskocis, a drugi put kada ustanovi da na disku vec postoji operativni siste. Tu ne bi trebalo nista da te pita sto se tice pasvorda. Hajde da ti jos malo pojednostavim: Kada ti se pojave tri opcije koje si naveo, pokreni Set up Windows XP, posle prihvatanja licencnih uslova (F8) javice ti da na sistemu postoji OS i pitace te sta zelis, Cleen instalation (cistu instalaciju), znaci brisi sve, i hajde ispocetka ili hoces Repair. Odaberi Repair, i srecno.
Za password ako ne znaš na lap-topu koji imaš, onda si ga ukrao i jebi se sa ovog foruma... Kako ne znaš Password, svoj? Ili ne znaš šta je admin password na winxp-u? AKo ovo smisleno odgovoriš, pomoći ću ti, ima leka.
Pored sve muke koja me snasla sa la-topom, Pisko mi jos napise da sam ga ukrao. Pa jebote, pogledaj odkad sam na forumu.... bas si me dodatno iznervirao....
Ja vam ovo sada pisem sa starog kompjutera Pentium I i sa dial-upa..., a vi se jos sprdate da sam ukrao laptop. Neverovatno. Ovo sam prvi put doziveo odkad sam ovde. Laptop je star oko 2,5 godine.
Nenika nemam Hiren 9.7 (cak ne znam ni sta je to, jer se vrlo slabo razumem u instaliranje Wndowsa).
Ne znam password jer sam kupio laptop pre 2.5 godine (u pitanju je Fujitsu - Siemens Amilo) i samo sam jednom imao problem. Nekako mi se ceo My documents zakljucao u jedan folder, pa sam isao u servis, rekao im sta da sacuvaju i oni su tamo rusili sistem, prebacili sta sam hteo i oni su valjda tad stavili taj password. Ja sam se samo uverio da je sve tu i da komp normalno radi. I radio je sve do sad.
Sta na kraju da radim??? Kad čovek ode u goste, svašta mora da jede.!!!
mislim da ti je najsigurnije da ga nosis u servis ako ne znas sta radis...mada postoje nacini da se pocupaju sifre windowsa i to vrlo jednostavno...odes na http://ophcrack.sourceforge.net/download.php?type=livecd skines live CD za windows, srezes na disk i butujes ga na lapu...za par sekundi izbaci sifre koje ti trebaju...mada ja se ne secam da mi je nekad trazio sifru prilikom repaira... kad ubacis disk za windows ides prvo na regularno Setup Windows XP...a onda ti on u sledecem koraku prevrslja po disku i nadje postojece instalacije i pita jel hoces da reinstaliras postojecu ili da nabacis svez windows...ti mu kazes tu repair i to je to...posle je vise manje standardna instalacije, s tim sto ti nece dirati podatke...
Ortaku je na ACER-u isto tako iz nevezanog prso sistem, lap top je star 3 godine, decko pokusao da reinstalira isti, ali mu se komp resetovao svaki put kad je pokusao da reinstalira sistem. Na kraju sam ga ja uzeo pod svoje, rasklopio i imao sta da vidim, u njemu je toliko prasine bilo da sam u pocetku mislio da je to filter za vazduh kako je bila natucena, drugim recima procesor mu se pregrevao, a i sama termo pasta na istom je bila zapekla. Ako ga nisi cistio, moze i ovo da ti bude problem...
kad ti trazi password a ti lupi enter...sasvim normalna pojava kad startujes repair win kroz konzolu...ali ja mislim da ti to neces znati uraditi... kad te pita na prvom skrinu ti pokreni setup xp pa onda kad te pita da li se slazes ti pritisni f8..e na tom trecem skrinu pokreni repair sistema..moze da pomogne ..naravno pitace te za s/n wina i za podesavanja ..isprati to traje oko 30 - 40 min...ako ti je hardverski problem nece ti to proci tako da...servis...pozz
nisi procitao sta sam ti napisao...ne idi u recovery console nego kreni normalnu instalaciju windows-a...u sledecem koraku on ce da ti nadje postojece instalacije na kompu i da te pita jel hoces da instaliras nov windows ili da opravis postojeci...ti mu kazes da opravim...
:: Za password ako ne znaš na lap-topu koji imaš, onda si ga ukrao i jebi se sa ovog foruma.. :: Kako ne znaš Password, svoj? Ili ne znaš šta je admin password na winxp-u? AKo ovo smisleno odgovoriš, pomoći ću ti, ima leka :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Si bre ti normalan?!?! Pa i ja zaboravim taj pass, koji ce mi andrak kad ionako napravi drugog looser-a koji je admin?
Ako ti ne uspe, javni se na mail pa da ti povadimo podatke i sredimo tu kantu.
Pa, da ono nisam pitao, navalili bi razni `snalažljivi` i garavi tipovi da im otključavamo snađenu robu. Ništa lično, ne ljuti se (nisam ni gledao ko je postavio pitanje, iskreno ). Usput, i nemaš admin password (nije postavljen) što govori da je prethodni servis ili bo dalekovid ili kratkovid, kako hoćeš. I, ne idi na OPRAVI ili REPAIR... već pregazi postojeću instalaciju, ali tek kad očistiš win inače će te problem navesti na brisanje-formatiranje particije, što nikako ne valja. Ali, da ne skitamo, skini lepo hiren`s boot cd ili ga nabavi, obavezno ovu novu verziju 9,7, imaš tu lepo opciju da butuješ sa cd-a u live windows xp. Pristupiš lepo disku (kao i sa nekog live cd-a od linuxa, što je neko predložio, OSIM AKO NEMA PROBLEMA NA PARTICIJI C, a, gle čuda, najverovanije ima, inače ne bi puko` win, pa linux odbija da priđe regularno ntfs particiji). Ako si dokon u međuvremenu, a ništa te ne košta i nije na odmet, ipak upadni u recovery consolu kako si i pre uradio i otkucaj u odzivnik: chkdsk /r a onda i fixboot, a može i fixmbr, ali, u svakom slučaju raščisti c particiju jer je nedopustivo da (bez obzira na veličinu particije) ostaviš tako malo prostora za gladni windows. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Step 1 Extract all three files(KEYB.DAT, KEYB.SYS, PATCH.BAT) to Desktop
Step 2 Copy `Hiren`s.BootCD.9.7.iso` to Desktop
Step 3 Dubble click on `patch.bat`
Step 4 Burn The new file called `XX Patched Hiren`s.BootCD.9.7.iso`
Done.
Znaći ovako moraš prvo da staviš na deskop sve četiri stvari pritisneš PATCH BAT I TEK POSLE TOGA MOŽES DA GA SNIMIŠ ILI KLONIRAŠ. AJ PRVO URADI OVO PA ĆEMO ONDA NASTAVITI TAJ ISO FAJL ĆETI SE NALAZITI NA MESTU Documents and Settings, tvoje ime.deskop. Pazi taj fajl snimaš ne onaj koji si skino
Kada otvorim patch.bat otvori mi se command prompt . Stisnem Y za US keyboard nakon toga cekam, pojavi se HBCD.ISO: 15A380A. Nakon toga, opet nešto radi i izbaci sledeću poruku: !! REMEMBER !! If there is NO ERROR above US Patched Hirens.bootCD.9.7.iso i preess any key to exit.
Bilo šta da pritisnem izbaci me napolje.
Jel ja nešto pogrešno radim ili u čemu je problem??
P.S. Hvala što imaš strpljenja da mi objasniš kako se ovo radi. Nadam se da ćemo uspeti. Kad čovek ode u goste, svašta mora da jede.!!!
Otvori za probu taj ISO fajl što se nalazi u Documents and Settings,tvoje ime ,pa deskop
otvori ga u nekom virtualnom za probu.Ako izađe na ekran pritisni samo meni ako dobijes opcije koje sve imaš na cd onda je dobar .izađi iz svega pa snimi taj fajl je BUTABILAN
PROBAJ DA GA STAVIŠ U LAP TOP TREBA DA ODEŠ U BIOS LAPTOPA TAKO KAD GA UPALIŠ PRITISKAJ 2.ILI5 ILI11 ili DEL DA BI UŠAO U U BIOS stavi CD da bude prvi ako je sve dobro pitaćete sa čega krene . ti imaš tri stasvke ti klikni onu donju dase digne MINI WINDOWS XP.ONDA PREGLEDAJ SA SVIM ANTI VIRUSIMA I OSTALIM ŠTO IMAŠ, a ako neradi onda mora ponova da se snima cd ,ajd prvo probaj da ga staviš u lap top pa napiši rezultat
Ajde sad stavi taj hiren što si narezo u tvoj deskop da vidimoi da li on dobar,ako tu uspeš da dobiješ MINI WINDOWS XP ONDA JE CD DOBAR A LAP TOP VEROVATNO NEŠTO NEVALJA .AJD PROBAJ U DESKOP RAČUNAR DA GA STAVIŠ PA JAVI.
nenika ja sam lose bio narezao prosli disk. Narezao sam ponovo i odmah isprobao na desktop racunaru i pojavio se onaj meni da izaberem sta hocu: antivirus i ostalo.
A kada sam ga stavio u laptop isto se desava kao i pre. Opet me je doveo do istog: Caldera DR-DOS 7.03 Copyright (c) 1976, 1998 Caldera, Inc. All rights reserved [DR-DOS] A:>
Siguran sam da sam disk sada dobro narezao jer na desktopu radi.
I kada sam isao u Nero isao sam na bootable disk, a ne na data disk.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.