Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Gde pobegoše Administrative Tools?
STRANA 1 OD 1
jovancic Gde pobegoše Administrative Tools? 11.02.2009. 11:31 T15348

status: user
broj poruka: 226
Kad uđem u Control Panel, Administrative Tools, vidim samo tri stavke:
- Component Services
- Data Sources, i
- Event Viewer
Gde mi nestadoše ostale stavke. Ne sećam se da sam išta namerno čačkao. U servisima ne mogu da vidim smislenu stavku koja bi to regulisala.
Računar radi potpuno korektno. Da li je moguće da je IObit-ov SySCare nešto sam isključio?
Pozdrav svima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.02.2009. 12:18 #95925

broj poruka: 12057

Start -> Run -> gpedit.msc

User Configuration -> Administrative Templates -> Control Panel -> Hides specified Control Panel items

Pogledaj da li je ovde spisak ikona koje ti fale.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

jovancic Gde pobegoše Administrative Tools? 11.02.2009. 12:39 #95927

Control Panel mi ima sve ikonice, bar ja ne vidim da neka fali. Međutim, pod ikonom Administrative Tools imam sam one tri stavke.

gpedit mi nije pomogao!

Pisko tvikuj ga 11.02.2009. 16:19 #95948

broj poruka: 6650
Probaj sa tweakUI za WXP. U njemu mogu da se kasape stavke iz control-panel-a, međutim, pre nego što počneš da se baviš sa tim, znaj da imaš vrlo gadan virus-trojanac-rootkit koji je to isključio, možda i mogućnost da isključiš system restore itd, pa do toga da ne možeš ni system da otvoriš... (sve su to opcije iz registra... ili tweak programa, ali i virusa)... pa se prvo pročisti od svega toga inače uzalud to uključuješ, kad je baya kojeg si zapatio, sposoban da to ponovo isključi.
Ovo je naravno, pretpostavka - za virus - npr. ako si sam prčkao po registru ili si to prepustio nekim security - tweak i sl. programima, možda su oni to syebali kao `nepotrebno` smaranje za tupavog korisnika (samo može nešto da pokvari, pa da mu to isključimo na vreme).

http://www.youtube.com/watch?v=Ism72DUuNZ4&feature=related
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

jovancic Gde pobegoše Administrative Tools? 11.02.2009. 16:49 #95954

Hvala Pisko, ne bi ni primetio da mi nedostaju neke stavke, da nisam trebao da nekom objasnim postupak za promenu slovne oznake diska.S obzirom da ne volim da cackam po registrima, to i ne radim. Stoji cinjenica da sam iskoristio IObit-ov SyS Care (zadnja verzija) da mi ocisti djubre i registre. Moguce je da je to napravilo .......u, a kao lek, probacu da vratim acronis image, kojih imam nekoliko iz zadnji nekoliko meseci.
Pozdrav i hvala jos jednom!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs