znalci da vi priupitam. Kakav je ovaj operativni ako gledamo windows xp service pack 3?je li na 32 bitnoj verziji 2003 radi sve ono sto radi i na xp pro?zasto on nije u sirokoj upotrebi?
Zato što Server nije OS za kućnu primenu. Taj OS se kaoristi za kreiranje i administraciju računarskih mreža, za računare servrerskog tipa (file i application servsers), grupne polise, active directory struktura...
Ako ništa od gore navedenog nemaš nameru da radiš ili učiš batali. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
2003 mozes sa malim `tvikovima` da pretvoris i u OS za kucnu upotrebu,i sve ce ti raditi ko i na XP ako ne i brze i bolje,ovaj,svakako ce biti bolje posto 2003 ima bolju Kernel...A zasto nije u sirokoj upotrebi?Pa verovatno zbog cene,koji ide i do vise hiljada evra!!!Naravno ne zbog samog OSa,vec i zbog podrske za serverske aplikacije!!! Al tebe verovatno zanima kako radi 2003 ako go tvikujes za desktop sistem...a ja ti provereno mogu da kazem,posto sam i ja probao i koristio(posto ja sve volim da isprobam!!!) da je izuzetno brz i stabilan i bez ikakvih problema je sve radio ko i na XPu(i bolje!!!) s tim sto neki softver moras da skidas za serverske sisteme(npr.Eset Smart Security,FinePrint itd.)!!! U svakom slucaju vredi probati posto radi stvarno bez problema!!!A tvikove ces lako naci na netu!!!Poz!!!
Nema sumnje da je jako stabilan OS, a i kako i ne bi bio kad vuče korene od Windows-a 2000 Server koji je neuništiv. A i za ono zašta je namenjen i mora da bude. E sad pitanje je da li neko ima vremena da se igra sa tweak-ovima, istražuje i kopa. Za mm mašinu, igre, video, slike, muziku itd, XP SP3 je i dalje majka sve dok ne izađe Final Windows 7 i pokaže posle fantastične bete šta je sve u stanju i koliko bolje da uradi od Viste. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: 2003 mozes sa malim `tvikovima` da pretvoris i u OS za kucnu upotrebu,i sve ce ti raditi ko i na XP ako ne i brze i bolje,ovaj,svakako ce biti bolje posto 2003 ima bolju Kernel...A zasto nije u sirokoj upotrebi?Pa verovatno zbog cene,koji ide i do vise hiljada evra!!!Naravno ne zbog samog OSa,vec i zbog podrske za serverske aplikacije!! :: Al tebe verovatno zanima kako radi 2003 ako go tvikujes za desktop sistem...a ja ti provereno mogu da kazem,posto sam i ja probao i koristio(posto ja sve volim da isprobam!!!) da je izuzetno brz i stabilan i bez ikakvih problema je sve radio ko i na XPu(i bolje!!!) s tim sto neki softver moras da skidas za serverske sisteme(npr.Eset Smart Security,FinePrint itd.)!! :: U svakom slucaju vredi probati posto radi stvarno bez problema!!!A tvikove ces lako naci na netu!!!Poz!! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.