Instalirao sam VISTU SP1 Black Edition i zadovljan sam. E sad se javlja problem. Instalirao sam sve drajvere kako treba. Imam 5.1 audi sistem ali mi samo rade 2 zvucnika. U windowsu sam podesio 5.1 sistem i u programu Realtech HD Audio Manager ali i dalje rade samo 2. Na windowsu XP SP2 su radili svi zvucnici. Probao sam i najnoviji drajver ali isto sve. Zvucna je integrisana realtech, maticna GIGABYTE GA-EP43-S3L. Sve sam probao ali ne znam kako da resim ovaj problem. Kako da podesim da mi rade zvucnici kao 5.1?
Ovde na forumu smo već X puta ispirali usta sa `Turbo` edicijama windows-a i kako nisu za preporuku za svakodnevni rad, naročito za nekog ko koristi egzotičniji hardver i softver. Ko ima vremena da lupa glavu da li je nešto prslo zbog windowsa iz koga je ko zna šta skinuto ili zbog nekog trećeg razloga, svaka mu čast.
Ne preporučujem nikome sakaćene i ubrzavane verzije OS koji onako i sam sa sobom ima probleme. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Windows media player koristi rezim pustanja zvuka u modu (broju kanala) u kom je snimljen (najcesce 2 kanala) i kod svih playera koji pustaj muziku sa podesavanjima windows media playera ce zvuk reprodukovati na dva zvucnika.Instaliraj JetAudio, taj program reprodukuje zvuk u onoliko kanala koliko je zvucni sistem podesen, radice bez problema.Evo npr. meni tako radi na Windows 7 sistemu a muzicka je SoundMAX 24bit.Usput za bax-a ako nemas neki konkretan odgovor nemoj uopste da komentarises neciji post!!!!Isuvise se pravis velik pametnjakovic!
@giannicom Sorry ali bax je ovde 100% u pravu. Covek treba da proba `cistu` verziju i vidi da li je u tome problem. Naravno. moze da proba i tu aplikaciju ali ja se Winampa ne bih odrekao ni u ludilu.
I cemu prozivanje? Sta sad, covek nije pljuvao Plamenog ili bilo sta slicno. U ovom njegovom postu ne vidim nista sto bi nekog navelo da ga proziva da se pravi pametnjakovic. Da je nekog uvredio pa hajde ali... Polako ljudi, subota je. Izadjite negde sa drustvom i izbacite negativnu energiju.
ali ce mu se verovatno isto desiti.I winamp zavisno od plugin-ova zavisi kako ce raditi tako da nije najbolji a to sto ga ti obozavas tvoj problem. usput bax je poceo sa ISPIRANJEM USTA i sl. cemu komentarise nesto ako nece coveku da resi problem, hmm nas mentalitet moram da kazem makar sta ako nemam nesto pametno
Ako neko ima problema sa najjednostavnijim podešavanjem zvučne kartice, i sam je primetio da sa regularnim OS-om nema problem, kakav ti konkretan odgovor očekuješ ? Najkonkretnije je dobio odgovor da ga 100% zeza OS.
Ti ako si nervozan ili besan na nekog, zabodi glavu u pesak i urlaj. Šugavi JET audio će sigurno da instalira. Evo trči.
@Zmajko Ne znam prijatelju, verovatno se nije ni potrudio da pričita moj odgovor do kraja. Imali smo ovde zilion problema sa `Turbo` OS-ovima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Windows media player koristi rezim pustanja zvuka u modu (broju kanala) u kom je snimljen (najcesce 2 kanala) i kod svih playera koji pustaj muziku sa podesavanjima windows media playera ce zvuk reprodukovati na dva zvucnika.Instaliraj JetAudio, taj program reprodukuje zvuk u onoliko kanala koliko je zvucni sistem podesen, radice bez problema.Evo npr. meni tako radi na Windows 7 sistemu a muzicka je SoundMAX 24bit.Usput za bax-a ako nemas neki konkretan odgovor nemoj uopste da komentarises neciji post!!!!Isuvise se pravis velik pametnjakovic :: :: ::
Imam zajedno na poslu 5 kompova sa Realtech HD Audio i znam ih u prst.. Ti nauči da instaliraš softver i drajvere kako treba. A po tome koji player koristiš vidim da si suvi genije. A vidi se i da ti je kultura na nivou pošto si se tek ispilio na forumu a već pljuješ bez pardona.
Kraj diskusije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: zabi glavu sebi u supak i urlaj.Ta pojava se cesto desava i na regularnom `ORGINALNOM` windowsu Visti al ti ocito nemas pojma o tom :: :: ::
ja radim na 10-ak racunara u firmi, odrzavam velik broj racunara kucnih korisnika (par hiljada ukupno u toku proteklih 10-ak godina ako ne i vise).Ako sve zasnivas na 5 racunara svaka ti cast.Nekoristim JetAudio kako ti predpostavljas, samo sam dao ime jednog od programa koji resavaju problem sa 2 kanala na zvucnoj kartici.Usput samo sam se spustio ocigledno na tvoj nivo, posto si ti poceo sa uvredama. Al da se vise nenastavljam sa tobom, nije prvi put da se kacim sa tobom na forumu samo ja citam tvoje ispale i nista vise! Pozdrav, jadni ti ljudi koji dobijaju savete od coveka koji ima 5 racunara na poslu!
Džabe da ti ja nabrajam profi zvučne kartice, ne bi ti to mogao ni da pročitaš a kamoli na engleskom speluješ. Samo na 1. spratu ima preko 50 računara koje znam kako dišu. 5 računara bar ima samo komponente za koje ti nisi čuo u životu.
Idi leči nerve i komplekse. Giannicom, hahahahahahahahah. Sačuvaj Bože. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ja radim na 10-ak racunara u firmi, odrzavam velik broj racunara kucnih korisnika (par hiljada ukupno u toku proteklih 10-ak godina ako ne i vise).Ako sve zasnivas na 5 racunara svaka ti cast.Nekoristim JetAudio kako ti predpostavljas, samo sam dao ime jednog od programa koji resavaju problem sa 2 kanala na zvucnoj kartici.Usput samo sam se spustio ocigledno na tvoj nivo, posto si ti poceo sa uvredama. Al da se vise nenastavljam sa tobom, nije prvi put da se kacim sa tobom na forumu samo ja citam tvoje ispale i nista vise! Pozdrav, jadni ti ljudi koji dobijaju savete od coveka koji ima 5 racunara na poslu :: :: ::
a komplekse nemam, jedini koji ovde ima komplekse si ti kako si ti najbolji, po cemu ti znas da neko nezna mnogo o hardveru, zvucnim karticama itd. Usput znam vecinu profi resenja sto se tice muzickih kartica mnogo vise vec sto u Srbiji moze da se nadje i kupi.Usput jos jedan tvoj kompleks i pretpostavka, perfektno govorim engleski, cak sam drzao u inostranstvu neke seminare, al nije bitno, usput da cuo sam odaklen si pokupio ime bax, sa onog pay sajta ha, ha kazu da si tamo glavni
Odakle je sad ovaj izronio jebote svaki dan neke svadje i samo nam je jos ovaj trebao...Jebote iskuliraj malo...tek si dosao na forum i odmah vredjas i napadas bax-a i jos govoris da je on prvi poceo raspravu...Stvarno nevidjeno jebote
:: a komplekse nemam, jedini koji ovde ima komplekse si ti kako si ti najbolji, po cemu ti znas da neko nezna mnogo o hardveru, zvucnim karticama itd. Usput znam vecinu profi resenja sto se tice muzickih kartica mnogo vise vec sto u Srbiji moze da se nadje i kupi.Usput jos jedan tvoj kompleks i pretpostavka, perfektno govorim engleski, cak sam drzao u inostranstvu neke seminare, al nije bitno, usput da cuo sam odaklen si pokupio ime bax, sa onog pay sajta ha, ha kazu da si tamo glavn :: :: ::
Nikakv ja komplex nemam da sam najbolji. To si ti umislio i sam sebe ubeđuješ kako bi imao razlog da svoj bes iskaljuješ na nekog ko nema isto mišljenja kao ti. To je jedna i dovljna crta karaktera ljudi sa kojima ne želim više ništa u životu da imam.
Što se tiče tog sajta koji si naveo, samo ti znaš šta je to.
@The Game Što se više ljudi ovde javi koji shvataju ko je ovde i šta počeo, novajlija će nastaviti da tripuje ko zna kakve stvari ovde. Nastavljamo mi kao i obično a on neka gricka nokte do lakta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: a komplekse nemam, jedini koji ovde ima komplekse si ti kako si ti najbolji, po cemu ti znas da neko nezna mnogo o hardveru, zvucnim karticama itd. Usput znam vecinu profi resenja sto se tice muzickih kartica mnogo vise vec sto u Srbiji moze da se nadje i kupi.Usput jos jedan tvoj kompleks i pretpostavka, perfektno govorim engleski, cak sam drzao u inostranstvu neke seminare, al nije bitno, usput da cuo sam odaklen si pokupio ime bax, sa onog pay sajta ha, ha kazu da si tamo glavn :: :: ::
Tvoji nervi su na mestu?ccc.Da ne citiram svaki tvoj post pa da sam vidis sta pises!O`ladi malo i ne pljuj po nekome ko bar se potrudi da pomogne a i ne uspe jer ga odmah u stratu neko nadrkano nervozan ispljuje sve u sest ! A sada ovako.Koristim Vistu i imam Logitech-ov X-530 5.1 sistem,na XPu muzika radi na svim zvucnicima bilo koji plejer koristio dok na Visti rade samo prednji,centralni i subwoofer.To je zbog samih kodeka sto su u Visti, jer su da kazem `precizniji` posto su inace zadnja dva zvucnika prvenstveno za specijalne efekte u filmovima igrama... Hocu reci kod mene i bar svugde gde sam video vistu i 5.1 sistem je tako...
Vistu i Windows 7 i 5.1 sistem Altec Lansing 251 pa sa pravim izborom softvera mi rade svi zvucnici normalno al kljucan je pravi izbor softvera a ne samo cista instalacija Viste, to sam naveo u prvom postu, a ako neverujes malo prodji stranim forumima pa ces naci resenje za 5.1 zvucnike
Ako je to Realtek HD Audio, kao sto ima recimo na ploci Asus P5K izvuci dzekove za zadnje (ako ti oni ne rade) zvucnike IZ KOMPA, znaci ja mislim da je to crni dzek, nisam siguran, nebitno je, samo nadji koji je i izvuci ga pa ga onda gurni nazad, trebalo bi da te ona aplikacija sto imas Realtek pita sta si gurnuo i ti kazes zadnji, ne znam koja je opcija i sljakace najverovatnije...PoZ
========== BLEJA:)))
:: Tvoji nervi su na mestu?ccc.Da ne citiram svaki tvoj post pa da sam vidis sta pises!O`ladi malo i ne pljuj po nekome ko bar se potrudi da pomogne a i ne uspe jer ga odmah u stratu neko nadrkano nervozan ispljuje sve u sest :: A sada ovako.Koristim Vistu i imam Logitech-ov X-530 5.1 sistem,na XPu muzika radi na svim zvucnicima bilo koji plejer koristio dok na Visti rade samo prednji,centralni i subwoofer.To je zbog samih kodeka sto su u Visti, jer su da kazem `precizniji` posto su inace zadnja dva zvucnika prvenstveno za specijalne efekte u filmovima igrama.. :: Hocu reci kod mene i bar svugde gde sam video vistu i 5.1 sistem je tako...
Ljudi sve sam probao ali ne vredi. Rade samo front i subwoofer. Rade i rear ali ne daju pun svuk vec kao piskavci. Probao sam i najnovije drajvere ali isto sve. Ocigledno je problem u OS-u. Sad sam instalirao XP SP2 i rade mi svi zvucnici. pozdrav i molim vas bez prepucavanja.
Logično i očekivano. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ljudi sve sam probao ali ne vredi. Rade samo front i subwoofer. Rade i rear ali ne daju pun svuk vec kao piskavci. Probao sam i najnovije drajvere ali isto sve. Ocigledno je problem u OS-u. Sad sam instalirao XP SP2 i rade mi svi zvucnici. pozdrav i molim vas bez prepucavanja :: :: ::
To vise nije Crna Vi$ta nego Polubeli XP SP2. Re-reverse engineering! Pomalo podseca na onaj vic o Cigancetu (naizgled golom) koje mama i starija seja satima kupaju, pa seja usklikne: eve gi mamo ona majica sto smo mislili da je izgubio na sabacki vasar prosle godine! - - - - - - - - - - - A sad ozbiljno: problem koji si naveo mogao bi da potice i od BIOS-a maticne ploce. Naisao sam na jedan takav slucaj (radilo se o Gigabyte-ovoj ploci baziranoj na chipset-u P35). Flesovanje BIOS-a prvom sledecom verzijom odgovarajuceg fajla uklonilo je problem. Stvar je bila u toj famoznoj Vi$tinoj `sposobnosti` da ogranici kvalitet rada multimedijalnih podsistema ako ne dobije odgovarajuce informacije od hardvera itd.
Ja niti sam kompjuterski strucnjak,niti odrzavam 100 racunara,ali g-dine giannicom NE se pise odvojeno(ne koristim,ne nastavljam...) To sti si drzao seminare u inostranstvu,svaka cast kapa dole(ja ih jos uvek drzim). Kada bi malo poveo racuna o srpskoj gramatici i korektnom izrazavanju na forumima,onda bih te prihvatio kao pravog strucnjaka za racunare i kompletnu licnost. Nista zlonamerno ,ali za Bax2003 imam samo reci hvale.Pomogao mi je barem 30 puta. Mislim,nemo` se ljutis! Simke Valjevo u srcu!!
Pitanje je koi codec tj koji cip imas integrisan na ploci.Koliko se ja secam u visti imas odesavanje na koliko ce Khz i bit-a da radi zvucna kartica, a u Realtek-ovom mixeru za podesavanje imas opciju koja nepostoji u xp, da podesis jacinu Db (decibela) svakog zvucnjaka i daljinu zvucnjaka od korisnika.
A ta vista black edition ko zna sta ima i nema u sebi, ali skoro 100% sam siguran da ima bar 1 adware ili spyware, ako hoces vec black editio odradi ga sam sa cistom vistom pa napravi bootabilan dvd i imaces svoju verziju za koju znas da ce da radi 100% i da neam gamadi u sebi. Eh koliko sam ja verzija xp-a video i nijedna nije radila kako treba osim ciste verzije koju je neko skinuo sa originalnog cd i podelio sa druzim ljudima.
Da, u realtek-ovom mixeru su bila razna podesavanja, kojih nema na XP-u, sve sa probao i nikako da rade svi, tj centarlni nije radio a front su davali zvuk kao piskavci.... Tako da sam sad instalirao XP SP2 i miran sam, kada nadjem originalnu Vistu videcu da li je do OS-a ili do podesavanja.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.