Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Uat d fak iz dis ?
STRANA 1 OD 1
Slavuj Uat d fak iz dis ? 31.01.2009. 14:38 T15069

status: user
broj poruka: 2236
http://img218.imageshack.us/my.php?image=41091553uv0.jpg

Pojavljuje se kada dvaput klinkem na C:, D: ili E: u My Computeru. Od sinoc.

Sve 3 particije su na jednom HDD-u, WD-u od 640GB, prva 45, druga 500, treca 50GB..

Moze im se pristupiti desnim klikom, pa na EXPLORE.

Koristim XP SP3 Corporate Edition, izdanje od 9.1.2009. skinut prekjuce(www.downarchive.com), instaliran juce popodne.

Instalirao sam bio jos ACDSee10(verziju koju sam koristio pola godine), NOD32 3.ne secam se, trenutni koji ima na oficijelnom sajtu, kao, da vidim kako radi(umesto Avasta 4.8 Pro), koristio sam Operu 9.63(takodje isprobanu 100 puta), Everest Ultimate Engeneer Edition(isproban 9685 puta) i igrao GTR Evolution, instaliranu sa originalnog DVD-a.

Imao sam instaliran i originalni Office 2000, koji sam instalirao 1800 puta u proteklih 6 godina, nikad nije pravio probleme, kao i Adobe Acrobat Reader 9 Extended, koji nije pravio probleme u proteklih 3 meseca nikome kome sam ga instalirao, pa ni meni.

Instalirao sam malopre jos jednom isti Windows, formatirao C: particiju normalno, pa E: particiju nekoliko puta iz Windowsa, kao, da isprobam, ali nista se ne menja. Ukljucio Through scan na Avast-u = NIJEDAN inficirani fajl.

Sad opet skinuo NOD32, jer se nesto tripujem da je do njega, sinoc me je nesto zajebavao oko deinstallacije, bilo je jedno 5 puta NOT RESPONDING pa se nadam da cu sad resiti problem ponovnom instalacijom/deinstalacijom.

Nadam se da je iko imao makar slican problem.

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 31.01.2009. 14:56 #93661

broj poruka: 12057

Drugar je skoro ima takav problem. Neko đubre je ostalo u Recycler folderu na sve 4 particije koje ima, i svaki put se vraćalo posle sveže instalacije.

Rešenje je bukvalno bilo surovo brisanje foldera i svega u njima. Svež OS bez ičega, promena Ownera na tim folderima i child podfolderima i fajlovima i brisanje. Ispostavilo se da je ipak u jednom od ta 4 (naravno nekoj od ostale tri jer je prvim razduvan fiormatom) bio neki smrad.exe fajl sa nekim dž Ownerom koji se aktivirao svaki put kad sistem pristupa Recycler folderima. Pronađen je, ugažen sa Process explorer-om , owner change, full control i razduvan. Posle sledeće sveže instalacije sve je bilo OK i čisto.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ehheehehe 31.01.2009. 15:14 #93667

broj poruka: 4515
Instaliraj NORTONA da skenira kantu :D

- - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BEmpire Ovo vec mesecima zajebava neke 31.01.2009. 15:16 #93668

broj poruka: 439
a resenje je JEDNOSTAVNO!!!Na svim particijama imas dva (2) fajla koje moras da izbrises a to su Recycler i Autorun.inf!!!

SkyFire Re: Ovo vec mesecima zajebava neke 31.01.2009. 17:09 #93696

broj poruka: 18472
Uz to mora da otvori skrivene file-ove i foldere!

I Want to believe - The truth is out there

:: a resenje je JEDNOSTAVNO!!!Na svim particijama imas dva (2) fajla koje moras da izbrises a to su Recycler i Autorun.inf!!
::
Slavuj Re: Re: 31.01.2009. 18:22 #93705

:: . Svež OS bez ičega, promena Ownera na tim folderima i child podfolderima i fajlovima i brisanje: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.

Kako se menja owner ?

@BEmpire,
nema tih fajlova ni na jednoj particiji. Ona treca particija je prazna, bukvalno, i na njoj ima NISTA, dakle 0.

Ukljucio sam, naravno, Folder Options>Show hidden & system files i opet nista.

Je l` moze mozda neki Anti-Spyware-shit da nesto kao tu sad medjutim...pronadje i obrise ??! Tj. koji vi koristite, pored Antivirusa ?

iz Mrcajevaca
vlajkic re: 31.01.2009. 18:34 #93707

broj poruka: 609

posto ti kroz my computer nista ne vidi..probaj kroz total commander..naravno ukljuci da vidi skrivene fajlove u configuration/options/display/show hidden system files....ja sam se napatio s nekim glupostima posle virusa koje se vide u tc a u my computer ne
Slavuj ... 31.01.2009. 18:48 #93709

Promenio sam imena particija i sada mogu da ih otvorim normalno.

U TC-u se vidi autorun.inf, i ima u foldery recycler nekoliko fajlova koji se ne mogu obrisati, prvo pise npr. DG01.inf i kada ga obrisem na njegovo mesto dodje DG02.inf Pokusavao sam do 65 i onda odustao.

Videcu iz Safe moda da li cu uspeti da ih obrisem, al` malo kasnije, sad me mrzi da razmisljam.

iz Mrcajevaca
Pisko Još 01.02.2009. 08:15 #93809

broj poruka: 6650
Imaš još avp-a, a i onih koji su besplatni, nekad pre, nekad posle `plaćenih` verzija, doakaju najnovijim pretnjama. Inače, na svom primeru vidiš koliko su avp-i šuplji do yaya, totalna katastrofa zadnjih 4-6 meseci, totalna. Uspavali su se sve istim verzijama istih virusa i crveta iz jugodrveta...
Upotrebi i Malwarebyte`s Antimalware, ali i ovde reklamirane (dugogodišnje favorite) SpyBot SND i AdAware... safe mode, full scan, a pre toga update ako ga ima.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs