Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Rizicno>>ne mogu da podignem sistem
STRANA 1 OD 1
djokosrb Rizicno>>ne mogu da podignem sistem 30.01.2009. 23:08 T15050

status: user
broj poruka: 6876
Ovako,pisem o ovome peti put sve sto ste mi rekli sam uradio jok pomoglo!
OVako kad podizem sistem u 50% slucajeva dodje do IDE DRIVERS I TU BLOKKNE i dalje cekam da mi ucita hard disk to obicno traje sekund ovde traje vise od 20>>>>kad to prodje i dodje do boota i BOOT FAILIRE PLEASE insert SYSTEM DISK>>pokrece ga kad kuciste oborim poleske(retardiranO)-pokusao sam sve:MEnjo kablove,reinstaliro system,izvadio citac i floopy i gledo da me tu nesto ne zeza al jok??>>jedino nisam diro hard (mozda je do njega>>nisam ga diro jer nemam drugi )MOlim za pomoc ili da nosim u servis al tu ceme oderu minimum 1200 dinara
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re 30.01.2009. 23:26 #93567

broj poruka: 2353
...probaj sa drugim hardom, vrlo moguce da je on, ...mislim, sam si resio svoj problem!

Pozz...

Slavuj ... 30.01.2009. 23:48 #93570

broj poruka: 2236
Kada ostavis samo HDD prikljucen na plocu, a sve ostale uredjaje, kao sto su CD-RW, DVD-RW, Floppy-e iskljucene, kao i sve PCI kartice(TV, zvucna, 56k modem,...) izvadjene, a na plocu ostanu povezani samo mis, tastatura, HDD, graficka i napajanje, i ako Windows tada nece da se podigne, moze da bude samo da ti je kabl prekinut usled savijanja(onaj koji vezuje HDD i plocu, crveni, uski, S-ATA) ili, na zalost tvog dzepa = HDD pokvaren, usled devet stotina hiljada mogucih uzroka nepravilnog rada.

Ako ti je taj kabl sto si stavio kao zamenu, nov, ili ``provereno`` neostecen iznutra(radio na nekom drugom HDD-u), onda, nema dileme, HDD ti je umro.

Samo jos vidi, u BIOS-u(pritiskas delete kada se ukljucuje kompjuter), da li ti umesto oznake modela HDD-a stoje neki ``hijeroglifi``, npr. ¯—L¦œÛÚ‡‹° i slicni, ako stoje, onda ti treba drugi HDD.

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: ... 31.01.2009. 00:08 #93575

broj poruka: 4228
Hijeroglifi hoće da stojeu BIOS-u ili na BOOT ekranu i zbog lošeg kabla, ali to si već pomenuo...

Pozdrav!

Vlada

:: Kada ostavis samo HDD prikljucen na plocu, a sve ostale uredjaje, kao sto su CD-RW, DVD-RW, Floppy-e iskljucene, kao i sve PCI kartice(TV, zvucna, 56k modem,...) izvadjene, a na plocu ostanu povezani samo mis, tastatura, HDD, graficka i napajanje, i ako Windows tada nece da se podigne, moze da bude samo da ti je kabl prekinut usled savijanja(onaj koji vezuje HDD i plocu, crveni, uski, S-ATA) ili, na zalost tvog dzepa = HDD pokvaren, usled devet stotina hiljada mogucih uzroka nepravilnog rada
::
:: Ako ti je taj kabl sto si stavio kao zamenu, nov, ili ``provereno`` neostecen iznutra(radio na nekom drugom HDD-u), onda, nema dileme, HDD ti je umro
:: Samo jos vidi, u BIOS-u(pritiskas delete kada se ukljucuje kompjuter), da li ti umesto oznake modela HDD-a stoje neki ``hijeroglifi``, npr. ¯—L¦œÛÚ‡‹° i slicni, ako stoje, onda ti treba drugi HDD
:: iz Mrcajevaca
gman ??? 31.01.2009. 00:30 #93581

broj poruka: 1111
jel ti ne mozes da boot-jes i ucitas win, ili ne mozes da instaliras novi?

ulsi

Pisko hdd 31.01.2009. 09:53 #93634

broj poruka: 6650
nabavi neki live cd (bart pe, boot cd, hirens boot, ubuntu, knoppix ili neki drugi live linux cd) i pristupi, podesi u bios-u da se sistem podiže sa cd-a a ne sa hdd-a, i, koristeći dos-olike programe istestiraj hdd, ima li ga uopšte, može li da se čita sa njega, proveri ga na greške i bad-sectore, a ako treba i formatiraj (low-format kao krajnje). Ako ne proradi, onda kupi drugi, prošitaj nešto na net-u o pojmu backup, i, to ti je to. Najskuplja škola je stvarno, kad učiš na svojim greškama, ali, zato se i najbolje pamti.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs