Imam frku sa laptopom Toshiba L300-1AM ubacim Win da instaliram kad ono plavi ekran... da li neko zna kako mogu to da resim u prodavnici su mi rekli da je problem u ne odgovarajucem windowsu... da li neko moze da mi pomogne kako ovo da resim... probao sam tri wina!!!
Ako je XP, isključi AHCI u BIOS-u. Ako to nije problem, probaj sa drugim diskom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Ako je XP, isključi AHCI u BIOS-u. Ako to nije problem, probaj sa drugim diskom :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Evo ti mog iskustva, instalirao sam Toshiba L300-1AK koji se od tvog razlikuje u procesoru, velicini HDDa i kolicini RAMa, dakle nista sustinski razlicito sto se tice instalacije, isti je chipset u pitanju. Ako hoces da se manes problema sa AHCI/IDE stavi odmah Vistu, ali mislim da se vredi malo pomuciti da se stavi XP. I ja sam naravno u BIOSu iskljucio AHCI i instalirao XP, ali je problem kasnije bio sto su uredjaji radili u PIO modu i sta god da sam pokusavao nije bilo resenja, a sistem je osetno tromo radio. Cackao sam okolo po forumima i svugde se kao jedino resenje nametalo integrisanje AHCI driver-a u XP instalaciju preko nLite-a. Tako da podigni XP ovako bez integracije AHCI drivera i odmah u Device Manager-u promeni iz PIO u DMA, ako posle restarta ne bude DMA, batali sve i uzmi nLite, integrisi mu ove AHCI driver-e http://rapidshare.com/files/190196111/Driver.zip i instaliraj XP opet. Nakon tog radice ti super. Ako budes radio backup Acronis-om, uradi ga standardno i napravi bootable disk, a kad krenes u restore sistema idi sledecim koracima: restart kompa(Acronis CD je naravno u uredjaju) - udjes u BIOS i sa AHCI prebacis na IDE, jer drugacije nece da se boot-uje Acronis CD - onda odradis kompletan restore sistema - restart - udjes u BIOS - vratis sa IDE na AHCI - i boot-uje normalno u XP! ... and they lived happily ever after...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.