Pazi sad.Digao sam 7000 x64...sve radi 100%,osim Alcohola 120%,ali ima drugih virtual drive-ova.Probao sam 6GB RAM-a,vidi sve,tako da eto jedan bambi za novi windows Zamerka 1.Ili sam ja lud...dosta se sporije pali,sporije i od viste i od xp-a...Može li to nekako da se podesi,da se ubrza? Zamerka 2.Donji desni ugao na desktopu`Windows 7 For TESTIS purposes only.Build 7000`Može li to da se nekako skloni,sobzirom da sam uneo cd-key...
1. Jesi li slucajno naleteo na neki problem sa driverima i slicno posto vidim da si instalirao x64? 2. Je si li upalio `veseli` AHCI u BIOS-u? 3. HPET? 4. Koliko memorije pojede dok se ne startuje, i koliko procesa tera zajedno sa instaliranim driverima? 5. Da li si probao Deamon Tools? Pod Vistom je radio pa reko sto ne bi i na 7ci. 6. Ako slucajno probas crysis ili tog nivoa igru mozes li samo da u dve,tri recenice kazes kako radi?
sa 3Gb rama. Zauzeće je na početku 26%. Na Visti je bilo 36%. Međutim primetio sam da ako pogasim sve programe koje sam uključione vraža se na 26 već bude oko 30%. Dakle sa uključenom Mozilom i Nod32 uzima 1Gb. To me malo buni. Da, alkohol ne radi, vlc player ne radi, sve ostalo radi(Adobe cs3 master collection bez problema, komander, nero8, apex, aimp2). Win sam instalirao na lap. Sa drajverima nisam imao nikakvih problema. U stvari u device manageru mi stoji da ne može da nađe drajvere za SM bus kontroler, base system device, coprocesor, sve ovo se nalazi pod other devices.
Eh da i u everestu mi piše da je dx9.0c, a karta podržava 10.0. Neki predlog ili objašnjenje? a sta ti ja znam...
Evo ti i trece zamerke. Upravo sam probao i win 7 64bit build 7000 i cini mi se da sto se tice igrica je malo sporiji od win 7 32bit build 7000. Koristio sam i forceware 181.20 whql i xfastest forceware 185.20 ali rezultat je opet isti.
U svakom slucaju dobio sam podsticaj da se ponovo vratim na 32bit win 7.
A sto ne koristis WDDM 1.1 drajvere 179.23 koji mozes skidati sa updatea ili iz Laptop2Go!Posto Windows 7 podrzava WDDM 1.1!Meni radi bez ikakvih problema!AHCI isto radi bez problema barem kod mene...Ja nemam posebnih zamerki na x64 verziju a drugu nisam ni probao,al na ovom dosad sve radi izuzetno dobro...Poz!!!
1.Problem sa driverima,IMA! Instalirao sam NFS Undercover...Skinuo sam najnoviji driver sa nvidinog sajta 181.20 geforce winwista 64bit english whql...dok se instalira u gornjem levom uglu piše for WINDOWS 7 64bit,ja pomislim EXTRA...kad ono ne radi mi NFS Undercover ni NFS Most Wanted,a radi PES 2008 i PES 2009.Deinstaliram driver,instaliram stari 171.16 i sve radi,tako da je tu logika u kurcu... 2.U BIOSU mi je sve po deafaultu,tako da AHCI nije upaljen 3.HPET?-ne znam šta ti je to... 4.memoriju ŽDERE ali bukvalno,evo sad mi je upaljena mozila,jetAudio,core temp.u windows task manager-u - 1.90GB u upotrebi od ukupno 6.0GB 5.Deamon tools ne radi,kao ni alcohol 120%,radi powerISO 6.crysis nisam probao,ali sam probao Tomb Raider Underworld...mislim da je možda i zahtevnija od crysisa.radi solidno,bolje je bilo na XP-u,onda sam skinuo neki DirectX 10 od 450mb,i sada radi do jaja...
Malo je sporiji od 32 bitnog ali to je sto mnogi programi rade kao 32bitni.Ubaci neke 64 bitne programe i onda ces videti razliku.Igrice sve rade sporije jer nisu kompatibilne pa se mora ubaciti kompatibilnost na primere GTA4 radi sa windows nt 4.0(service pack 5).
Znaci onda nije problem u W7 nego u NVidia drajverima,ionako 180 serija kao da nevalja pa i ja koristim onaj iz update 179.23 i no problemo!A to sto ti pojede vise memorija to je zbog toga sto i imas vise(superfetch i ostalo,zbog brzina sistema) ako imas manje manje ce ti biti i zauzece,sta ce ti memorija ako ne koristis?Meni na 2gb kao sam vec i pisao nekom na nekih 35% sa 43 procesa!!!Ne znam,meni radi odlicno i tu nema sta drugo puno da se kaze ako je nesto dobro onda je dobro a W7 x64 za meni je odlican!!!
base system device - citac kartica, probaj skini za Vistu, meni su odradili a i za ostalo probaj isti princim meni jedino fingerprint nije nashao i citac kartica, tj na kraju samo fingerprint :) ::
Vrlo su interesantne ocene koje daju win 7 32bit i 64bit na mojoj konfi (Intel E8400 @3ghz, Asus 9600gt, 2x1 gb ddr2 800 Apacer, 2gb ddr2 800 Kingston).
akademske razlike,a ono sto je vaznije da je x64 stabilan ko `rock`!Vec 2.5 godina koristim 64 bitni Win pre XP64 SP2 a sad W7 x64,i nijedan jedini problem nisam imao sa virusima ili BSOD,a i sistem je radio brespekorno(naravno na pocetku imao sam problem sa drajverima,ali sam problem resio stepenicnim zamenom i danas mi sav hardver ima podrsku),tako da no problem!Jedino mi Vista64 uvek pravio problem i to sam preskocio,i sad W7 radi ko bog,tako da izgleda da ce moj voljeni XP64 zameniti,ako i dalje bude ovako funkcionisao!Znaci ja ostajem na x64 neka bude i neki 1-2% ili 10% sporiji(ionako se to ne primeti a po mom misljenju nije ni sporije,naprotiv!)!!!A ostali ko hoce nek radi i igra na 32bitni,a od mene moze i na 16 binim Winu!Poz!!!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.