Imate pravo i ja bih( bolje receno ja i to koristim) 64bitni stavio...i jeste izuzetno dobro radi(bolji od 32!) al ni sa vecinim softverom nema problema(bar sam hiljadu puta pisao,al sta cu?) znaci moj izbor je 64 bit(trebao bi biti i vas,ako imate odgovarajuce hardver/drajvere!)
Ne radi se o tome šta će mu raditi a šta ne x64 OS-om. Da bi x64 OS funkcionisao kako treba on startuje i 32-bitne i 64-bitne procese kako bi zadržao kompatibilnost (prevodioci itd..). I tako u startu pojede više RAM-a od 32-bitnog OS-a. Za nekoga ko ima 2 GB RAM-a i optimizuje Win7 da pojede recimo 800MB u startu, ne trebaju mu i ti 64-bitni da `ugrabe` svoj deo RAM-a.
Dakle, 32-bitni W7 će, dobro optimizovan, sa 2 GB sasvim lepo da funkcioniše. Sa 3GB će raditi još lepše. Ali bez 4 GB RAM-a nema smisla instalirati 64-bitni OS. Bar ne još, dok aplikacije polako ne počnu 64-bitno da se `štanciju` i koriste 64-bitne instrukcije procesora. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ma ne jede to tako puno rama kao sto neko misli,sad mi je ukljucen Aero, Tv,Firefox x64(odakle i pisem),ESS64,FlashGet itd.(43 process) i ram mi je na 35% od 2gb!A kad sam koristio XP32 zauzece rama mi je bio na 220mb a sa istim na XP64 na 240mb...
Ok, diskusija zbog 100MB...ponestaje mi snage majke mi........startuj Photoshop, ode ostatak. Posle toga otvori 5 dokumentata u Wordu, 3 puta otovri i zatovri Firefox i Outlook, ne daj bože Premiere ili After, bilo šta što troši RAM, burn DVD, DL, Corel imbecilni....
Ništa meni OS ne znači ako ne mogu nešto ozbiljno da radim. x64 na 2 GB radi ali ZAŠTO ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ma ne jede to tako puno rama kao sto neko misli,sad mi je ukljucen Aero, Tv,Firefox x64(odakle i pisem),ESS64,FlashGet itd.(43 process) i ram mi je na 35% od 2gb!A kad sam koristio XP32 zauzece rama mi je bio na 220mb a sa istim na XP64 na 240mb.. :: :: ::
x32 za sad lako ces preci na x64. Znas kako XP je Bruce Lee a Vista Chuck Norris. I jedan i drugi snimaju filmove, znaju da coveku za 5 min slome mnogo kostiju ali Bruce Lee je brzi. Nazalost Bruca vise nema a chuck je deda tako da sacekaj da xp zamre, vista postane deda i onda meti 7cu x64, do tada ces verovatno kupiti jos 2gb nadam se.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.