Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 BETA 1... Direktni linkovi za 32bit i 64bit (Untouched)
STRANA 1 OD 2  
Zmajko Windows 7 BETA 1... Direktni linkovi za 32bit i 64bit (Untouched) 10.01.2009. 03:57 T14384

status: user
broj poruka: 1228
Posto vlada veliko interesovanje, a oni linkovi koje ste nabavili ne rade (torent ide sporo) evo direktnih linkova so hurry up! =)

32bit:
http://download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD.iso

64bit:
http://download.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.ISO

Oba linka proverena i rade ali ne znam dokle ce.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nesa23c Svaka čast 10.01.2009. 04:04 #88157

broj poruka: 352
Hvala Zmajko,lepo od tebe što si se iscimao...P.S. ja sam to već skinuo,al sigurno ima dosta ljudi koji hoće da probaju sedmicu....

Zmajko ... 10.01.2009. 04:12 #88158

Ne zaboravite patch http://support.microsoft.com/kb/961367 za problem sa mp3 fajlovima.

UDATE: Hocete aktivacioni kljuc?

Idite na link i u gornjem desnom uglu kliknite na Sign in i ulogujte se sa nekim hotmail email-om:
http://technet.microsoft.com/

Nakon toga otvorite:
https://www.microsoft.com/betaexperience/scripts/gcs.aspx?Product=tn-win7-64-ww&LCID=1033
Ukoliko izbaci error onda otvorite 10ak tabova i refreshujte sve odjednom i trebalo bi da upali. Meni jeste.

Evo i dokaz:
http://img79.imageshack.us/img79/8974/win7ir1.jpg

Pozdrav!

P.S. Ukoliko ne bude htelo cak ni iz vise pokusaja jbga, mozda se nesto u medjuvremenu desilo ali preporucujem da lupite refresh all par puta i u jednom od tabova ce valjda da se pojavi kljuc. Kljuc koji je naveden za 64bitnu verziju radi i na 32bitnim.
Ima ih dosta za sad pa srecno!
dz0ni .... 10.01.2009. 04:49 #88160

broj poruka: 880
Je l` ovaj .iso fajl od win 7 bootabilan?
posto skidao sam ranije sa torrenta, nikako nisam mogao da ga podesim da bude bootable :/
Zmajko ... 10.01.2009. 06:56 #88163

Trebalo bi da jeste, jos nisam probao ali uskoro cu... Uh ja tek sad video da je MaliAbner postovao ovaj link u temi:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=14364&forid=23&katid=6
post broj #88111

Jbga, ali nece da skodi ni ova tema. Valjda =)

BEmpire Re: 10.01.2009. 07:26 #88165

broj poruka: 439
Jeste,bootabilan i da postoji vec i genuine patch(sta bi bez pirata i hekera?) za obe verzije i rade barem na x64 verziju 100% i da Win 7 radi kako treba,ko da nije ni beta nego RC(release candidate!!!) i dosad sve lepo radi i to dobro!!!U svakom slucaju vredi probati!?

Scyter Re: 10.01.2009. 09:12 #88172

broj poruka: 8138
sad planiram da ga skinem.Koji je bolji za igrice i programe 32 bit ili 64bit?

Palit je zakon!

limunche pitanje 10.01.2009. 09:26 #88173

broj poruka: 426
da ne otvaram drugu temu...kako je najbolje podeliti hard? npr imam wd 500 GB (460) e sad moje pitanje je koliko particija napraviti, kolike da budu, da li na sistemsku instalirati programe i igre ili na neku drugu?
BEmpire Re: 10.01.2009. 09:35 #88174

Pa buducnost pripada x64 sistemu svidao to neko ili ne,sa druge strane na inostranim forumima javljaju da x64 izuzetno dobro radi sa svim programima i igrama jer mu je 32 bitni emulator bolje uraden nego na xp64 ili vista64 sto se moze i primetiti prilikom softvera jer sve izuzetno brzo i dobro radi,znaci nema skoro nikakvih kasnjenja prilikom izbacivanja prozora al ni u radu nisam primetio neko kasnjenje i to na ne tako jakom masinu,znaci sve sto sam ja instalirao radi izuzetno stabilno i dobro!Za igre isto pisu da sve dobro radi,ja nisam neki veliki ljubitelj igara sem nekih al one rade,al verovatno i sve ostalo!I u svakom slucaju ovo je poslednji OS koji jos ima i x32 i x64 al od sada samo ce biti 64 bitni OS-a!Bolje receno izasao i prvi OS samo na 64 bit a to je Server 2008 R2 koji je isto u beta fazi i moze se skidati sa Microsoftovog sajta!Poz!

BEmpire Re: limunche 10.01.2009. 09:40 #88175

Ja koristim disk od 80 gb za OS i drajvere a sve ostalo softver,igre,fotografije,video itd na drugi disk(ne particija!) i sve leti,naravno zbog toga sto prvi disk radi za sistem a sa drugi se ukljucuje programi i tako nema toliko kasnjenja prilikom citanja fajlova...danas nisu tako skupi diskovi i veruj mi ovo provereno dobro radi,a i u slucaju da ti izgubi sistem sve ti ostane netaknut na drugom disku...pa ti kako mislis?!Poz!

Equinoxe Re: pitanje 10.01.2009. 09:43 #88176

broj poruka: 12057

`40` + `460`.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: da ne otvaram drugu temu...kako je najbolje podeliti hard? npr imam wd 500 GB (460) e sad moje pitanje je koliko particija napraviti, kolike da budu, da li na sistemsku instalirati programe i igre ili na neku drugu?
doca80 Re: Re: pitanje 10.01.2009. 10:12 #88179

broj poruka: 3053
Bax,koliko ja znam,za hard od 500gb je preporucljivo imati NAJMANJE 3 particije a pozeljno je i cetiri,iz mnogo razloga! A I hard od 500gb nikad nema stvarno 500gb uvek ima manje,zar ne? Ja bih ti preporucio ako koristis XP onda c=40gb,ostatak harda na dve jednake particije,ako koristis Vistu c=80gb ostatak harda na dve particije... Ja programe instaliram na c,a igre na d particiju,tako da mi uvek ostane bar 50% slobodnog prostora na sisitemskoj particiji,sto omogucava brz rad kompa,bez ikakvih usporavanja koje prepuna sistemska particija zna da napravi...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

::
:: `40` + `460`
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: da ne otvaram drugu temu...kako je najbolje podeliti hard? npr imam wd 500 GB (460) e sad moje pitanje je koliko particija napraviti, kolike da budu, da li na sistemsku instalirati programe i igre ili na neku drugu?
Equinoxe Re: Re: Re: pitanje 10.01.2009. 10:24 #88180

Prijatelju, jel vidiš to znake navoda ?
I zbog čega ostatak HDD deliti na manje particije ? Iz kojih mnogo razloga ? 80 GB zbog Viste, zašto ? Šta ti sve instaliraš, sve ?

A komp če da ti radi sporo zato što ostaviš `460` GB i ne deliš dalje na particije ?
O ćemu ti prićaš ćoveće......

:: Bax,koliko ja znam,za hard od 500gb je preporucljivo imati NAJMANJE 3 particije a pozeljno je i cetiri,iz mnogo razloga! A I hard od 500gb nikad nema stvarno 500gb uvek ima manje,zar ne? Ja bih ti preporucio ako koristis XP onda c=40gb,ostatak harda na dve jednake particije,ako koristis Vistu c=80gb ostatak harda na dve particije... Ja programe instaliram na c,a igre na d particiju,tako da mi uvek ostane bar 50% slobodnog prostora na sisitemskoj particiji,sto omogucava brz rad kompa,bez ikakvih usporavanja koje prepuna sistemska particija zna da napravi..
:: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: ::
:: :: `40` + `460`
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: da ne otvaram drugu temu...kako je najbolje podeliti hard? npr imam wd 500 GB (460) e sad moje pitanje je koliko particija napraviti, kolike da budu, da li na sistemsku instalirati programe i igre ili na neku drugu?
limunche re 10.01.2009. 10:25 #88181

broj poruka: 426
pa nema 500 nego 460... hocu da instaliram Win7 64bit. trenutno imam 3 particije C (20 GB), D (250 GB), E (190 GB). C je sistemska (XP), na D su mi igre i programi a na E filmovi i muzika.
Za Win7 mi kao i za Vistu verovatno treba bar 80 GB, e sad ovo sa dva diska sto rece BEmpire je super stvar ali trenutno nemam da se otvorim pa moram na ovu varijantu.
I jos jedno pitanje, da li je normalno da prilikom reinstalacije sistema (particija C) sve igre moraju ponovo da se instaliraju (reinstaliraju) iako su bile na D, dok vecina programa nastavi da radi normalno?

pajsgudgud B T W 10.01.2009. 10:40 #88182

broj poruka: 3742
Molio bih nek mi neko kaže kako mogu da proverim koji sam win7 instalirao(32 il 64). Instalirao sam 64bitni ali nigde nemogu da pročitam ili nađem podatak o tome. Everest mi ne govori ništa ili ja ne umem da pročitam.
a sta ti ja znam...

doca80 Re: Re: Re: Re: pitanje 10.01.2009. 10:53 #88184

broj poruka: 3053
Wow,polako,nema razloga za nervozu. Mozda me nisi dobro shvatio. Rekao sam da za XP- C particiju stavi 40 gb,D 210gb,i E 210gb,a za Vistu C 80gb,D 190gb,E 190gb. Ja sam do sad primetio kad je hard podeljen na manje particije brze ocitava podatke nego sa jedne ogromne particije,i to sam rekao.Usporenja koja se desavaju,dese se kad C paticiju na primer od 40gb napunis sa 35gb podataka,komp se tada znatno uspori. Zato volim da mi je C particija mozda i malo veca nego sto bi vecina ljudi stavila. A od programa...pa znam da naatrpam i stvari koje retko koristim,napunim 40gb na C i to opusteno...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Prijatelju, jel vidiš to znake navoda ?
:: I zbog čega ostatak HDD deliti na manje particije ? Iz kojih mnogo razloga ? 80 GB zbog Viste, zašto ? Šta ti sve instaliraš, sve
:: A komp če da ti radi sporo zato što ostaviš `460` GB i ne deliš dalje na particije
:: O ćemu ti prićaš ćoveće.....
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Bax,koliko ja znam,za hard od 500gb je preporucljivo imati NAJMANJE 3 particije a pozeljno je i cetiri,iz mnogo razloga! A I hard od 500gb nikad nema stvarno 500gb uvek ima manje,zar ne? Ja bih ti preporucio ako koristis XP onda c=40gb,ostatak harda na dve jednake particije,ako koristis Vistu c=80gb ostatak harda na dve particije... Ja programe instaliram na c,a igre na d particiju,tako da mi uvek ostane bar 50% slobodnog prostora na sisitemskoj particiji,sto omogucava brz rad kompa,bez ikakvih usporavanja koje prepuna sistemska particija zna da napravi..
:: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: ::
:: :: :: `40` + `460`
:: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: da ne otvaram drugu temu...kako je najbolje podeliti hard? npr imam wd 500 GB (460) e sad moje pitanje je koliko particija napraviti, kolike da budu, da li na sistemsku instalirati programe i igre ili na neku drugu?
Scyter Re: 10.01.2009. 11:00 #88186

broj poruka: 8138
ljudi,sta je bolje skinuti 32bit ili 64bit?Za igrice i programe.

Palit je zakon!

Zmajko Re: Re: 10.01.2009. 11:21 #88191

64

:: ljudi,sta je bolje skinuti 32bit ili 64bit?Za igrice i programe
:: Palit je zakon!
Equinoxe Re: Re: 10.01.2009. 11:23 #88192

x64

:: ljudi,sta je bolje skinuti 32bit ili 64bit?Za igrice i programe
:: Palit je zakon!
nikolajev Kasno je za aktivacione kljuceve? 10.01.2009. 11:27 #88193

broj poruka: 284

Posle više pokušaja, stalno izbacuje istu poruku. Izgleda da više nema aktivacionih ključeva.

The site is currently experiencing technical difficulties, please check back in the next business day.
Zmajko Re: Kasno je za aktivacione kljuceve? 10.01.2009. 12:00 #88197

Ima evo proverio pre pola sata i upalilo... Poenta je da otvoris tu adresu u 10 tabova i kad se svi ucitaju i izbace error onda desni klik na bilo koji tab i onda refresh all. Zbunis ga malo i on ti daje kljuc, ako nece onda moras vise puta isti postupak, a mozda da otvoris i jos 5-6 tabova pa refresh all.
Jedinstven kljuc koji legalno vazi do 1 avgusta i ne brigas ako zelis da je zadrzis.
Ako se ulogujes na nekom drugom pretrazivacu pod nekim drugim nalogom dobijes jos jedan serial... Ili njih vise.

Zamalo da zaboravim:
http://img509.imageshack.us/img509/5885/desk0qn8.jpg

Pozdrav!

:: Posle više pokušaja, stalno izbacuje istu poruku. Izgleda da više nema aktivacionih ključeva
:: The site is currently experiencing technical difficulties, please check back in the next business day.
nikolajev Ja da zbunim Bilija- nema sanse 10.01.2009. 12:39 #88202

Ulogujem se na http://home.live.com/, otvorim 10 tabova i idem na....Medjutim stalno dobijem istu poruku. Ključeva nigde. U IE ne mogu ni da udjem na sajt https://www.microsoft.com/betaexperience/scripts/gcs.aspx?Product=tn-win7-64-ww&LCID=1033- stalno me baca na microsoft.com.
Gde grešim?
Zmajko Re: Ja da zbunim Bilija- nema sanse 10.01.2009. 12:41 #88203

Ne live.com nego http://technet.microsoft.com/ pa se uloguj tamo... Gore desno imas dugme Log in. Dalje znas.

EDIT: Uh kapiram sta si napisao ali jbga ne znam sta da ti kazem...

Googlaj =)
http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1B3GGGL_enYU235YU242&q=v6+by+orbit30&btnG=Search

:: Ulogujem se na http://home.live.com/, otvorim 10 tabova i idem na....Medjutim stalno dobijem istu poruku. Ključeva nigde. U IE ne mogu ni da udjem na sajt https://www.microsoft.com/betaexperience/scripts/gcs.aspx?Product=tn-win7-64-ww&LCID=1033- stalno me baca na microsoft.com
:: Gde grešim?
TheGame Re: Re: Ja da zbunim Bilija- nema sanse 10.01.2009. 13:13 #88205

broj poruka: 719
:: Googlaj =
:: http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1B3GGGL_enYU235YU242&q=v6+by+orbit30&btnG=Searc

Cekaj malo koji god patch ocu da skinem pise da je samo za 32 bitne verzije...Vazi li ovaj patch i za 64 bitne verzije Windows t-ice???Je li neko probao ovaj patch i radi li kako treba????
TheGame Aktivacioni kljuc... 10.01.2009. 13:28 #88208

broj poruka: 719

Nema trika da ga skinem...sve odradim kako treba...ulogujem se...otvorim 10 istih tabova...milion puta idem refresh all...i nece da ga j*bes...

Ajde Zmajko ako ti nije frka posalji mi taj aktivacioni kljuc na mail....

Pozdrav...

nikolajev The game 10.01.2009. 13:34 #88209

Samo budi uporan. Srećno!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs