Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Veliki problem sa particijom !
STRANA 1 OD 1
donmarco Veliki problem sa particijom ! 07.01.2009. 13:39 T14295

status: user
broj poruka: 43
Jutros me je docekalo veoma neprijatno iznenadjenje u vidu nemogucnosti otvaranja
falova i foldera na jednoj particiji.Gotovo svi fajlovi sada imaju imena poput
yzx[iuŢ.ż-, dő¦Ŕç i slicne kuke i kvake.U pitanju je maxtor 6L040J2 40GB na
WinXP Professional SP2 podeljen na tri FAT32 particije: prva(koja prvi problem)
12.6GB i 2 x 12.2GB(ove dve rade normalno).Hard sluzi za skladistenje klipova,
pesama uglavnom nekih nebitnih stvari, ali imam i jednan folder od oko 2GB u kome
imam neke jako bitne slike koje sam prevideo, za koje sam mislio da ih imam i na
novom hardu i kojima, naravno po marfijevom zakonu sada ne mogu da pristupam.Kada
sam bootovao preko Knoopix Live CD-a, uspeo sam cak i da ulazim u foldere, ali su
fajlovi i dalje bili sa izmenjenim imenima i nisam mogao da ih otvarim.Do danas hard
nije davao nikakve naznake da ce se nesto desiti sa njim, radio je i radi i dalje bez
neuobicajenih zvukova i slicnih simptoma.Dajte neki konstuktivan predlog sta bih
mogao da uradim a da ne napravim nesto jos gore, preporucite neki specijalizovan
servis koji bi mogao biti od pomoci, znam da su papreno skupi, ali ako bas nema
alternative...
Izvinite na dugom postu, zaneo sam se u zelji da sto detaljnije opisem problem.

Sta to radis, kume ! ! !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Veliki problem sa particijom ! 07.01.2009. 14:51 #87483

broj poruka: 3053
Zasto sumnjas na kvar harda,zar nisi cuo za viruse koje ti naprave corrupted fajlove. Preskeniraj ti to sa nekoliko razlicitih anti spy,anti malware programa,pa ako nije to onda pocni da razmisljas da je problem do harda.

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Jutros me je docekalo veoma neprijatno iznenadjenje u vidu nemogucnosti otvaranja
:: falova i foldera na jednoj particiji.Gotovo svi fajlovi sada imaju imena poput
:: yzx[iuŢ.ż-, dő¦Ŕç i slicne kuke i kvake.U pitanju je maxtor 6L040J2 40GB na
:: WinXP Professional SP2 podeljen na tri FAT32 particije: prva(koja prvi problem)
:: 12.6GB i 2 x 12.2GB(ove dve rade normalno).Hard sluzi za skladistenje klipova,
:: pesama uglavnom nekih nebitnih stvari, ali imam i jednan folder od oko 2GB u kome
:: imam neke jako bitne slike koje sam prevideo, za koje sam mislio da ih imam i na
:: novom hardu i kojima, naravno po marfijevom zakonu sada ne mogu da pristupam.Kada
:: sam bootovao preko Knoopix Live CD-a, uspeo sam cak i da ulazim u foldere, ali su
:: fajlovi i dalje bili sa izmenjenim imenima i nisam mogao da ih otvarim.Do danas hard
:: nije davao nikakve naznake da ce se nesto desiti sa njim, radio je i radi i dalje bez
:: neuobicajenih zvukova i slicnih simptoma.Dajte neki konstuktivan predlog sta bih
:: mogao da uradim a da ne napravim nesto jos gore, preporucite neki specijalizovan
:: servis koji bi mogao biti od pomoci, znam da su papreno skupi, ali ako bas nema
:: alternative...
:: Izvinite na dugom postu, zaneo sam se u zelji da sto detaljnije opisem problem
::
:: Sta to radis, kume ! ! !
tortojed da li su fajlovima promenjena `samo` imena 07.01.2009. 15:37 #87494

broj poruka: 10999
ili i ekstenzije? Da li se u W Explorer-u (ili Commander-u) vidi da je velicina fajla (fajlova) manje-vise normalna ili su postali `nule` (zero bytes)?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Probaj ovo: butuj pomocu Hiren`s-a ili butabilnog HDD-a manager-a (Paragon, Acronis...) i pokusaj da toj particiji promenis slovnu oznaku i label (umesto `D` stavi `H` i daj joj neko ime, recimo `nova`). Onda pokreni checkdisk.

doca80 Re: da li su fajlovima promenjena `samo` imena 07.01.2009. 15:54 #87495

broj poruka: 3053
Koliko sam ja skontao njemu je problem na sistemskoj C particiji,ne znam koliko je pametno igrati se sa menjanjem imena particije,da ne zezne jos nesto dodatno a kaze i da su na toj particiji 2 gb podataka od velikog znacaja,pa se moze desiti da ih skroz izgubi.Ako je nesto maliciozno na hardu,mozda je ipak bolje da se prvo pozabavi time,moze se desiti da ako se neka zloca ukloni sa harda ti folderi opet postanu potpuno vidljivi i pristupacni. Ako to ne upali onda nek rizikuje i odradi sve sto si napisao.pozzzz

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: ili i ekstenzije? Da li se u W Explorer-u (ili Commander-u) vidi da je velicina fajla (fajlova) manje-vise normalna ili su postali `nule` (zero bytes)
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Probaj ovo: butuj pomocu Hiren`s-a ili butabilnog HDD-a manager-a (Paragon, Acronis...) i pokusaj da toj particiji promenis slovnu oznaku i label (umesto `D` stavi `H` i daj joj neko ime, recimo `nova`). Onda pokreni checkdisk
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs