Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 `popravlja` sebe bez CDa za manje od 5 min.
STRANA 1 OD 1
Zmajko Windows 7 `popravlja` sebe bez CDa za manje od 5 min. 07.01.2009. 07:39 T14282

status: user
broj poruka: 1228
Ukoliko Windows 7 pogubi neki fajl koji je potreban da bi sistem uopste bio podignut i ukoliko ne uspe da se podigne, nakon sledeceg restarta Windows 7 nudi nesto novo sto nismo videli ranije. U ponudi ce biti opcija Launch Startup Repair i za manje od 5 minuta, bez potrebe za sistemskim CD-om, sistem ce biti vracen u stanje kada je mogao uspesno da se podigne.
Zvuci kao doradjeni System Restore. Lepo nema sta.
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3256
Screenshot-ovi procedure:
http://content.zdnet.com/2346-12554_22-257676.html

Za one koji se brinu za mp3 fajlove, postoji problem i to u WMP (problem postoji i u verziji 7000) pa ukoliko ga neko uopste koristi, neka predje privremeno na stari dobri Winamp i nece biti nikakvih problema.

Pogledati
http://www.demonoid.com/files/details/1749440/775222/
i
http://www.winmatrix.com/forums/index.php?act=Print&client=printer&f=61&t=21559

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Misliš DVD-om 07.01.2009. 07:43 #87429

broj poruka: 6102
Kako ti planiraš da spakuješ Windows 7 na CD? Verovatno si se samo zeznuo, al` reko da ukažem na grešku.

Zmajko Re: Misliš DVD-om 07.01.2009. 07:50 #87430

Ma da... Mislio sam na medium ali hvala u svakom slucaju. =)

:: Kako ti planiraš da spakuješ Windows 7 na CD? Verovatno si se samo zeznuo, al` reko da ukažem na grešku
BEmpire Ma sve to lepo 07.01.2009. 08:18 #87431

broj poruka: 439
i ono sto smo culi i videli al officijelni beta koji jedva cekamo nece i nece da stize,ja jedva cekam verziju za x64 kad ono jos uvek nema...valjda ce biti nesto super?Ni Build 6801 nije bio los a ovaj bi trebao biti jos puno bolji!?

xenox Gubljenje vremena 07.01.2009. 10:03 #87446

broj poruka: 1400
Zar vam nije dosta Winblowsa posle Viste? A i ostali software je postao zderac resursa Adobe CS-ovi, Quark Xpress... (Corel uvek bio)...

Lepo MS navodi da zele da naplacuju po vremenu koriscenja racunara i da ce to biti skuplje, ali da ce zato korisnik imati upeglan sistem...

Jeste nova stvar, ali vreme se da potrositi i na bolje nacine, a ne na odusevljavanje da se sistem sam popravlja (znaci da je ceo medij nabacio na HDD) umesto da bude napravljen da ne pada...

Umesto da se sam sistem brani od virusa i crvica bitnije je da moze da vas multimedijalno zabavi... Izes sistem...

doca80 Zamislite 07.01.2009. 11:05 #87451

broj poruka: 3053
koliko ce (malo) vremena proci dok neko ne napise viirus koji uspesno koristi ovu opciju da bi se vracao u komp,cak i nakon sto ga antivirus nadje i obrise sa harda!!! Koliko je dobra ova opcija,toliko moze biti i stetna...Ja ipak mislim da je ovo mac sa dve ostrice,a sada se u prvi plan isticu samo najbolje strane novog sistema,poredi se kako je bolji od Viste(nije tesko biti bolji od najgoreg),a prave mane ce se otkriti tek nakon malo duzeg koriscenja `Sedmice`!!! Ovo je sve marketinski trik da se od starta krene sa jakom medijskom kampanjom hvaljenja sedmice da sedmica ne dozivi sudbinu Viste jer opste je poznata cinjenica da u svetu ljudi ce kupiti najvece smece samo ako je ono najreklamiranije u medijima!!! Ovo je samo moje misljenje.

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

Pisko Recesiona glista 07.01.2009. 11:35 #87458

broj poruka: 6650
I, to je kao, bilo teško isprogamirati do sada?
System restore je davno to trebao da radi, pa ne radi. Koristio sam ga od windows me, ali je uglavnom, običan šit koji više ničemu ne služi, upravo, samo pisci virusa ga obilato koriste i zato je došao na loš glas.
Samo da još MS ne kupi silom Acronis i upropasti valjanu alatku.... a do tada, sve te zeze sa sam sebe u d.... su zeze. MS nikada neće napraviti polusavršen sistem jer onda neće imati šta da prodaje. I, uvek će u vidu ispravki, nadogradnji, i novog softvera i drajvera, da učini svoj stari OS neupotrebljivim, nakon nekog vremena - da bi poboljšao prodaju.
Sada samo ispravljaju promašeno predviđanje (po kome ne bi bilo recesije, svi bi nakupovali 4 jezgarne zmajeve i najbesnije grafike... i svi bi nastavili da zarađuju, iako ne nude skoro ništa novo - iste funkcije os-a, samo sporije, sve gluplje igre koje sve bolje grafički izgledaju i slično), pa malo `labave` kanap na kome se nalazi 3DkomandantMark šargarepa. Ali, bolje da i to malo napreduju, nego da non-stop prave neka srawa.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed Re: Gubljenje vremena 07.01.2009. 15:31 #87492

broj poruka: 10999

:: Zar vam nije dosta Winblowsa posle Viste? A i ostali software je postao zderac resursa Adobe CS-ovi, Quark Xpress... (Corel uvek bio)..
::
:: Lepo MS navodi da zele da naplacuju po vremenu koriscenja racunara i da ce to biti skuplje, ali da ce zato korisnik imati upeglan sistem..
:: Jeste nova stvar, ali vreme se da potrositi i na bolje nacine, a ne na odusevljavanje da se sistem sam popravlja (znaci da je ceo medij nabacio na HDD) umesto da bude napravljen da ne pada..
:: Umesto da se sam sistem brani od virusa i crvica bitnije je da moze da vas multimedijalno zabavi... Izes sistem..
U pravu si sto se tice iznajmljivanja licence (vezivanjem za `koriscenje vremena`).
Kad je `ubacivanje celog sistema` u pitanju, razmisli o sledecim stvarima:

1) veliki hard diskovi ce lako `progutati` ovaj `balast`
2) (uglavnom) otpada potreba za kloniranjem sistema
3) znatno se ubrzava oporavak sistema
Zmajko ... 07.01.2009. 16:49 #87497

:: Zar vam nije dosta Winblowsa posle Viste? A i ostali software je postao zderac resursa Adobe CS-ovi, Quark Xpress... (Corel uvek bio)..
Znas kako, ukoliko bi se ljudi vodili takvim razmisljanjem nesto ne verujem da bi tehnologija napredovala na nacin na koji danas napreduje. Koliko god mi je lako da iskritikujem M$ i slicne za neke njihove postupke toliko mi je lako i da budem zahvalan i Bilu i Stivu za sve ovo sto se desava sada. Ne zelim ni da pomislim gde bi sada bili da nije bilo ljudi kao sto su ova dvojica.

A o resursima i drugim aplikacijama... Pa, ne znam u kojoj meri koristis te aplikacije kao sto su one iz Adobe ili Autodesk i drugih kompanija ali meni je sasvim razumljivo da zderu resurse kad su takve aplikacije zveri. Komp od 600-700e moze da potera sve te aplikacije sasvim normalno i da ti omoguci, ukoliko si sposoban, da to isto zaradis za manje od mesec dana.

:: Jeste nova stvar, ali vreme se da potrositi i na bolje nacine, a ne na odusevljavanje da se sistem sam popravlja (znaci da je ceo medij nabacio na HDD) umesto da bude napravljen da ne pada.
Ne znam samo odakle ti to da ja trosim svoje vreme na odusevljavanje da se sistem oporavlja ali neka ti bude... =)

:: Zamislite koliko ce (malo) vremena proci dok neko ne napise viirus koji uspesno koristi ovu opciju da bi se vracao u komp,cak i nakon sto ga antivirus nadje i obrise sa harda!!! Koliko je dobra ova opcija,toliko moze biti i stetna..
Good point! Ni ja nisam ljubitelj opcije System Restore ali za ljude koji se ne razumeju u tematiku ovo ce biti fin pomak. Pad sistema se ne desava samo zbog virusa. Moze to da se desi i zbog naglog nestanka struje, instalacje/brisanja nekog programa/igrice/fajla...

Da ne razglabam jedno te isto po ko zna koji put, a i temu nisam postavio zbog poredjenja ova 3 OS-a vec cisto da obavestim cenjene forumase o novotarijama o kojima sam procitao na netu.

Pozdrav!
tortojed it`s not a good point at all! 07.01.2009. 19:53 #87526

broj poruka: 10999
Naime, ako ga (savremeni, osposobljeni, apdejtovani) antivirus obrise, obrisace ga i iz onog seta koji se koristi za oporavak, tako da virus ponovo moze da dodje samo from the outer space. Jebaji ga, to ti je igranka bez prestanka.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs