Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
kocenje muzike i filmova
STRANA 1 OD 1
Kuzma-nbg kocenje muzike i filmova 06.01.2009. 22:04 T14275

status: user
broj poruka: 29

kao sto pise u naslovu imam problem kod gledanja i slusanja filmova i muzike. Probao sam da se diskonektujem sa neta, da iskljucim kaspersky posto sam mislio da ga to koci jer imam 1gb rama ali ni to ne uspeva, skenirao sam komp i kaze da nemam virusa tako da ja nemam vise ideje sta da mu radim vise pa ako Vi znate kazite sta da mu radim.
Inace windows mi je XP service pack 2, graficka geforce 7300 gt xtreme 256mb, i zvucna integrisana na maticnoj.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Dijagnostika 06.01.2009. 22:13 #87387

broj poruka: 6650
Treba nam još podataka inače ćemo uskoro ovde na nagomilamo pretpostavke i da se ispromašujemo.
Da li muziku i/ili filmove puštaš sa harda ili sa optičkih medija/ nečeg drugog?
Od kad se to pojavilo? Da li je ikada radio kako treba?
1 Gb rama je dovoljno za puštanje filma i muzike, čak i na glisti.
To što si preskenirao nečim komp, ne znači apsolutno ništa, čak i kada si to uradio sa najrazvikanijim antivirusom, sa update-om od pre dve sekunde.
Pokreni task manager (ctrl+alt+del) i idi na procese, klikni na deo trake sa CPU da bi u vrhu bili prikazani procesi - programi koji zakucavaju procesorsko vreme ili memoriju ili jedno i drugo.
Ako u procesima nema ni jednog programa, ali ti vidiš da je procesor 100% zakucan, da hard drlja-li-drlja.... onda imaš nešto zlonamerno na računaru.
Da li hdd radi kako treba? Koliko se podiže windows? Da li je defragmentiran... itd. itd. Da li je hdd ata i na istoj grani kao i optika sa koje se pušta film ili muzika? Da li ima kočenja - seckanja kada pustiš film ili muziku a istovremeno ostasviš da se kopira gomila malih fajlova sa particije na particiju?
Pomoćićeš ako odgovoriš na ova pitanja.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Kuzma-nbg re: Dijagnostika 06.01.2009. 22:25 #87390

1. Muziku i filmove pustam sa harda
2. Pojavilo se od kada sam kupio i stavio wireless karticu preko koje idem na net ali je prva dva dana radilo normalno. A pre interneta je radilo normalno godinu i po dana dok nisam imao net
3.pa na prvom mestu kada kliknem na ono CPU mi je System Idle Process od oko 79, pa ide firefox od 28 i to je to
4. HDD radi normalno po zvuku, za dizanje sistema mu treba malo duze od kada sam mu stavio net i to najvise vremena kad je ona slika windows xp pa idu ona 3 kvadratica a ovo ostalo pre i posle toga ide normalno kao i pre
5. HDD je redovno defragmentovan
6. Imam samo jednu particiju i nisam probao da pustim muziku ili film dok se kopira
doca80 Mozda 07.01.2009. 00:50 #87398

broj poruka: 3053
Imas neko gadno zlonamerno cudo na kompu,koje se nije aktiviralo dok nisi imao net.Par puta sam video da je komp zarazen `necim` a da sasvim normalno radi bez neta.Cim taj zlonamerni program `oseti` internet konekciju odmah se aktivira i pravi haos u kompu,download-uje jos zlonamernih programa...Za pocetak skini program UNHACK ME,skeniraj komp za rootkit-e... Onda skini MALWAREBYTES ANTI MALWARE,pa odradi update programa pa FULL SCAN. Pa skini ADAWARE 2008,uradi update,pa full scan,pa skini SPYBOT SEARCH&DESTROY,uradi update pa full scan.Ako svi ovi programi pokazu da je sve cisto onda si eliminisao mogucnost da ti neki maliciozni program pravi sranja u kompu,pa se posveti trazenju problema sa hardverske strane...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

Zmajko ... 07.01.2009. 00:58 #87399

broj poruka: 1228
Kao sto je doca80 naveo, verovatno ti je utrcao neki `dropper` koji je sa neta poskidao jos ko zna sta... Za pocetak, ukloni Kasperskog i instaliraj Avast, odradi update i skeniraj. Nakon toga skeniraj i sa aplikacijama koje je doca80 predlozio. Skeniraj i ostale particije.

Ako to ne pomogne javi da vidimo sta dalje. Ako resi problem nije zgoreg ni da javis da je uspelo i sa kojim programom cisto da ostane i za ostale koji imaju isti problem.

Pozdrav!
doca80 Re: ... 07.01.2009. 01:13 #87401

Jos gore je sto Kuzma ima samo jednu particiju. to se NIKAD ne radi,ma koliko da je kapacitet harda,uvek se prave najmanje dve particije,za to ima milion razloga,da sad ne nabrajam...

:: Kao sto je doca80 naveo, verovatno ti je utrcao neki `dropper` koji je sa neta poskidao jos ko zna sta... Za pocetak, ukloni Kasperskog i instaliraj Avast, odradi update i skeniraj. Nakon toga skeniraj i sa aplikacijama koje je doca80 predlozio. Skeniraj i ostale particije
::
:: Ako to ne pomogne javi da vidimo sta dalje. Ako resi problem nije zgoreg ni da javis da je uspelo i sa kojim programom cisto da ostane i za ostale koji imaju isti problem
:: Pozdrav!
Kuzma-nbg ... 07.01.2009. 01:50 #87412

hvala vam ljudi to cu da uradim za par dana posto koliko vidim ima puno posla oko toga... a ja vec imam program ad-aware SE koji je redovno updateovan pa dali moram da skidam bas ad-aware 2008 ili moze i on? i zanima odakle da skidam te programe, da li preko torenta ili kako vec? a za tu particiju sam znao da sam se za*ebao na pocetku kad sam snimao windows pa me mrzelo opet sve ispocetka.
doca80 Re: ... 07.01.2009. 02:08 #87414

To su ti sve free programi(imas i verzije koje se placaju ali nema potrebe za tim jer ove free verzije rade posao),tako da ih mozes skinuti sa sajtova,a naci ces ih pretragom u google,batali torrente. A za Adaware,pa uvek je najbolje imati najnoviju verziju programa. Nema tu toliko posla koliko ti se cini,to su mali programi i skinu se i update-uju za cas,skeniranje je najduzi deo posla.Nemoj cekati tako dugo,jer ako imas neki malware koji dovlaci druge malware preko neta,velika je sansa da ce mozda sledeci malware koji ti dodje u komp biti neki gadan koji ce ti obrisati ceo hard,zaraziti sve fajlove,napraviti veliku stetu...

:: hvala vam ljudi to cu da uradim za par dana posto koliko vidim ima puno posla oko toga... a ja vec imam program ad-aware SE koji je redovno updateovan pa dali moram da skidam bas ad-aware 2008 ili moze i on? i zanima odakle da skidam te programe, da li preko torenta ili kako vec? a za tu particiju sam znao da sam se za*ebao na pocetku kad sam snimao windows pa me mrzelo opet sve ispocetka.
tortojed slazem se sa svime sto je receno 07.01.2009. 02:53 #87425

broj poruka: 10999

i dodajem: ako nema virusa i drugih nametljivaca, u 99% ovakvih slucajeva opisani problemi rezultat su otkazivanja kodeka. Dakle, njihova potpuna de-instalacija, restart i ponovna instalacija mogla bi da resi stvar.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
preporuka: Vista codec (radi i pod XP-om) i/ili KM Player (oboje dzabaka).
taekwondo Odgovor 07.01.2009. 08:44 #87433

broj poruka: 13
Imas 100% neki virus u Compu.
Mozes probati sa tim spijunskim programima da ga malo sredis ali mislim da ti nece uspeti.
To si sigurno ddobio sa neta ili dogodi se da drajveri za neki program su zarazeni.Ili posto si rekao da nije to odmah uradio nego za dan,dva, imas virus na nesto sto si posle instalirao 100%.
Pozdrav i javi dali je to...

Zmajko Re: Odgovor 07.01.2009. 08:49 #87435

broj poruka: 1228
Drajveri za programe? O_O

:: dogodi se da drajveri za neki program su zarazeni.
pufi re 07.01.2009. 10:06 #87447

broj poruka: 2196
Obori sistem pa vidi sta je u pitanju

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Kuzma-nbg obavestenje 07.01.2009. 16:54 #87498

evo da vas obavestim da sam za sada skinuo ad aware i Malwarebytes i skenirao sam sa njima i sa ad aware mi je pronasao 4 trojanca koje je obrisao sa kompa, a sa malwarebytes mi je nasao TROJAN AGENT i TROJAN DOWNLOADER koji su bili u key generatorima za nero i sound forge. instalacije za te programe sam imao na kompu jos od ranije i nije imao problema sve dok nisam stavio net na komp kao sto ste i rekli. i posle skeniranja sam pustio muziku i par filmova i nije bilo problema tako da je najverovatnije uspelo ali javljam definitivne rezultate kada i ostale programe skinem sa neta i skeniram sa njima.

HVALA PUNO SVIMA NA SVIM SAVETIMA STO STE MI DALI, DA NIJE BILO VAS MORAO BI DA BRISEM WINDOWS I SVE ISPOCETKA DA INSTALIRAM!!!
doca80 Re: obavestenje 07.01.2009. 17:27 #87502

Ne zaboravi UNHACK ME,sa njim ces nekoliko puta morati da restartujes komp,da bi on obavio sva potrebna skeniranja,i ukljuci PARTIZAN alatku(znam zvuci smesno),i odradi SVA skeniranja iz ADVANCED opcija.Nemoj da se prepadnes jer ce ti ovo promenuti kompletan nacin dizanja Windows-a,izbacivace ti crni ekran sa nekim natpisima.to je ok,skenira ti boot procese i jos sto cuda. Drago mi je da smo pomogli.pozzzzzzzz i razmisli o NOD-u kao stalnom antivirusu.on pronalazi i Trojan Agent-a i Trojan Downloader-a PRE nego sto udju u komp.

:: evo da vas obavestim da sam za sada skinuo ad aware i Malwarebytes i skenirao sam sa njima i sa ad aware mi je pronasao 4 trojanca koje je obrisao sa kompa, a sa malwarebytes mi je nasao TROJAN AGENT i TROJAN DOWNLOADER koji su bili u key generatorima za nero i sound forge. instalacije za te programe sam imao na kompu jos od ranije i nije imao problema sve dok nisam stavio net na komp kao sto ste i rekli. i posle skeniranja sam pustio muziku i par filmova i nije bilo problema tako da je najverovatnije uspelo ali javljam definitivne rezultate kada i ostale programe skinem sa neta i skeniram sa njima.
:: HVALA PUNO SVIMA NA SVIM SAVETIMA STO STE MI DALI, DA NIJE BILO VAS MORAO BI DA BRISEM WINDOWS I SVE ISPOCETKA DA INSTALIRAM!!!
Kuzma-nbg kraj ovog problema KONACNO 09.01.2009. 12:00 #87942

evo da se javim skenirao sam i sa spybot S&D i nasao je par problema i obrisao ih je i tako je bilo i sa unhack me programom pa je sada sve u redu.
JOS JEDNOM HVALA SVIMA NA POMOCI
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs