Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista Home Premium na srpskom???
STRANA 1 OD 1
mato Vista Home Premium na srpskom??? 02.01.2009. 03:07 T14179

status: user
broj poruka: 10
Dragi forumasi,

moj problem je `obrnute prirode`. U Comtrade-u sam kupio FSC Amilo PI3525 sa originalnom Vistom(poslovna je primena), ali je Vista sistem na srpskom jeziku (korisnicki interfejs je na srpskom jeziku, ali neke dodatne opcije i prozori su na engleskom). Ja hocu da vratim ceo interfejs na engleski jezik, posto mi je srpski prevod u najmanju ruku cudan i jednostavno mi ne odgovara. Nemam u opciji kontrol panela jezici i tastature opciju da promenin interfejs jezik. Da li da instaliram engleski language interface pack sa Microsoft sajta ili postoji bolje resenje?

Takodje, posto mi je hard izdeljen na 90GB (C, sistemski) i 130GB (D), ako smanjim particiju C na recimo 50GB pomocu Partition Magic-a, da li cu nesto poremetiti u smislu kasnijeg pravljenja Recovery Diska preko Viste (nisam dobio instalacioni disk, vec mi je receno da napravim Recovery Disc)?
mato
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Vista Home Premium na srpskom??? 02.01.2009. 03:21 #86675

broj poruka: 12057

Control Panel - Regional and Language options - Install-Uninstall languages

Acronis Disk Director šlajfuje po lobanji Partition Magic-a. Smanji Particiju na 40-tak GB i onda lepo sa Acronis True Image programom napravi backup i zavšio si posao.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Dragi forumasi
::
:: moj problem je `obrnute prirode`. U Comtrade-u sam kupio FSC Amilo PI3525 sa originalnom Vistom(poslovna je primena), ali je Vista sistem na srpskom jeziku (korisnicki interfejs je na srpskom jeziku, ali neke dodatne opcije i prozori su na engleskom). Ja hocu da vratim ceo interfejs na engleski jezik, posto mi je srpski prevod u najmanju ruku cudan i jednostavno mi ne odgovara. Nemam u opciji kontrol panela jezici i tastature opciju da promenin interfejs jezik. Da li da instaliram engleski language interface pack sa Microsoft sajta ili postoji bolje resenje
:: Takodje, posto mi je hard izdeljen na 90GB (C, sistemski) i 130GB (D), ako smanjim particiju C na recimo 50GB pomocu Partition Magic-a, da li cu nesto poremetiti u smislu kasnijeg pravljenja Recovery Diska preko Viste (nisam dobio instalacioni disk, vec mi je receno da napravim Recovery Disc)
:: mato
mato Re:bax2003 02.01.2009. 03:33 #86676

Bax2003, hvala na brzom odgovoru. Ali, u Control Panel - Regional and Language options (odnosno kako meni pise na srpskom Kontrolna tabla- Jezici i tastature) uopste nemam opciju instaliraj-deinstaliraj jezike. U tome i jeste problem, tako da i dalje nemam resenje. Sta dalje raditi?
mato

Equinoxe Re: 02.01.2009. 03:40 #86677

broj poruka: 12057

Evo ovde Language packova pa biraj, pazi samo x86 ili x64:

http://techblissonline.com/windows-vista-multilingual-user-interface-pack-mui-for-x86-and-x64-and-windows-vista-language-interface-pack-lip/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Daum ... 02.01.2009. 03:44 #86678

broj poruka: 12796
Instaliraj Partition Magic samo ako hoces da s*ebes particiju i trosis vreme povracajuci je...

mato Re:bax2003 02.01.2009. 03:45 #86679

Opet hvala na odgovoru. A sta znaci to x86 ili x64? Inace, Vista je32-bitna.
P.S. Da li nesto utice to sto sam na Microsoft sajtu pronasao da MUI (multilingual-user-interface) moze da radi samo uz naprednije Vista pakete kao sto je Vista Ultimate...(a moja verzija je Vista Home Premium)?
mato

nenika Re: 02.01.2009. 04:58 #86681

broj poruka: 1133

http://www.froggie.sk/

SKINI VISTALIZATOR
Daum Re: Re: 02.01.2009. 07:02 #86683

broj poruka: 12796
x86 i x64 znaci 32-bitna i 64-bitna verzija...

:: http://www.froggie.sk
:: SKINI VISTALIZATOR
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs