Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Ne mogu da udjem u bios
STRANA 1 OD 1
dzamal19 Ne mogu da udjem u bios 30.12.2008. 14:57 T14137

status: user
broj poruka: 216

Probao sam sve od F8,del,tab...nista ne pomaze.Ima li mozda neke veze service pack 3 sa tim?Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Ne. 30.12.2008. 15:00 #86324

broj poruka: 487
Koliko ja znam service pack nema veze sa time...

==========
BLEJA:)))

horacio bios 30.12.2008. 15:01 #86325

broj poruka: 117

obicno kod firmiranih,neki od F1 do F12,kod DELL-a je mislim F2

FatZadd ... 30.12.2008. 15:15 #86329

broj poruka: 140
Win. ti se normalono podize? Tastatura radi normalno?Imas tastaturu sa ps ili usb ulazom?

skycould ?????? 30.12.2008. 16:03 #86331

broj poruka: 248
a na kojoj ploci to ne mozes? kakvom racunaru? nije dovoljno reci `ne mogu u bios, pomoc` to ti je isto kao kad bi otisao kod lekara i rekao `doktore boli me`.

DmasteRNo1 Nikako 30.12.2008. 16:09 #86332

broj poruka: 6102
Servis Pak, tj. sam Windows ili neki drugi operativni sistem ne mogu da utiču na BIOS ploče. Kod podizanja sistema (posle uključenja kompa), BIOS ima veze samo sa onim što se dešava pre pojave loga operativnog sistema. Obrnuto, neko sranje sa BIOS-om može da utiče na podizanje, tj. nepodizanje operativnog sistema.
Što se nemogućnosti ulaska u BIOS tiče, da ti frajeri kod kojih si kupio komp, nisu roknuli lozinku na za ulazak u BIOS?!

Jebivetar Re: Ne mogu da udjem u bios 30.12.2008. 16:29 #86333

broj poruka: 2386
Probaj Clear Cmos, pa pokushaj da udjesh u Bios. Operativni sistem nema veze sa tim problemom.

::
:: Probao sam sve od F8,del,tab...nista ne pomaze.Ima li mozda neke veze service pack 3 sa tim?Hvala
arogan Probaj u WINDOWS-u sve moguće tastere za ulazak u BIOS 30.12.2008. 19:04 #86362

broj poruka: 538
Firmirane mašine sa kojima sam radio imaju sledeći način ulaska u BIOS:
SIEMENS - F2
IBM - F1
HP - F8
ACER - CTRL+ALT+ESC

Žutaći uglavnom sa tasterom delete.

Ipak, kada se pojavi prva slika posle paljenja kompa pri dnu sa leve strane treba da piše koji je taster za ulazak u BIOS.
Moja preporuka ti je da kada se podigne WINDOWS pozoveš neki OFFICE program ili drugo i da isprobaš funkcionisanje svakog od napred navedenih tastera (F1 otvara HELP, .... delete briše karakter ispred kursora i sl). Ukoliko svi ovi tasteri reaguju, znači da je tastatura ispravna, onda je nešto drugo ...

Sale

Equinoxe Re: 30.12.2008. 19:08 #86363

broj poruka: 12057

Nego, da ti nama konačno kažeš:

USB ili PS/2 ? I ako je usb jesi probao sa USB->PS/2 adapterom ?
Radi tastatura ili ne, i da li si probao drugu da bi ti otkrio ?
Jesi uradio discharge ?
Jel brand mašina ili ne ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

dzamal19 pa ovako 30.12.2008. 22:51 #86414

Tastatura mi je klasicna.Komp mi nije firmiran...Znaci ulazio sam klasicno u bios pritiskom na del.Kad se ne ugasi kako treba pojavi se crni prozor gde biras safe mode,last good configuration i slicno,gde imas 30 sekundi da izaberes sta zelis,meni kompjuter ne reaguje.Znaci samo isteknu tih 30 sekundi i on sam ulazi u windows bez ikakvih problema.Mislim da je do toga problem ali ne znam kako se to resava osim mozda reinstall-om.
Saske ... 31.12.2008. 00:06 #86420

broj poruka: 1117
uradi Clear Cmos...ako to ne pomogne, onda flesuj bios...ako ni to ne pomogne, menjaj plocu...

Overclocking is the way of life!!!

dzamal19 kako 31.12.2008. 01:04 #86429

A kako ja to mogu da uradim,prvo ili ovo drugo?Hvala
vladaxxx Re: pa ovako 31.12.2008. 11:25 #86464

broj poruka: 25

Tastatura mi je klasicna.Komp mi nije firmiran...Znaci ulazio sam klasicno u bios pritiskom na del.Kad se ne ugasi kako treba pojavi se crni prozor gde biras safe mode,last good configuration i slicno,gde imas 30 sekundi da izaberes sta zelis,meni kompjuter ne reaguje.Znaci samo isteknu tih 30 sekundi i on sam ulazi u windows bez ikakvih problema.Mislim da je do toga problem ali ne znam kako se to resava osim mozda reinstall-om.

Po ovome sto si napisao tebi ne radi tastatura. Jesi probao u Win-u kad se digne da li ti radi tastatura ? Iscupaj konektor od doticne pa ga ubodi ponovo dok je komp ugasen.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs