OK. Windows mi definitivno CRKAVA!!! Imam XP SP3... Pa razmisljam o 64bitnoj verziji. E sada, trebaju mi prednosti i mane te verzije? Ko je koristi? Kakva je? Jel ima manje problema sa virusima? Koji programi i igre mi nece raditi? Jel se isto instalira kao i obican...? Jel postoji neki compatibilty mode? Service Packovi? I tako dalje...?:)
Thx unapred...:)
P.S.Koristim sledece stvari na kompu, pa koga ne mrzi da mi kaze sta mi nece sljakati od toga (Obelezio sam opasno bitne programe:)): Office 2003 Eset Smart Security 3.0.667.0 Daemon Tools Lite NetLimmiter 2.0.10.1 PRO uTorrent-BITNO Mozzila Firefox 3-BITNO LimeWire-BITNO Nero 6 Your Uninstaller Hamachi-BITNO Garena-BITNO! HLSW-BITNO! AlZip K-lite codec pack Mv2 Player Messenger, ja mislim 8mica...:) Cryptload/jDownloader-BITNO
Igre: Left 4 Dead COD4 Age of Empires 2 Magic The Gathering Online (ovo donekle ide i u programe:) Crysis (mada ga ne pikam jer je MP njesra) Battlefield 2 i 2142 Counter Strike 1.6. Savage 2
Ja koristim 64 bitni Win. Prednost je sto mogu da iskoristim svih 4 GB RAM-a koje imam. Najbitnije je da vidis da li postoje drajveri za sve tvoje komponente inace ti ne vredi da ga instaliras.
Mislim da vecina programa koje si naveo rade pod x64. Meni su do sada svi 32 bitni programi proradili osim AutoCAD-a koji je odmah odbijao instalaciju na pocetku i trazio 64 bitnu verziju.
Probao sam par igara, ali nijednu od ovih sto si naveo, probao sam NFS Most wanted i Undercover, oba dela su radila.
ne koristim XP 64 bit ali znam da je prednost kod njega sto moze da ti ucitava 4gb rama,a kod 32bit do 3,25gb.A sto se tice programa 32bit je bolji jer uglavnom su svi programi pravljeni za njega.Sa virusom ces imati isto problema kao i na 32bit ako dobijes virus........
Garenu skini sa neta, to ti nije bitno kao i LimeWire, tu nemas nista bitno, kao it Mozzilu, a taj uTorrent zameni sa Flash Get-om. CS ce ti raditi, kao i COD4 i verovatno Age of Empires 2. Nisam siguran za sve ovo 100%,...
Ja koristim XP64 i radi odlicno od svih programa koje si naveo da koristis jedino ces trebati da zamenis nero 6 sa verzijom 7. Sto se tice drajvera jedino nisam mogao da nadjem za genius web kameru koja je ionako stara 3 godine. Moja topla preporuka
_________________________ AMD Phenom 9950 Black Edition GA-MA790FX-DQ6
Pre Viste koristio sam XP SP3 koji je radio katastrofalno pa sam na preporuku prijatelja presao na gore pomenutu Vistu i mogu ti reci da sam za sad prezadovoljan radi extra stabilno, programi ne pucaju, nisam primetio neki pad performansi u igrama.Sto se tice programa ako postoje skidas 64-bit verzije a ako ne onda desni klik na ikonicu, compatitility, run program compatibility mode XP SP2, ili run as administrator.Sto se tice programa obavezno probaj Bit Defender x64 Internet Security 2009 vise mi ne pada na pamet da koristim ni NOD ni Kaspersky.Torent radi odlicno, Mozilla takođe.Instalacija je kako ti kazes obicna i cini mi se mnogo brza nego za XP :) Pozz
Neki ljudi ne znaju jednu prostu stvar u vezi winxp64bit, a to je da SVE radi. I ne uzima resurse kao Vista (narocito Vista64). Vista oko 30% vise cpu snage i oko 30-50% vise memorije. To je jos i ok jer sve zivo keshira a i ima gomilu animacija i vizuelnih tripova.
Sad Winxp64. Sve sto instaliras od 32bit ide u ProgramFilesx86 (znaci 32bit direktorijum) i TO JE SVE. Sistem radi primetno brze na 64bitnim masinama jer bolje radi sa memorijom i adresira je u 64bitnom rezimu. Osetices zustriji rad i SVAKI program i igra ce ti raditi isto ili bolje nego u win32. Ja imam 90% 32bitnih programa i rade kao sto sam opisao. Ja ti ne bi savetovao da seces vene oko trazenja 64bitnih programa osim ako nije proverena informacija, jer vecina njih jos nije realni 64bit, znaci dovoljna ti je 32bitna verzija.
E sad, driveri. MORAS da imas 64bitne drivere za SVE komponente, TACKA. To vazi za oba Winxp64 i Vista64, ali prednost Winxp64 je sto NE MORAJU DA BUDU WHQL (digitally signed), a u visti moraju (bar u 95% verzija). Veruj mi da ne zelis taj problem jer nema ih ni blizu toliko whql koliko mislis, narocito onih najboljih. Medjutim, vecinu dobijas u driverima za plocu itd, a graficku pravac guru3d ili odakle vec skidas. Znaci nema problema.
Instalacija. Isto se instalira (samo brze), SVE je isto, winxp ima milion verzija sa ugradjenim sp2 (ne treba mu sp3, bar ne jos) i dosta je bolji i stabilniji od winxp32bit. Videces, narocito na duze staze. Samo opusteno.
p.s. nemoj da instaliras sp2 naknadno nego nabavi verziju sa ugradjenim i nemas brige
Ma sve cu da poskidam sa sajtova proizvodjaca...Jel ce mi trebati bas i za tastaturu?xD Onda da krenem da sqpljam pare za jos 2x1GB rama:D! Jel ima neko link za XP 64bit sa tim SP2? Da se ne maltretiram trazeci...Ali cela verzija:)!!! PoZ
========== BLEJA:)))
:: Neki ljudi ne znaju jednu prostu stvar u vezi winxp64bit, a to je da SVE radi. I ne uzima resurse kao Vista (narocito Vista64). Vista oko 30% vise cpu snage i oko 30-50% vise memorije. To je jos i ok jer sve zivo keshira a i ima gomilu animacija i vizuelnih tripova :: :: Sad Winxp64. Sve sto instaliras od 32bit ide u ProgramFilesx86 (znaci 32bit direktorijum) i TO JE SVE. Sistem radi primetno brze na 64bitnim masinama jer bolje radi sa memorijom i adresira je u 64bitnom rezimu. Osetices zustriji rad i SVAKI program i igra ce ti raditi isto ili bolje nego u win32. Ja imam 90% 32bitnih programa i rade kao sto sam opisao. Ja ti ne bi savetovao da seces vene oko trazenja 64bitnih programa osim ako nije proverena informacija, jer vecina njih jos nije realni 64bit, znaci dovoljna ti je 32bitna verzija :: :: E sad, driveri. MORAS da imas 64bitne drivere za SVE komponente, TACKA. To vazi za oba Winxp64 i Vista64, ali prednost Winxp64 je sto NE MORAJU DA BUDU WHQL (digitally signed), a u visti moraju (bar u 95% verzija). Veruj mi da ne zelis taj problem jer nema ih ni blizu toliko whql koliko mislis, narocito onih najboljih. Medjutim, vecinu dobijas u driverima za plocu itd, a graficku pravac guru3d ili odakle vec skidas. Znaci nema problema :: :: Instalacija. Isto se instalira (samo brze), SVE je isto, winxp ima milion verzija sa ugradjenim sp2 (ne treba mu sp3, bar ne jos) i dosta je bolji i stabilniji od winxp32bit. Videces, narocito na duze staze. Samo opusteno :: :: p.s. nemoj da instaliras sp2 naknadno nego nabavi verziju sa ugradjenim i nemas brig :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
hahaha, ma jok bre, windows ima maltene sve drivere, treba ti za graficku, zvucnu i plocu. Ako je zvucna integrisana, onda je u driverima za plocu. E jedino ce ti trebati setpoint za win64, to je za misa (ako imas logitech), ali samo AKO oces da ga podesavas do mile volje. Imaju oko 50-60mb. Xtra su. Idi na warezbb, registruj se (ako vec nisi). To je najveci blog na planeti, ima SAV softver. Uglavnom imas i slike i neke informacije kad odes na neku stvar. To je forum, ali imas search koji uopste nije los, samo trazi na vise nacina da bi nasao sve sto ima na datu temu (npr, winxp64, windows xp 64 bit, itd). Moj ima oko 650mb i sluzi me xtra. I ne, ne moze nadogradnja sa 32bit na 64bit win.
p.s. u kom si delu grada, mozda bi ti pozajmio moj winxp ako si blizu?
life`s a bitch...and then you die.
:: Ma sve cu da poskidam sa sajtova proizvodjaca...Jel ce mi trebati bas i za tastaturu?x :: Onda da krenem da sqpljam pare za jos 2x1GB rama:D :: Jel ima neko link za XP 64bit sa tim SP2? Da se ne maltretiram trazeci...Ali cela verzija:)!!
Ma skinuo bih ga ja nego sam lenjo sranje...A sada ionako imam brdo stvari da pozavrsavam sa skidanjem pa tek onda mogu da obaram Win... Ja sam iz Skojevske, Rakovica:) Ajde mi narezi to na neki obican CD, samo neka je fancy, da nije neki Princo pa da mi brzo rikne a ja te castim pivom:)!!!
:: hahaha, ma jok bre, windows ima maltene sve drivere, treba ti za graficku, zvucnu i plocu. Ako je zvucna integrisana, onda je u driverima za plocu. E jedino ce ti trebati setpoint za win64, to je za misa (ako imas logitech), ali samo AKO oces da ga podesavas do mile volje. Imaju oko 50-60mb. Xtra su. Idi na warezbb, registruj se (ako vec nisi). To je najveci blog na planeti, ima SAV softver. Uglavnom imas i slike i neke informacije kad odes na neku stvar. To je forum, ali imas search koji uopste nije los, samo trazi na vise nacina da bi nasao sve sto ima na datu temu (npr, winxp64, windows xp 64 bit, itd). Moj ima oko 650mb i sluzi me xtra. I ne, ne moze nadogradnja sa 32bit na 64bit win :: :: probaj ovaj, ladno su poskidali mnoge verzije, neko se bas potrudio da ih sjebe. Sasvim je moguce da u slucaju winxp64 moze da se naknadno instalira sp2 :: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=1623167&highlight :: :: p.s. u kom si delu grada, mozda bi ti pozajmio moj winxp ako si blizu :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Ma sve cu da poskidam sa sajtova proizvodjaca...Jel ce mi trebati bas i za tastaturu?x :: :: Onda da krenem da sqpljam pare za jos 2x1GB rama:D :: :: Jel ima neko link za XP 64bit sa tim SP2? Da se ne maltretiram trazeci...Ali cela verzija:)!! ::
Pa aj verovatno cu to i da uradim. Ali nemam cd-ove, imam samo maxell dvd diskove. Videcu da nabavim neki nazovi verbatim, a mogu i da ti narezem na dvd kao iso image. Dosta smo daleko ali smislicemo vec nesto (osim ako ti ne staje 23 u blizini)
:: Ma skinuo bih ga ja nego sam lenjo sranje...A sada ionako imam brdo stvari da pozavrsavam sa skidanjem pa tek onda mogu da obaram Win.. :: Ja sam iz Skojevske, Rakovica: :: Ajde mi narezi to na neki obican CD, samo neka je fancy, da nije neki Princo pa da mi brzo rikne a ja te castim pivom:)!!
Hahahaha:) Pa na mojoj stanici staju 23 i 53:)!!! Ma laganina bre, mozemo i u gradu da se nadjemo...:) Gde si ti?
:: Pa aj verovatno cu to i da uradim. Ali nemam cd-ove, imam samo maxell dvd diskove. Videcu da nabavim neki nazovi verbatim, a mogu i da ti narezem na dvd kao iso image. Dosta smo daleko ali smislicemo vec nesto (osim ako ti ne staje 23 u blizini :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Ma skinuo bih ga ja nego sam lenjo sranje...A sada ionako imam brdo stvari da pozavrsavam sa skidanjem pa tek onda mogu da obaram Win.. :: :: Ja sam iz Skojevske, Rakovica: :: :: Ajde mi narezi to na neki obican CD, samo neka je fancy, da nije neki Princo pa da mi brzo rikne a ja te castim pivom:)!! ::
Karaburma, pored mirijeva, blizu okretnice 23,16,25. Aj da ne duzimo preko foruma, bolje da nastavimo preko maila, a mozemo i preko skypa, gotivan je. Doduse, nisam ga jos instalirao
:: Hahahaha: :: Pa na mojoj stanici staju 23 i 53:)!! :: Ma laganina bre, mozemo i u gradu da se nadjemo...: :: Gde si ti :: :: ========= :: BLEJA:)) :: :: :: Pa aj verovatno cu to i da uradim. Ali nemam cd-ove, imam samo maxell dvd diskove. Videcu da nabavim neki nazovi verbatim, a mogu i da ti narezem na dvd kao iso image. Dosta smo daleko ali smislicemo vec nesto (osim ako ti ne staje 23 u blizini :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: :: :: Ma skinuo bih ga ja nego sam lenjo sranje...A sada ionako imam brdo stvari da pozavrsavam sa skidanjem pa tek onda mogu da obaram Win.. :: :: :: Ja sam iz Skojevske, Rakovica: :: :: :: Ajde mi narezi to na neki obican CD, samo neka je fancy, da nije neki Princo pa da mi brzo rikne a ja te castim pivom:)!! :: ::
Pustio sam ti mail, tako da ti proveri:)))!!! Jel imas MSN?
:: Karaburma, pored mirijeva, blizu okretnice 23,16,25. Aj da ne duzimo preko foruma, bolje da nastavimo preko maila, a mozemo i preko skypa, gotivan je. Doduse, nisam ga jos instalira :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Hahahaha: :: :: Pa na mojoj stanici staju 23 i 53:)!! :: :: Ma laganina bre, mozemo i u gradu da se nadjemo...: :: :: Gde si ti :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: Pa aj verovatno cu to i da uradim. Ali nemam cd-ove, imam samo maxell dvd diskove. Videcu da nabavim neki nazovi verbatim, a mogu i da ti narezem na dvd kao iso image. Dosta smo daleko ali smislicemo vec nesto (osim ako ti ne staje 23 u blizini :: :: :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: :: :: :: :: Ma skinuo bih ga ja nego sam lenjo sranje...A sada ionako imam brdo stvari da pozavrsavam sa skidanjem pa tek onda mogu da obaram Win.. :: :: :: :: Ja sam iz Skojevske, Rakovica: :: :: :: :: Ajde mi narezi to na neki obican CD, samo neka je fancy, da nije neki Princo pa da mi brzo rikne a ja te castim pivom:)!! :: :: ::
Radi brze od 32bit-nog, lprosti kompletnu memoriju i radi sa svim uobicajenim programima, ali ja imam problema sa stampacima (HP LJ1000 i HP DJ 5150) i USB adapterom za Wireless (Linksys WUSB 54GC, za koje nema drajvera nigde na netu.
Meni to i nije toliki problem posto za TP link koji koristim ni ne trebaju drajveri...doduse to je ruter ali ajde da se pravim pametan...xD Mene jebe to sto za TV karticu ne postoje 64bitni drajveri...nemam pojma kako cu sa time...:(
:: :: Radi brze od 32bit-nog, lprosti kompletnu memoriju i radi sa svim uobicajenim programima, ali ja imam problema sa stampacima (HP LJ1000 i HP DJ 5150) i USB adapterom za Wireless (Linksys WUSB 54GC, za koje nema drajvera nigde na netu.
Moja WinFast TV2000 XP Expert kartica ima i 64 bitne drajvere i radi bez problema.
:: Meni to i nije toliki problem posto za TP link koji koristim ni ne trebaju drajveri...doduse to je ruter ali ajde da se pravim pametan...x :: Mene jebe to sto za TV karticu ne postoje 64bitni drajveri...nemam pojma kako cu sa time...: :: :: ========= :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: Radi brze od 32bit-nog, lprosti kompletnu memoriju i radi sa svim uobicajenim programima, ali ja imam problema sa stampacima (HP LJ1000 i HP DJ 5150) i USB adapterom za Wireless (Linksys WUSB 54GC, za koje nema drajvera nigde na netu.
Pa tebi zvone jaja. I moja Gigabyte GT-P8000 ima 32bitne, ali za Vistu, nema za XP...
:: :: Moja WinFast TV2000 XP Expert kartica ima i 64 bitne drajvere i radi bez problema :: :: :: :: Meni to i nije toliki problem posto za TP link koji koristim ni ne trebaju drajveri...doduse to je ruter ali ajde da se pravim pametan...x :: :: Mene jebe to sto za TV karticu ne postoje 64bitni drajveri...nemam pojma kako cu sa time...: :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: :: :: :: Radi brze od 32bit-nog, lprosti kompletnu memoriju i radi sa svim uobicajenim programima, ali ja imam problema sa stampacima (HP LJ1000 i HP DJ 5150) i USB adapterom za Wireless (Linksys WUSB 54GC, za koje nema drajvera nigde na netu.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.