Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
iritirajuci problem OPET
STRANA 1 OD 1
peguar iritirajuci problem OPET 29.12.2008. 23:48 T14126

status: user
broj poruka: 332
Vec neko vreme mi se provlaci problem na nekim igrama, to nisam primetio na programima, da posle nekog vremena koriscenja lupam sat vremena(u far cry 2 u prvih 5 min ali on je pun bagova) komp pocne da se zatupljuje. Postavljao sam pitanje na forum ali nisam dobijao nikakav konkretan odgovor. Problem sa resavao izlaskom na desktop pomocu ctrl + alt + del i vracanjem nazad konkretno problem Civ4- Colon, FarCry2, za undercover i cod5 nisam siguran. COD5 tera od 50-80 fps.
Koristio sam sve vradzbine od programa, zatupljivao memoriju na 667, prckao po biosu, instalirao sve moguce nove drivere za plocu, graficku ali nista. Znam da su neki ljudi na nekim stranim forumima imali istih problema sa farcry2 ali ni novi patch za njega mi nije pomogao.

Ovaj problem kad se vratim malo unazad je poceo kad sam kingston od 2x1gb zamenio za kingston 2x2gb.Desavalo mi se da dok slusam muziku na kompu dobijem BSOD ali mislim da je to zbog postavljenog 32bitnog outputa(ovo se nedesava u JetAudiu). Zanima me da li bi mogla memorijia biti losa ili nekompatibilna,
da li treba na stavim vecu voltazu od preporucene itd?
Da li bi 64bitni sistem promenio stvar?
Da li da menjam memoriju?
Da li da fleshujem BIOS?

Ja vise nemam ideja. Bukvalno sam sve ideje probao sa neta sem da fleshujem BIOS.

Konf. GA-P35-DS3L REV. 2.0 BIOS ver. F7
mem kingston valueram KVR800D2N6K2/4G 800Mhz 1.8V(1.86V u BIOS-u)
graficka: XPERTVISION 8800GT 512mb
MAXTOR 500GB
Dva rezaca jedan SATA jedan IDE.
NAPAJANJE Chieftec 550w
jedna firewire i skystar2 kartica.

Nista nije OC-ovano.

Svaka ideja je dobro dosla.HVALA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: iritirajuci problem OPET 29.12.2008. 23:51 #86223

broj poruka: 18472
Pa konkretno imas problem sa 2x 2GB PO SLOTU ZA PLOCU...O tome imas dosta na netu...Sve si probao ali ono najvaznije sto bi trebalo da ispravi taj problem je update biosa!

I Want to believe - The truth is out there

:: Vec neko vreme mi se provlaci problem na nekim igrama, to nisam primetio na programima, da posle nekog vremena koriscenja lupam sat vremena(u far cry 2 u prvih 5 min ali on je pun bagova) komp pocne da se zatupljuje. Postavljao sam pitanje na forum ali nisam dobijao nikakav konkretan odgovor. Problem sa resavao izlaskom na desktop pomocu ctrl + alt + del i vracanjem nazad konkretno problem Civ4- Colon, FarCry2, za undercover i cod5 nisam siguran. COD5 tera od 50-80 fps
:: Koristio sam sve vradzbine od programa, zatupljivao memoriju na 667, prckao po biosu, instalirao sve moguce nove drivere za plocu, graficku ali nista. Znam da su neki ljudi na nekim stranim forumima imali istih problema sa farcry2 ali ni novi patch za njega mi nije pomogao
::
:: Ovaj problem kad se vratim malo unazad je poceo kad sam kingston od 2x1gb zamenio za kingston 2x2gb.Desavalo mi se da dok slusam muziku na kompu dobijem BSOD ali mislim da je to zbog postavljenog 32bitnog outputa(ovo se nedesava u JetAudiu). Zanima me da li bi mogla memorijia biti losa ili nekompatibilna
:: da li treba na stavim vecu voltazu od preporucene itd?
:: Da li bi 64bitni sistem promenio stvar
:: Da li da menjam memoriju
:: Da li da fleshujem BIOS
:: Ja vise nemam ideja. Bukvalno sam sve ideje probao sa neta sem da fleshujem BIOS
:: Konf. GA-P35-DS3L REV. 2.0 BIOS ver. F
:: mem kingston valueram KVR800D2N6K2/4G 800Mhz 1.8V(1.86V u BIOS-u
:: graficka: XPERTVISION 8800GT 512mb
:: MAXTOR 500G
:: Dva rezaca jedan SATA jedan IDE
:: NAPAJANJE Chieftec 550
:: jedna firewire i skystar2 kartica
:: Nista nije OC-ovano.
:: Svaka ideja je dobro dosla.HVAL
peguar Zaboravi da dodam 29.12.2008. 23:52 #86226

proc e7200 2.53 1.15v 9.5x266

Equinoxe Re: 30.12.2008. 00:02 #86229

broj poruka: 12057

Flashuj BIOS.
I ako možeš probaj drugu memoriju.

I šta konkretno znači: `Zatupljuje se` ? Zabada se, resetuje, usporava, greške ? Ili sve zajedno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

peguar RE: bax2003 30.12.2008. 00:06 #86232

Usporava i samo to nema nikakvog pucanja, neke druge nestabinosti, gresaka?

Equinoxe Re: RE: bax2003 30.12.2008. 00:10 #86236

broj poruka: 12057

Temperature ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Usporava i samo to nema nikakvog pucanja, neke druge nestabinosti, gresaka?
peguar Jok 30.12.2008. 00:16 #86241

procesor jedva navuce 58 po jezgru, graficka po everestu oko 55.
Imali nesto sto meri temp memorije da li to postoji? HDD 32 najvise.
Imam kulere od 12cm napred i pozadi, za proc je stock, kao i za graficku a chipset ima pasivni.

Kovle .... 30.12.2008. 01:22 #86253

broj poruka: 976
JA sam imao slican problem sa istom tom plocom samo sto je memorija bila 2x1 GB ali isto kingston. Ali mislim da je bila neka najjefrinija najprostija. KAda ukljucim komp prodje 10 min zabode se ne reaguje mis tastatura nista, ali mi ne izbacuje BSOD nego ostane program ili desktop na monitoru. Jedino sam mogao da ga restartujem na dugme. SLusam muziku zabode i trokira. Dvaput sam reinstalirao xp i probao i sp2 i sp3, podizao Mhz memoriji voltaze nista jedino sto se malo bilo odlozilo vreme zabadanja. Jedino sto nisam probao je flash BIOS-a posto to jos nikad nisam radio. Sve moje muke su nestale kupovinom druge ram memorije tacnije kingston isto ali HyperX. SAd komp radi ko po loju. Mozda bi to moglo da se resi flashom biosa ali meni barem nije bio problem da izdvojim 30 evrica za novu memaru

peguar E to cu vala i ja 30.12.2008. 10:08 #86272

Uzecu neku memoriju za koju mogu da se proizvodjaci zakunu u celu familiju. Resicu se ovog govneta moram da vidim da uzmem OCZ ili Geil ili sta god bude po ceni mnogo dalje od minimuma.

Slavuj ... 30.12.2008. 10:19 #86273

broj poruka: 2236
Geil Ultra @ 800MHz 4-4-4-12.

“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 30.12.2008. 10:22 #86275

broj poruka: 8138
Geil Ultra @ 800MHz 4-4-4-12.Imam je extra memorija.Extra za oc.

peguar Hvala na preporukama i savetima ali nisam neki fan OC-a memorije 30.12.2008. 14:06 #86309

Nemora da bude brza samo stabilna.
Hvala svima na savetima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs