Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
XP service pack 3-potrebna konsultacija, pomoc, pitanje ili sta vec
STRANA 1 OD 1
Kovle XP service pack 3-potrebna konsultacija, pomoc, pitanje ili sta vec 28.12.2008. 02:18 T14075

status: user
broj poruka: 976
Imam instaliran SP2 na kompu od februara ove godine. Zbog GTA odlucio sam da instaliram sp3, preko sp2. Skinuo sam ga sa ovog sajta http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=en
Ali prilikom pokretanja instalacije pojavljuje se sledeca greska http://img508.imageshack.us/my.php?image=img1383bc7.jpg i kada kliknem na OK http://img443.imageshack.us/my.php?image=img1384gu8.jpg
U cemu je stvar da li zbog starosti postojeceg ili cega. JA znam da je najbolje uraditi clean install instalaciju xp sa integrisanim SP3-om ali ja na hard disku od 500 GB imam slobodno 5 GB pun je programa sto mojih sto caletovih, i dosta slika snimaka sa tv kartice. Ja sve to treba da backup-ujem i plus da instaliram ponovo sve programe od kojih nemam pola instalacija. Jedino ako postoji neka mogucnost backup-a programa mada mislim da toga nema. Sta mi preporucujete. Bas sam u glupoj situaciji ne znam sta da radim. Unapred zahvalan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Prepun disk 28.12.2008. 02:54 #85856

broj poruka: 1492
Prvo, može da se desi da nedostaje ili je oštećen neki od sistemskih fajlova.
A, drugo i najvažnije, je da ti je hdd prepun i nema mesta za instalaciju, jer SP3 dodaje dosta novih fajlova i neke zamenjuje novim verzijama koje su `gabaritnije`.

Pravilo za hdd je da ne sme da bude pun više od 80% ili počinje da štuca.
Kupi nov hard. Sad imas 500GB za manje od 5.000 RSD.
Prebaci na njega slike i sve što nisu programi. Defragmentuj osnovni disk. Sredi mu Registry, pa onda probaj instalaciju.
Ako sam ja dobro shvatio, ti na tom disku imaš samo jednu, osnovnu, particiju. Ako je tako, to ti je bila prva greška.

P.S. To što si skinuo je oficijelna verzija SP3.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

xXFearXx mozda.. 28.12.2008. 02:59 #85857

broj poruka: 183

Bas sam pre par sati isntalirao SP3 i sve je bilo OK...
E sad, ako imas slobodno samo 5GB od 500, mozda je u tome problem, mislim da za instalaciju SP-a treba 13% ili tako nesto, ali ova tvoja poruka kaze da ti nije potpun faj koji si downloadovo...
E sto se tice GTA4 to SP3 mozes da zaobidjes na sledeci nacin(ali to ti preporucujem samo ako ne uspes da dignes SP3), kod brata je to upalilo, ali ja ne preporucujem, pogotovo sto SP-3 ima korisnih stavri..

Pokreni Regedit ` Start -> Run ` kucaj regedit pa enter...
idina `HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/ CurrentControlSet /Contro/l Windows`
promeni ovde vrednosti `CSDVersion` from `0x00000200` (SP2) to the Windows XP SP3 value of `0x00000300`
zatvori registry editor i restart PC-a, i to je to
Equinoxe Re: 28.12.2008. 03:25 #85859

broj poruka: 12057

Svež već integrisan SP3 je najbolja solucija. Kad već imaš SP2 uradi splitstreaming i boli te uvo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

zzarko Re: XP service pack 3-potrebna konsultacija, pomoc, pitanje ili sta vec 28.12.2008. 09:55 #85865

broj poruka: 128
Kako mislis da uopste instaliras GTAIV?
Minimum System Requirements
* OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900

JA znam da je najbolje uraditi clean install instalaciju xp sa integrisanim SP3-om ali ja na hard disku od 500 GB imam slobodno 5 GB pun je programa sto mojih sto caletovih, i dosta slika snimaka sa tv kartice.
Kovle Re: Prepun disk 28.12.2008. 11:50 #85869

Sad cu da pobrisem neke gluposti koje mi ne trebaju. A verovatno cu da kupi jedan sto kazes bolja je ta solucija.A na ovom imam dve particije jedna je od 69 a druga od 397GB.
A sto ako je oficijelna verzija koja je bolja.

:: Prvo, može da se desi da nedostaje ili je oštećen neki od sistemskih fajlova
:: A, drugo i najvažnije, je da ti je hdd prepun i nema mesta za instalaciju, jer SP3 dodaje dosta novih fajlova i neke zamenjuje novim verzijama koje su `gabaritnije`
::
:: Pravilo za hdd je da ne sme da bude pun više od 80% ili počinje da štuca
:: Kupi nov hard. Sad imas 500GB za manje od 5.000 RSD
:: Prebaci na njega slike i sve što nisu programi. Defragmentuj osnovni disk. Sredi mu Registry, pa onda probaj instalaciju.
:: Ako sam ja dobro shvatio, ti na tom disku imaš samo jednu, osnovnu, particiju. Ako je tako, to ti je bila prva greška
:: P.S. To što si skinuo je oficijelna verzija SP3
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

xXFearXx Re: Re: Prepun disk 28.12.2008. 12:05 #85873

broj poruka: 183

Pa uvek ti je oficijalna bolja.

:: Sad cu da pobrisem neke gluposti koje mi ne trebaju. A verovatno cu da kupi jedan sto kazes bolja je ta solucija.A na ovom imam dve particije jedna je od 69 a druga od 397GB
:: A sto ako je oficijelna verzija koja je bolja
:: :: Prvo, može da se desi da nedostaje ili je oštećen neki od sistemskih fajlova
:: :: A, drugo i najvažnije, je da ti je hdd prepun i nema mesta za instalaciju, jer SP3 dodaje dosta novih fajlova i neke zamenjuje novim verzijama koje su `gabaritnije`
:: ::
:: :: Pravilo za hdd je da ne sme da bude pun više od 80% ili počinje da štuca
:: :: Kupi nov hard. Sad imas 500GB za manje od 5.000 RSD
:: :: Prebaci na njega slike i sve što nisu programi. Defragmentuj osnovni disk. Sredi mu Registry, pa onda probaj instalaciju.
:: :: Ako sam ja dobro shvatio, ti na tom disku imaš samo jednu, osnovnu, particiju. Ako je tako, to ti je bila prva greška
:: :: P.S. To što si skinuo je oficijelna verzija SP3
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Kovle Re: Re: 28.12.2008. 12:41 #85878

Kako preko postojeceg sp2 ili kako.

:: Svež već integrisan SP3 je najbolja solucija. Kad već imaš SP2 uradi splitstreaming i boli te uvo
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
ukimafija re 28.12.2008. 13:01 #85883

broj poruka: 263
Ne preko postojeceg, nego original izbacen XP SP3 onosno Fabricki slipstreamovan, potrazi ga malo po netu, googlaj...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs