Ljudi da li je moguce skinuti lozinku sa BIOS-a i kako??? Neki pametni sto prodaje kompove je stavio lozinku na bios da se ne bih mogao dizati sistem jer je kao komp pod `GARANCIJOM`(garantuje nelegalan Win), ne mogu da dopustim da tako neki debil uzima ljudima 700 din za dizanje sistema kad meni to uzme 4h jednog popodneva...
pls pomozite jer ako odem kod njega iseckacu ga na komadice sto se pravi pametan, tuzicu ga za pirateriju moze da naje*e....
potrebno ti je svega 5 minuta i nista vise, otvori kuciste, komp iskljuci iz struje i izvadi mu bateriju. BIOS posle nekog vremena zaboravi sva podesavanja i lozinke i vraca na fabricki default i time brise pass. Vratis bateriju i ukljucis u struju. Ili uzmi uputstvo od ploce i pogledaj da li ima mozda dzamper koji resetuje bios kada ga prebacis (sto npr. ja imam na svojoj ploci...).
Ne prolazi to uvek. Naročito ne na laptopovima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: potrebno ti je svega 5 minuta i nista vise, otvori kuciste, komp iskljuci iz struje i izvadi mu bateriju. BIOS posle nekog vremena zaboravi sva podesavanja i lozinke i vraca na fabricki default i time brise pass. Vratis bateriju i ukljucis u struju. Ili uzmi uputstvo od ploce i pogledaj da li ima mozda dzamper koji resetuje bios kada ga prebacis (sto npr. ja imam na svojoj ploci...).
na lapovima ne prolazi jer ne mos da dodjes do baterije...usro sam se skoro kad sam morao na jednom asus lapu da radim clear cmos...totalno sam morao da ga rasturim... na starijim kompovima to je radilo bez problema...na novijim vec ne znam, jer oni sad imaju i neke delove memorije koje CC ne moze da obrise...tako na primer ostaju oni overclock profili sacuvani koliiko god puta radili clear cmos...
ako si kojim slucajem komp kupio u apple comps., pass je `jabuka`...:) to sam jednom ortaku namestao komp, pa sam morao da ih zovem da mi kazu...:) probaj mozda uspe.:D
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.