Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Windows 7 20.12.2008. 17:35 T13913

status: user
broj poruka: 7769
E ovo cudo nije tako lose...

Malo pre sam iskopao neki stari hdd i na njega stavio sedmicu.

Zna li neko nesto o drajverima za njega i kakav je sa programima tj radi li vecina ili se ceka finalno izdanje.

Tomato Republic Of Serbia !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 20.12.2008. 17:54 #84687

broj poruka: 12057

Skoro sam probao neki x64 build, i obrzirom da je pre-beta, jako lepo radi. Dosta brža od Viste x64 SP1 i boot i day-to-day korišćenje. Što se drajvera tiče, inslirao je bez probl: nVidia Detonatore, ATI Catalyste, Creative- X-Fi, Marvel, Intel Chiset i WinFast PVR3000.

I da, pošto sam imao problema sa Adobe CS4 Paketom, ja bičekao Final build.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

BEmpire Uglavnom sve radi 20.12.2008. 17:55 #84688

broj poruka: 439
ali neke programe i drajvere moras da installiras u kompatibiliti modu Vista!Znaci koristis drajvere za Vistu!Po mom misljenju 7 je Vista malo bolje optimizovan i sa manjem hardverskom zahtevnoscu!I ja sam vec probao 7 x64 build 6801 i puno je bolje radio nego Vista,ja nisam imao nikakvih problema sa njim s tim sto kako sam ti vec i napisao neke drajvere moras u komp.modu instalirati a softver uglavnom radi!

rasha44 Win 7 = Vista SP3 20.12.2008. 18:12 #84691

broj poruka: 1492
Windows 7 i jeste poboljšana Vista, pošto je građen na Vista kernelu, iako su
u Micro$oftu najavljivali potpuno novu arhitekturu. Pošto nisu stigli da je naprave na vreme, a Vista im ne ide onako kako su očekivali, naprotiv, rešili su da izbace 7-cu.

Oni koji su pažljivo pratili pretnodne postove, znaju da je izbačeno dosta stvari (da ih sad ne ponavlajam) koje će ubuduće raditi samo on-line.
To, između ostalog, doprinosi bržem radu, jer ima manjke servisa i manje aplikacija koje se podižu sa sistemom.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

MaliAbner E koj sam maler... 20.12.2008. 18:17 #84692

broj poruka: 7769
Skinuo sam i ja taj build 6801 ali je izgleda 32bit ili je instalacija odradila nesto sama posto nisam bio za racunarom tokom instalacije.

Sve do komponenti je uredno prepoznato i radi ali me ubija ovih 32 bita.

Tomato Republic Of Serbia !!!

TheBear Ajde nek mi neko kaze 20.12.2008. 19:24 #84697

broj poruka: 6502
zasto je microsoft uopste izbacio Windows 7 kad je skoro isti ko Vista, zasto nisu samo optimizovali vistu da bolje radi ?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Ajde nek mi neko kaze 20.12.2008. 19:38 #84699

broj poruka: 12057

Prvo: money, money, money must be funny
Drugo: Vista je takva da Bog ne može da joj pomogne, mora iz temelja da se menja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: zasto je microsoft uopste izbacio Windows 7 kad je skoro isti ko Vista, zasto nisu samo optimizovali vistu da bolje radi
::
Zmajko ... 20.12.2008. 20:05 #84703

broj poruka: 1228
Pitam se pitam... Koliko li ce da kosta upgrade sa Viste?

Takodje mislim da ce ovo biti pun pogodak (koliko se to moze ocekivati od M$-a) ali sam i paranoik u isto vreme jer nesto ne verujem da ce da mi radi brze od Viste. Vista koja stigne nakon instalacije je dosadna kao djavo ali kad se podesi, citaj - ubije gomiletina servisa sto Vistinih sto ostalih koji se ukljuce nakon instalacije tog nekog softvera, radi kao sat... Barem u odnosu na XP i prethodnike.
Bojim se da je Vista naisla cisto da se predstavi novi OS sto pre i da bude vreca za udaranje kao sto su to bili 95 i XP (XP pre SP dvojke), pa su je zato i uradili kao sto su je uradili. Sada ce da izbace sedmicu i svi zadovoljni.

Kao kad bi pustili u prodaju auto u kojem je sediste toliko podignuto da udarate glavom u plafon koliko god se zgrbili, spustili volan u krilo, ostavili da brisaci i svetlo u kabini rade non-stop... A onda puste u prodaju isto to samo je sve podeseno kako treba.

Samo da se ne pojavi novi Blaster ili Sasser bas u trenutku kada se pojavi sedmica. Nekako mi se cini da je i ovo oko sigurnosti sumnjivo... Suvise je `sigurna` ova Vista da bi bilo istinito.
Pazi kad izbace sedmicu i tek onda krenu one prave napasti... Sprdnja

Pozdrav!

P.S. Windows 7 je dobrih 80% Vista tako da Win 7 nema veze sa temeljom... Mozda samo krov, tj ono sto se vidi iz vazduha (edit) i eventualno par srusenih zidova cisto da se poveca funkcionalnost prostorija iznutra.
BEmpire SKORO ZABORAVIM.... 20.12.2008. 21:58 #84713

broj poruka: 439
Ako imas 6801 build obavezno downloaduj BLUE BADGE mali program koji ce ti otkljucati neke `hidden` stvari koji ce jos isto biti u W7!!!
Na sledecem ces naci mali otpis i mesto gde mozes skidati:

http://www.mydigitallife.info/2008/11/29/blue-badge-tool-unlocks-and-enables-windows-7-6801-hidden-protected-new-features-superbar-aero-shake-slideshow/

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs