Probao sam Vistu. Vista Sux. Nek se neljute njeni korisnici ali je tako, Vista je obicno rovito uskrsnje jaje, spolja sareno iznutra neskuvano. Bolje bilijevi pioniri da batale Vistu i da urade nesto pametno sa 7com. Samo gube vreme a i ja sa njima.
Nema nade ni 7-icom..Dopunjena i nabudzena Vista nista vise...Za igre i dalje neoptimizovan OS...XP Rules!
I Want to believe - The truth is out there
:: Probao sam Vistu. Vista Sux :: Nek se neljute njeni korisnici ali je tako, Vista je obicno rovito uskrsnje jaje, spolja sareno iznutra neskuvano. Bolje bilijevi pioniri da batale Vistu i da urade nesto pametno sa 7com. Samo gube vreme a i ja sa njima ::
Koriste je ljudi koji idu u korak sa vremenom (ozbiljniji developeri) jer XP polako ali sigurno ide u istoriju hteli mi ili ne hteli, ljudi koji se bave grafickim dizajnom na primer (ceo Adobe CS4 paket radi besprekorno na Visti), a sto se tice memorije koja se guta u toku rada - to koliko guta sama Vista napsram tih aplikacija nije nista. Dalje, Vista je nekih 40% sigurniji OS od XP-a pa je samim tim i opasnost da se komp pretvori u netbot-a ili slicnu zombi masinu manja... Igrice novic=jih generacija ce polako ali sigurno preci na Vistu i 7icu... Bar sto se optimizovanosti tice. Cini mi se da Vista ima i bolju podrsku za Srbski (ok Srpski) jezik mada nisam probao pa ne mogu da tvrdim. Sto se drajvera tice, jbga, stare komponente su pregazene vremenom i za to sto nema podrske su krivi samo proizvodjaci, a ne Vista.
Da ne duzim bzvz, moze neko da ima i OS koji ce se pojaviti 2150 god. ali mu to nece pomoci da napravi dobru i stabilnu aplikaciju, da napravi neki css ili xhtml validan sajt, da zadovolji sigurnosne kriterijume, da napravi obican baner u Flash-u koji nece da zabode procesor na 100% kad god se ucita, da napravi neki dobar logo, da osmisli neku lepu gradjevinu, da napravi neki 3d model....... Od OS-a se ocekuje da bude stabilan i da dobro saradjuje sa aplikacijama i to ne onim od pre 3 godine vec ovim novijeg datuma. Mani Vista zadovoljava taj kriterijum uz neka dodatna podesavanja i ja sam sasvim zadovoljan.
:: Ni meni se ne sviđa Vista...čini mi se da je koriste samo ljudi koji gledaju filmove i slušaju muziku i ne rade ništa posebno sa kompjuterom Bas tako. Vidim da je neki ljudi sa foruma hvale,medjutim moja iskustva sa Vistom su uzas...Ni jedan program ne radi ni priblizno kao na XPu...Da ne pominjem da na Visti u AutoCADu nema opcije za OpenGL samo za DX... Moje licno misljenje je da je ovo program koji je nalickan suvisnjim detaljima samo da bi maskom prikrili sve moguce `rupe`. Microsoft obecava da ce `sedmica` biti manje zahtevna,sigurnija i pouzdanija od Viste,a da ce zadrzati isti izgled...Ajde bas da vidimo i to cudo.
Pre će biti da ti ozbiljni ljudi (i koji idu u korak sa vremenom) koriste neku server verziju Windowsa, a ne `šarenu` Vistu. Takva je, barem, situacija u mom okruženju...
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
Peguare, ово за Висту си сад рек`о и никад више. Виста је најбољи ОС после Непознатог Примерка 2003. По оптимизованости, лакоћи коришћења, изгледу, брзини, малој системској захтевности, једноставно она је the best of the best of the best of the best! А тек Њињдовс 7...
:: Peguare, ово за Висту си сад рек`о и никад више. Виста је најбољи ОС после Непознатог Примерка 2003. По оптимизованости, лакоћи коришћења, изгледу, брзини, малој системској захтевности, једноставно она је the best of the best of the best of the best! А тек Њињдовс 7.. :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Sto ce reci da ja koji se trenutno bavim web-om treba da predjem na Windows Server (2008, 2003, 2000)?!
Da skratim, po mom misljenju:
VISTA je za one koji komp koriste za: - internet - muziku - filmove - Adobe aplikacije (Photoshop, Dreamweaver, Flash, After...), znaci dizajneri i animatori pretezno - one koji se ne bave dizanjem OS-a na 6 meseci - one koji nisu u fazonu da im komp bude pun rupa cak i sa SP3 (ja koristim PayPal, Moneybookers i kreditnu cesto pa mi nije bas sve jedno da li mi je komp inficiran nekom napasti ili ne) - developeri koji prave aplikacije koje ce se koristiti narednih godina (XP ide u PENZIJU... Po ko zna koji put)
XP je za: - gejmere - ljude koji koriste CAD aplikacije - ljude koji se ne bave kupovinom preko neta pa ih samim tim i sigurnost ne interesuje u tolikoj meri - ljude koji ne znaju da dizu OS pa ih samim tim i ne interesuje to sto ce da ugnjave ortaka/komsiju ili koga vec bar 2 puta godisnje - ljude koji znaju da dignu OS i ocekuju da ce klikom na Next da zavrse ceo postupak - trgovce (ljude koji se bave prodajom/preprodajom) pa hoce sto pre da se otarase kupca po nekom ustaljenom redosledu
Vista VS XP... Mrka kapa. Ni Vista ni XP nece pomoci da neko bude bolji programer, dizajner, sacuvan od virusa i slicnih gamadi ako instalira sve i svasta i posecuje ko zna koje adrese.
:: Pre će biti da ti ozbiljni ljudi (i koji idu u korak sa vremenom) koriste neku server verziju Windowsa, a ne `šarenu` Vistu. Takva je, barem, situacija u mom okruženju.. :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: Peguare, ово за Висту си сад рек`о и никад више. Виста је најбољи ОС после Непознатог Примерка 2003. По оптимизованости, лакоћи коришћења, изгледу, брзини, малој системској захтевности, једноставно она је the best of the best of the best of the best! А тек Њињдовс 7.. :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Baš je optimizovana... ništa sa XP-a ne radi na njojzi, osim Winamp-a i Opere.
Lako se koristi... šta, XP se teško koristi ?
Izgled prepuštam ukusu, mada, osim kursora i ikonica, nisam primetio neku značajnu promenu izgleda... potpuno isto to možeš i na XP-u da postigneš, uz dodatak da ti neće oduzeti 1GB DDR2.
Brzina... ovo je, kao i izgled, relativno. Za nekoga je i Yugo prebrz, a za nekoga i Ferari može i brže i bolje i lepše.
Mala sistemska zahtevnost... Možda je mala ako računaš u kubnim metrima prema prostoru koji ti zauzima hdd, gde god da se nalaziš, u frekvencijama svakako da nije.
kad si vec pomenuo relativnost, ovako glasi Boratova definicija Anjsteinove teorije relativiteta:`Vreme razlicito tece u zavisnosti sa koje strane vrata od WC-a se nalazis.` : :: Brzina... ovo je, kao i izgled, relativno. Za nekoga je i Yugo prebrz, a za nekoga i Ferari može i brže i bolje i lepše
vIRUS cOMPUTERS kad ja tamo a ono medjutim, premda iako ali mozda svakako
Госпон Кокосе, а шта беше с оном провером коју Микрософћани приредише с тобожњим М... системом, па корисници осташе запањени а да нису имали појма да се ради о Висти? О Висти причамо по стоти пут. Некоме одговара, некоме не. Немам никаквог интереса у брањењу исте, али брате, мени она много боље ради него XP и то у сваком смислу. Брзине, тј. одзива, интересантног интерфејса, сигурности, компатибилности, итд. Још кад је изишла инсталирао сам је на за садашње појмове слабу машину, Селерон на 2,66. 512ГБ. 5200 ФХ графичком и радила је упркос захтевности. На мојој садашњој конфигурацији ради сасвим лепо. Као просечан корисник говорим о овоме, тј. као онај који користи комп за СВЕ уобичајене апликације и рад. Не само за филмове, интернет, музику и сл, него захваљујући млађем нараштају и за фамозне игре. Кад се сетим колико сам проблема имао с играма на XP - у, Виста односи победу без конкуренције.
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
:: оптимизованости, лакоћи коришћења, изгледу, брзини, малој системској захтевност :: Milivoje, Milivoje ovo bi i Bilija bilo sramota da kaz :: ::
Sta si se istripovao? Sta to ne radi na Visti? Sto morate svi da lupetate samo da bi napusili...
Sistem jeste bolji od XP-a, daleko je stabilniji i optimizovaniji, ali ima problem sa povecavanjem instalacije, i zato ga jedino ne koristim.
A vi ostali sto se stekate, i zalite se sto vam ne radi Vista kako treba na Athlonu 64, i ATi 9200, prestanite da serete... __________________ Scourge of PCBerza
:: ...naduvali mu jaja na 10 atmosfera... :: :: :: Peguare, ово за Висту си сад рек`о и никад више. Виста је најбољи ОС после Непознатог Примерка 2003. По оптимизованости, лакоћи коришћења, изгледу, брзини, малој системској захтевности, једноставно она је the best of the best of the best of the best! А тек Њињдовс 7.. :: :: :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: :: :: :: :: :: :: Baš je optimizovana... ništa sa XP-a ne radi na njojzi, osim Winamp-a i Opere :: :: Lako se koristi... šta, XP se teško koristi :: :: Izgled prepuštam ukusu, mada, osim kursora i ikonica, nisam primetio neku značajnu :: promenu izgleda... potpuno isto to možeš i na XP-u da postigneš, uz dodatak da ti neće oduzeti 1GB DDR2 :: :: Brzina... ovo je, kao i izgled, relativno. Za nekoga je i Yugo prebrz, a za nekoga i Ferari može i brže i bolje i lepše :: :: Mala sistemska zahtevnost... Možda je mala ako računaš u kubnim metrima prema prostoru koji ti zauzima hdd, gde god da se nalaziš, u frekvencijama svakako da nije :: :: The best... a da, to je onaj hit Tine Tarner...
Ajde nas prvo prosvetli na kojoj si konfiguraciji probao Vistu... __________________ Scourge of PCBerza
:: Probao sam Vistu. Vista Sux :: Nek se neljute njeni korisnici ali je tako, Vista je obicno rovito uskrsnje jaje, spolja sareno iznutra neskuvano. Bolje bilijevi pioniri da batale Vistu i da urade nesto pametno sa 7com. Samo gube vreme a i ja sa njima ::
Sve naj,naj izraze da je nesto optimizovano, lako, brzo i ostale uzrecice poticu iz davnih vremena windowsa ali to nepomaze nama koji smo probali i opekli se, to pomaze onima koji prodaju i onima koji se nisu opekli. Nisam ja BETA tester. Ako navlace Vistu sa SP1 da radi sa programima koji rade pod XP onda Vista ne postaje novi operativni sistem vec se polako pretvara u stari. Vista je trebala da bude sve sadasnje dobre osobine XP-a i plus ono NOVO.
kad imate žešća sranja od mašina, pa na njima ni 95-a ne bi radila kako treba, a možda ni 3.11. I vi sad očekujete da Asta la Vista radi kako treba. Stvarno ste smešni.
Dok se ne pojavi nešto pametnije - XP, XP i samo XP SP3.
U dve reci:da to govno ista valja ne bih mi sad ovde tupeli o njoj i svi koristili XP.Sto se konfiguracije tice necu ni da pocinjem sa mojom, ali glista je prebrza za vistu,ili se neko od vas oseca bitnim kad vas zilion puta pita `dali ste sigurni`.Mislim da nikada u zivotu nisam bio sigurniji nego kada sam se 5 dana patio sa njom.Ako Bili nesto ne usere(a izgleda da hoce)XP ce jos dugo sljakati.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.