Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Koji drajveri?
STRANA 1 OD 1
ivikit Koji drajveri? 13.12.2008. 16:20 T13756

status: user
broj poruka: 264
ukoko sam os i stavio novi windows xp sa servisnim pekom 3 pa me zanima koji catalyst da stavim na to? Imam msi x1950gt PCIE ali da je najbolji sa stabilnoscu i brzinom

neko kaze 8.12, neko 8.9 i 8.2 pa ne znam vise sta
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Znam da nije najpopularnije rešenje 13.12.2008. 17:01 #83659

broj poruka: 6102
ali prvo probaj najnoviji, pa ako primetiš probleme stavi taj 8.9, kako je Skar (ako ne grešim) preporučio. Sad stvarno ne znam koliko tvojoj karti znače ovi noviji drajveri. Sa 8.12 nisam igrao ni jednu noviju igru, tako da ne znam da li pravi neke probleme. Trenutno igram KotOR 2, i sve piči na maksimumu sa antialajnsingom i anizotropijama do panja u 1280×1024, ako ti to nešto znači.

skar Re: Znam da nije najpopularnije rešenje 13.12.2008. 17:35 #83667

broj poruka: 3992
mislim da ne filozofiram prijatelju a i doca rece
kod mene je na 3870 a i sad najlepse radio i radi 8.9
uporedjivao, sam daje bolje performanse za oko 20% u nekim igrama
naravno to sam merio sa 3870
8.12 sam juce instalirao radi onih najavljenih cuda,ali posle pola sata i deinstalirao
jer mi je graficka pobudalila

:: ali prvo probaj najnoviji, pa ako primetiš probleme stavi taj 8.9, kako je Skar (ako ne grešim) preporučio. Sad stvarno ne znam koliko tvojoj karti znače ovi noviji drajveri. Sa 8.12 nisam igrao ni jednu noviju igru, tako da ne znam da li pravi neke probleme. Trenutno igram KotOR 2, i sve piči na maksimumu sa antialajnsingom i anizotropijama do panja u 1280×1024, ako ti to nešto znači
::
doca80 Re: Re: Znam da nije najpopularnije rešenje 13.12.2008. 17:59 #83674

broj poruka: 3053
da da 8.9 su mi EXTRA radili na 3870,kad sam stavio 8.12 skor u 3dmark-u OPAO za 500 poena a u igrama se takodje osetilo,npr. nfs undercover je poceo da secka pomalo a na istim podesavanjima nije seckao sa 8.9... Znam da ce skoro svi reci da uvek stavis najnovije drajvere,ali ja se ne slazem bas sa tim. Svaka kartica koju sam ja imao je najbolje radila sa drajverima iz vremena kad je ta kartica bila vrh!!!

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: mislim da ne filozofiram prijatelju a i doca rec
:: kod mene je na 3870 a i sad najlepse radio i radi 8.
:: uporedjivao, sam daje bolje performanse za oko 20% u nekim igram
:: naravno to sam merio sa 387
:: 8.12 sam juce instalirao radi onih najavljenih cuda,ali posle pola sata i deinstalirao
:: jer mi je graficka pobudalil
:: :: ali prvo probaj najnoviji, pa ako primetiš probleme stavi taj 8.9, kako je Skar (ako ne grešim) preporučio. Sad stvarno ne znam koliko tvojoj karti znače ovi noviji drajveri. Sa 8.12 nisam igrao ni jednu noviju igru, tako da ne znam da li pravi neke probleme. Trenutno igram KotOR 2, i sve piči na maksimumu sa antialajnsingom i anizotropijama do panja u 1280×1024, ako ti to nešto znači
:: ::
obradmi Zavisi zasta koristis 13.12.2008. 19:34 #83695

broj poruka: 7722
Kao prvo ovo je namenjeno za 48xx seriju ,kod ortaka recimo sad razbija Adobe Premiere CS4 bolje mu radi nego pre i brze ,ne igra igrice ,a vidis recimo kod Doce ispao losiji 8.12 .
ivikit 3dmark 13.12.2008. 20:47 #83702

Da li kolicina memorije utice na performanse u 3dmark06 i tadasnjim igrama ako bih presao sa 1 na 2 gigabajta, da li be se uvecao skor u testu?

Da li ja zapravo mogu igrati na maksimumu call of duty 4, flat out ultimate carnage, test drive unlimited? Konfa je p4 ht 3.2ghz, 1gb ram i x1950gt 256mb

skar ......... 13.12.2008. 21:27 #83710

broj poruka: 3992
pa ja sam 4850 uzeo iskljucivo radi igara,kakav photoshop
ako su zato pravili drajvere netrebaju da prave graficke
ja sam iskreno za ati ali me nerviraju debili koji svaki mesec izbacuju
drajvere koji nisu ni za.....bolje ima je nek to rade na svaka tri meseca ali da iskoristavaju svoje cipove do maksimuma,umesto sto ih guse...

RAD JE OD COVEKA NAPRAVIO MAJMUNA
ivikit Igre 13.12.2008. 21:31 #83712

Da li kolicina memorije utice na performanse u 3dmark06 i tadasnjim igrama ako bih presao sa 1 na 2 gigabajta, da li be se uvecao skor u testu?

Da li ja zapravo mogu igrati na maksimumu call of duty 4, flat out ultimate carnage, test drive unlimited, bioshock, brother in arms, half life 2 e2? Konfa je p4 ht 3.2ghz, 1gb ram i x1950gt 256mb

DmasteRNo1 Fotošop 13.12.2008. 22:18 #83728

broj poruka: 6102
Nije zgorega da i na polju fotošopa i sličnih programa poboljšaju performanse, ali opet većina ljud koristi grafičke prevashodno za video igre, tako da eventualno zasravanje drajvera nije opravdano.

@ivikit
Batali brate 3dmark, nismo mi Sky da se igramo sa takvim stvarima. Ipak mi smo sitna buranija.

obradmi Nisam veliki lljubitelj igrica 14.12.2008. 00:33 #83753

broj poruka: 7722
Ali koliko znam ovi sto cepaju igrice preko ATI neki stave samo display driver ne stave catalist ,.Konkretno ova nova verzija catalista daje nesto sto su imale do sada samo profi karte (Compute Abstraction Layer),
http://www.benchmark.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=26841:novi-drajveri-za-grafike-karte-amd-a-donose-gpgpu-podrku&catid=1450:vest-dana&Itemid=171
,ali znam to pretezno ne zanima ljude koji cepaju igrice.Izgleda je najjaca za igrice verzija catalista 8.9 postoje i tweak verzije bas za igrice http://www.tweakforce.com/.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs