4000+,Biostar ta690g, 3 gb Kingston 800mhz,wd 160gb podeljen na 3 particije-c=30gb,d=50 gb,e=80gb!!! Na c je instaliran XP sp2,na e sam pokusao da instaliram Glistu sp1 iz windows-a ,i uspelo je sve je radilo savrseno,instalirao sam SVE drajvere,programe,sve podesio,uradio Acronis backup i kad sam pokrenuo Activation(cr*ck) za Glistu,komp je odradio sve sto je trebalo,i kada se restartovao nije hteo da digne ni jedan sistem,nije nudio ni opciju za dual boot,samo stane kod natpisa update SUCCESS i ne mrda!!!! Taj ACTIVATION FAJL radi savrseno kod mene (ali meni je Glista na c particiji) Ni Restore sa Glista diskom nije pomogao,Acronis bootable disc nije hteo da funkcionise(ni povratak XP image-a ni Glista image-a),safe mode opcija LAST KNOWN GOOD CONFIGURATION, ma nista, samo stoji update success i ne dize ni jedan win!!! Jel neko imao slicnih problema? Jel mozda taj Activation predvidjen da upisuje neke fajlove na c particiju pa da je po*ebo i XP i Glistu???
probaj i nadji komandu za popravku boota negde mislim da je FIXBOOT ali nisam siguran, imao sam ja problem sa Linuxom kad sam ga obrisao nije hteo da mi uopste Boot-uje pa sam uradio FIXMBR i FIXBOOT i sve lepo onda radi samo nisam siguran da li ce ponuditi alternativu... Beretta
:: Nisam,ali mogu tek sutra da probam,jer je problem na drugarovom kompu a ja sad nisam kod njega.. :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: da li si probao mozda Xp-ovu Repair consolu sa instalacionog CD-a sa FIXMBR??? :: :: :: :: :: ::
Mislim da nije dovoljno instalirati dva OS-a da bi imao dual boot. Treba tu podesiti mnogo toga, i zavisi da li je prvo instaliran XP ili Vista, zbog bootloadera. Ima dosta tutorijala vezano za dual boot, proguglaj ih.
Prvo je instaliran XP pa onda Glista(instalirana je iz XP-a) Komp je restartovan barem 20 puta i SVE je radilo najnormalnije! Od momenta kada sam ppokrenuo Activator za Glistu pocinju moji problemi! Prvi restart i ode sve u....
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Mislim da nije dovoljno instalirati dva OS-a da bi imao dual boot. Treba tu podesiti mnogo toga, i zavisi da li je prvo instaliran XP ili Vista, zbog bootloadera. Ima dosta tutorijala vezano za dual boot, proguglaj ih. :: :: :: ::
Ne znam da li sii dobro shvatio sta sam hteo da kazem! SVE je dobro odradjeno,dual boot je radio,znaci mogao sam da biram koji sistem ce da se podigne(earlier version of windows ili Vista). Kada sam pokusao da instaliram aktivator za Vistu tada se izgubila opcija za dual boot,nije vise mogao da podigne ni jedan sistem jer nije ni dolazio do dela gde se bira koji os da digne.Znaci restart racunara,crni ekran,ispise update success i ostaje na crnom ekranu i tom natpisu!!!
Skini WinXP boot ili bilo koju verziju butabilnog WinXP-a i Viste i snimi na disk. Pokreni bez instalacijske procedure, ako je rađen kao Linux-oliki izdanci aka Ubuntu. Nemoj aktivirati mrežu. Ako radi sve sa butabilnim diskom, onda pregledaj instalacije i obriši bootloadere sa Vista particije. To bi trebalo da ti je dovoljno da možeš podići WinXP. Sada pokreni racunar i imaćeš samo WinXP za dizanje, ako je HDD ispravan. Nadam se da možeš dalje sam. Pozzzz
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.