Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problemi posle instalacije SP3 sa DMA access-om
STRANA 1 OD 1
dzigor Problemi posle instalacije SP3 sa DMA access-om 02.12.2008. 23:50 T13521

status: user
broj poruka: 13
SP2 nisam mogao da instaliram zbog nekih konflikta sa hardverom, pokušao sam da instaliram SP3 i naravno i sa njim imam problema.

Posle instalacije windows nije hteo da se pokrene, safe mode je radio i tražeći na internetu video sam da su neki rešili problem isključivanjem dma accessa, neki na dvd-u a neki na hardu. Isključio sam i sada radi, međutim

komp je jako spor, strelica miša zna da secka, igrice i kopiranje fajlova je jako sporo. Provalio sam da je dovoljno da isključim dma samo na device 0 (mislim da mi je to hard, nisam 100% siguran, kako da proverim?). Uključio sam ga ponovo da bi pri restartu pročitao koju grešku izbacuje i tamo je pisalo da već ima dma access i bez restarta, pokrenuo sam igricu i bila je brža, pre nego što sam probao kopiranje fajla windows explorer se zabo, zatim isključio i opet zabo kada je pokušao da se ponovo pokrene. Restartovao sam komp i sada ni safe mode nije radio, tako da sam posle desetak restarta uspeo ponovo da pokrenem win koristeći last good known configuration. Sa svakim restartom izbacivao je drugu grešku, evo par

http://i214.photobucket.com/albums/cc229/dzigor/02122008001.jpg
http://i214.photobucket.com/albums/cc229/dzigor/02122008002.jpg
http://i214.photobucket.com/albums/cc229/dzigor/02122008003.jpg
http://i214.photobucket.com/albums/cc229/dzigor/02122008.jpg

Nadam se da nisam bio konfuzan. Kako da rešim ovaj problem, da mi SP3 radi i sa ovom opcijom uključenom? Hvala unapred.

A što se tiče sistema:
matična elite group ecs m906ulr
procesor intel celeron 2,6ghz
memorija 1,25 gb no name + corsair
hard samsung sp0411n
optiarc dvd rw ad-7173a
grafička asus radeon ah2600 pro
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ??? 03.12.2008. 00:15 #81698

broj poruka: 5709
Jesi proverio kablove? iMas 80-zilni? Testiraj RAM sa MemTest86+ 2.10 (stand alone okruzenje). Ploca ti je krs, vrlo je moguce da je ona uzrok problema i sa sistemskom memorijom i sa disk podsistemom, jer ti imas seriju BSOD-ova koji su verovatno posledica vise odvojenih problema. EliteGroup sljam firma koja je drzala 3 najgora branda ikada vidjena u svetu: ECS, PCchips i Matsonic...dovoljno! je Javi

P.S. mada mi je servispc pre neki dan pokazao ECS lux modele, plocica je LGA775 i915 i stvarno izlgeda super i kavlitetno...kako radi, to ne znam...ali deluje svetski

A N G E L

shone79 re: 03.12.2008. 01:03 #81701

broj poruka: 142

Sto se tvog problema tice, vrlo je nezgodan, i najverovatnije imas problem sa plocom. Gasenje DMa Accessa te vraca u 90-te god. i moja preporuka da to resenje izostavis. Testiraj memoriju, procesor i hdd ako uopste mozes zbog freeza (posto plocu nemozes da testiras) pa vidi. Takodje ako mozes zakaci te komponente na neki drugi komp pa testiraj. Lepo bi bilo da nam kazes koji si ranije operativni imao i kako je radio kao i dali si u skorije vreme menjao neki hardver.

Sto se ECS ploca tice jas sam imao ECS A939, radila oko mesec dana i posle toga poceli problemi sa paljenjem kompa. Ubedjivali me da je napajanje, kad se ispostavilo da su otisli elektroliti. Tako da ja poducen losim iskustvom zaobilazim ECS (i njegove kopije) u sirokom luku.

KAo sto ti masina rece proveri da slucajno nisi ATA kabl okrenuo naopako (obojeni konektor mora da ide u plocu) - to se meni jednom desilo pa je bilo problema slicnih tvojim.

Srecno.
Mixx cak su napravili i stamparsku gresku kad su krstili firmu 03.12.2008. 20:24 #81789

broj poruka: 2931
lepo pise ESC(ape).
ovako:
HDD i DVD jumpere postavis na CS (Cable select, ne Counter Strike)
ako imas samo jedan IDE kabl onda obojeni kraj u plocu, srednji u DVD, drugi kraj u HD
ako imas dva kabla prvi IDE kanal: obojeni kraj u plocu, drugi u HD, sredina prazna
drugi IDE kanal: obojeni kraj u plocu, drugi u DVD, sredina prazna
kablovi treba da budu sa 80 zica, to je ovaj levi na slici
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/61/IDE_cable_40_pin_&_80_pin.jpg/454px-IDE_cable_40_pin_&_80_pin.jpg
prvo to odradi kako treba, pa se ondak javi da cackamo dalje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs