Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
bug sa ikonama na visti
STRANA 1 OD 1
Ruff bug sa ikonama na visti 19.11.2008. 02:12 T13273

status: user
broj poruka: 829
vista x64, skoro je update-ovana na sp1, radila sasvim ok.

prepar dana firefox je poceo sa `not responding` svaki put kada pokusam da sacuvam/downloadujem preko njega. u nero express 7.7.5 svaki put kada kliknem add i pojavi se onaj prozor, ikone [kada stavim view: list] direktorijuma su zapravo mini ikone my computera [ili one za nepoznate fajlove], a sa strane u favorite links my computer, desktop i jos neke su isto sa ikonom nepoznatih fajlova.

sve te ikone u exploreru stoje normalno. ne radi ciscenje iconcache-a, probao na vise nacina. [osim slika, opet `nepoznate`, reseno reinstalacijom acdsee 9]
probao sam iconpackager al on nije resio problem... firefox i dalje pada cim otvori onaj prozor `gde ces da sacuvas` a sad su poceli i da zakazuju i neki drugi stabilni programi kada kliknem na browse.

komp je skeniran sa ess 3.0.672 i spybot S&D, sve je ocisceno. mada opet primetio sam u system configuration/startup fajl AdobeR.exe[u c/windows] koji nod nije nasao pri skeniranju, a posle restarta je nestao?...o_O

jel ima neko neku ideju sta se desava sa mojim os-om ili neki predlog sta da radim? ne bih da ga obaram, al bolje i to nego da poludim...:S

Nikolas
every day 4 us something new...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory Da se ja pitam... 19.11.2008. 02:24 #79933

broj poruka: 251

Obaraaaaajjj...
Equinoxe Re: 19.11.2008. 02:25 #79934

broj poruka: 12057

AdobeE.exe je najobočnija glupost koja se razmnožava gde stigne, na flash, network drive, drugu particiju itd. Inače prilično je bezopasan. Bar verzija koja je smorila mene na poslu na 6 kompova i na serveru. Očišćena sa NOD32 ver. 2 ali nije napravio nikakvu štetu.

Ono što mene brine sa ikonicama je to što ti brisanje icon cache-a nije rešilo problem.
Jesi siguran da je NOD samo to našao i obrisao ? I ako je obrisao nešto što je već napravilo štetu onda jbg. Pogledaj u NOD-ovom log fajlu šta je našao i očistio pa pogledaj na net-u za taj virus/trojanac/malware da li postoji reverse inženjering rešenje, tj. gluposti koje je napravio - undo.

Probaj ikonice da odbaguješ sa Vista Manager-om i njenim Icon Tweakerom
http://img440.imageshack.us/my.php?image=vmanagerxl3.jpg
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Ruff ne vredi... 19.11.2008. 06:12 #79964

broj poruka: 829
skenirao sam komp dva puta u dva dana... skeniracu i danas, mozda se nesto novo pojavi, ko zna. spajbotom sam samo jednom. prvi put je bilo par komada i obrisao sam ih. al problem je poceo pre toga, ako se dobro secam.

sad gledam u karantinu su mi gomila stvari sa fleseva koje mi daju i dva `moja` virusa, jedan je cra**k a drugi je nerov toolbar [c. users nikolas appdata local temp
nerodemo12065 toolbar.exe, opis win32/toolbar.AskBar application ] al ne verujem da je to ozbiljno, nero mi stoji mesecima na kompu.

sad mi je jos gore, gde god da kliknem browse, program postane `not responding`... ikonice od acdsee-ja izgleda da nisam povratio...:S

vista menadzer ne radi, verovatno je da radi sve sto sam i sam probao [edit u registry, 16>32bit, delete+kill explorer...]

nego nesto mi se sve cini da je sve to pocelo sa instalacijom vista visual mastera ili starijom verzijom iconpackagera, ne znam koje tacno... mada ta dva programa ne bi tebalo da mogu da urade ovako nesto, jel da?>_>
i ima li neko da mi posalje defolt mini ikonice, da probam samo da nadjem i zamenim taj .dll?:(

Nikolas
every day 4 us something new...

voodoons Re: ne vredi... 19.11.2008. 09:00 #79971

broj poruka: 152
a da probas kaspersky?

:: skenirao sam komp dva puta u dva dana... skeniracu i danas, mozda se nesto novo pojavi, ko zna. spajbotom sam samo jednom. prvi put je bilo par komada i obrisao sam ih. al problem je poceo pre toga, ako se dobro secam
::
:: sad gledam u karantinu su mi gomila stvari sa fleseva koje mi daju i dva `moja` virusa, jedan je cra**k a drugi je nerov toolbar [c. users nikolas appdata local tem
:: nerodemo12065 toolbar.exe, opis win32/toolbar.AskBar application ] al ne verujem da je to ozbiljno, nero mi stoji mesecima na kompu
:: sad mi je jos gore, gde god da kliknem browse, program postane `not responding`... ikonice od acdsee-ja izgleda da nisam povratio...:
:: vista menadzer ne radi, verovatno je da radi sve sto sam i sam probao [edit u registry, 16>32bit, delete+kill explorer...
:: nego nesto mi se sve cini da je sve to pocelo sa instalacijom vista visual mastera ili starijom verzijom iconpackagera, ne znam koje tacno... mada ta dva programa ne bi tebalo da mogu da urade ovako nesto, jel da?>_
:: i ima li neko da mi posalje defolt mini ikonice, da probam samo da nadjem i zamenim taj .dll?:
:: Nikola
:: every day 4 us something new..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj Ja koristim vec nekih 3 dana Vistu x64, 19.11.2008. 10:28 #79975

broj poruka: 2236
osim sto je neopisivo spora u odnosu na XP, na E8500, p5qPro, 2x2gb Geil Ultra DDR2 800MHz, WD6400AAKS, koristim Avast 4.8Pro i ACDSee 10 i nemam bukvalno nikakvih problema ni sa kakvim ikonicama i pokretanjem bilo cega do sada.

Pre par dana mi se resetovao nekoliko puta kompjuter uz BSOD i neke nule, ali otkad sam `pomocu` antivirusa obrisao 6 ili 7 fajlova, to je prestalo da se desava.

Imao je trip da kako kliknem na Windows update izbaci BSOD. Sada radi `normalno`, ali je i dalje qrcina teska sto se tice brzine rada.
Radi mi kompjuter kao Pentium 2 na 667MHz i 128DDR na 333MHz.

Zato sad skidam XP64bit, valjda se necu smoriti kao sa ovim, ovoliko/

Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peguar Ja imam NOD3 19.11.2008. 10:59 #79981

broj poruka: 332

I on ima obicaj da kenja kako je obrisao neke viruse/trojance koji su u tom i tom fajlu ali nije, jer kada ih potrazim pomocu liste koje nod pravi ja naidjem na otpor pri brisanju istih tj. nemoze da se obrise i tako dalje medjutim sam nasao program ERD Commander koji se lepo digne umesto windowsa i lici na XP, sa njim lepo nadjem te kvazi fajlove i lepo ih pobrisem.

Ako hoces da budes siguran da je virus/trojanac ukljuci u nodu real time system protection - setup - threat sense - ukljuci advanced heuristics i ako vidis da hard non stop drlja znaci da neki fajl oce u akciju a to znaci da nod nije obrisao neki virus.(ovo ti znaci samo ako imas nod3 neznam da li starije verzije imaju ovo verovatno nesto slicno pa probaj)

Ako pak nije tako onda uradi system. To je najlakse i najprakticnije resenje a ako boga znas ostavi vistu takvu kakva jer cim se priprema winodws 7 znaci da i microsoft ne ocekuje previse od Viste pa zasto bi i ti.

gman da, sta je sa tim adober.exe 19.11.2008. 21:19 #80049

broj poruka: 1111
izgleda kao malware, mada ne radi nista stetno
samo se automatski kopira na flashove
laici u njega gledaju kao u nejvecu viruscinu koja je ikad postojala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs