da li se isplati koristiti neki porgram za sredjivanje OS
STRANA 1 OD 1
metalpirat
da li se isplati koristiti neki porgram za sredjivanje OS
18.11.2008. 22:11
T13265
status: user broj poruka: 490
Koristim vistu i zanima me koji je program najbolji za sredjivanje sistema. Mislim za brisanje nepotrebnih fajlova, registry baza itd. Nesto kao sto norton utilitis ima li mi se on bas i ne dopada najbolje.
Samo CCleaner, povremeno i no problemo. http://www.ccleaner.com/ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
se dopada - bezi od njega kao od AIDS-a! A i od svega drugog sto proizvodi Symantec. To ti kaze covek koji je imao Nortonov AV i Utilities u doba Widow$-a 95 (a i kasnije je, u nekoliko navrata davao sansu Symantec-u, na zalost).
Budi oprezan pri ciscenju `djubreta` iz registry baze. Neki alati tipa JV16 i Registry Mechanic skloni su da obrisu mnoge `obsolete registry items` kao i `prazne` fajlove (zero byte files), sto pod izvesnim okolnostima moze da dovede do problema. Poseban oprez je potreban ako imas dual-boot system (Vi$ta + XP, na primer, gde nakon svakog butovanja u XP, gubis sve restore points u Vi$ti).
Ovaj CCleaner samo za junk i temp stuff clean. Reg čistač zaobiđi. Ne može ni jedan program u univerzumu da zna da li nekom programu treba neki prazan kluč ili vrednost za temp upise itd... pa ga obriše jer je `suvišan` itd.
Ako hoćeš da upropastiš OS, uradi slobodno registry defrag, delete Missing Share DLL and ActiveX CleanUp. Nareži jedan WIN i počni da čistiš. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
U mladjim danima kada me je svaki software interesovao i bilo je momenata da sam dnevno probao po 50-tak programa jos tad sam sa takvim i slicnim programima doziveo iskustvo da ubiju win opusteno jer brisu sve zivo i gutaju i registar tabelu i totalno su opasni...Po meni ne postoji ni jedan bezbedan optimizator a da stvarno ucinkovito deluje a da ne mislim na tweak-ove!
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
ako ne znaš napemet gde ti je šta upisano. Nijedan Registry Clener nije pozdan da ga pustiš da sam briše sve što hoće.
Kad je reč o Nortonu, potpuno se slažem sa tortojedom. I ja sam ga koristio još sa 95-ticom, ali sam odavno odustao od njega i svega što pravi Slinatek. Lažem, još uvek koristim Norton Ghost 11, sa butabilnog CD-a, za backup. I dalje mislim da je DOS za to najsigurniji.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.