Ne shvatam zasto tako mali broj ljudi koristi x64,kad je bez premca!Zasnivan na Server 2003 kernelu,radi ko bog,a nema problema ni sa ESS,ni sa nicim,sem nekih manjih nekompatibilnosti!!!A da ni sa Virusima,nisam nikad imao problema,ni sa kocenjem sistema!Sve radi kako treba!A prepoznaje i svu memoriju!Igre isto veoma dobro rade a ni sa drajverima nikad dosad nisam imao problema,a uvek stavim najnoviji,pa i beta,ne samo WHQL!!!Poneke igra trebaju patch ili malu modifikaciju,al opet sve radi!Sta vi mislite,zasto tako malo ljudi koristi Xp 64?Cisto iz radoznalosti!?
Jesi gled`o Jet Set? Ako jesi,jel se secas kad je Boban Zdravkovic doveo Seju Kalaca u kafanu u neko selo,i tamo svi oni pijani likovi,ma shabanija. I jel kontas da je on celu(glupu) masu ubedio da krenu u sigurnu smrt, na vanzemaljce sa sve vilama i motikama samo zato jer je on rekao da tako treba,i ljudi su krenuli bez razmisljanja,ponavljam jer je neko rekao da tako treba i da je to najbolje i jedino resenje!!! E zato malo ljudi koristi 64-ku jer je 32-ka totalno izvikana i gurana u prvi plan a masa(vecina) nasedne na to!!! Ja sam se jedva namolio da probam 64-ku i osim mizernih nekompatibilnosti sa nekim programima,razlika u radu racunara u odnosu na 32-ku je poprilicno velika,u korist 64-ke!!!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Ne shvatam zasto tako mali broj ljudi koristi x64,kad je bez premca!Zasnivan na Server 2003 kernelu,radi ko bog,a nema problema ni sa ESS,ni sa nicim,sem nekih manjih nekompatibilnosti!!!A da ni sa Virusima,nisam nikad imao problema,ni sa kocenjem sistema!Sve radi kako treba!A prepoznaje i svu memoriju!Igre isto veoma dobro rade a ni sa drajverima nikad dosad nisam imao problema,a uvek stavim najnoviji,pa i beta,ne samo WHQL!!!Poneke igra trebaju patch ili malu modifikaciju,al opet sve radi!Sta vi mislite,zasto tako malo ljudi koristi Xp 64?Cisto iz radoznalosti! ::
Ja ga ne koristim jer se tripujem da je veoma nekompatibilan, jer je i bio kada sam ga poslednji put instalirao, negde 2005. i zato koristim 32bit-nu verziju, a i, iskreno, nisam video nijedan disk XP-a 64 otprilike od tada. Evo, pre neki dan sam kupio kompjuter koji moze da podrzi 64-bitni OS, pa cu, ako nadjem, da instaliram... tek da vidim kako ce se ponasati.
Takodje nemam problema sa virusima, a ne koristim nijedan antivirus, a modem(ruter) je aktivan u proseku 16h dnevno. Tripujem da imaju efekat kao oni sprejevi protiv bubasvaba sto kostaju 20 eura/0.5l a posle prskanja se nakupe bubasvabe, iako ih do tad nikada nije bilo na tom nekom mestu koje isprskas.
Reinstaliram ga jednom u godinu dana, otprilike, i to bez nekog stvarnog razloga, jer sve vreme radi kao i prvog dana, nego cisto onako... kao `redovno`. Vise zbog nekog virtuelnog blama, da ga, kao, maltretiram.
A inace, mislim da veliki broj ljudi ne koristi Xp64 zato sto im je stran.
Kao prvo, u dvadeset i prvom veku nisu jos uvek u stanju da savladaju maternji jezik, a kad ce tek onaj strani, agresorski, pa jos 64bit-ni.
Dok ti, nekome ko ne zna gotovo nista oko komPUJtera, objasnis razliku izmedju 32 i 64 bit-a, osedeces, ako pre toga ne dobijes rak mozga, mozdani udar, leukemiju, sepsu ili tako nesto.
Jer, ko ne zna gotovo nista oko kompjutera, znaci da je debil, jer je sada 2008. godina, a ne neko doba baroka ili renesanse. Inace, ovo ne znaci da su svi koji znaju da koriste kompjuter/jos nesto vise pametni.
Poenta je, da ja mislim da ima smisla da se zainteresujes za nesto sto te okruzuje tokom celog zivota.
E sad, kolika je trzisna vrednost tog znanja i iskustva, i koliku korist mozes u zivotu imati od kompjutera, to je vec individualno.
Dakle, smatram da samo covek koji je debil moze da ignorise postojanje kompjutera i da se `namerno` ne zainteresuje.
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Ja sam vishe puta ovde naglasio da je XP x64 SP2 fantastican OS, jedini OS koga po stabilnosti i brzini mozes da uporedis sa Windows 2000 SP4. Steta sto su ga obustavili, odnosno podrsku za njega. Razlozi za to su jasni ko Sunce, al ipak je steta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
nema podrsku,odnosno da su obustavili,posto i dan danas stize poneki security patch iz Microsofta,a da i Adobe ne tako davno izdao i LIGHTROOM X64 fantasticni softver za obradu fotografije,da vidite kako radi?!A da i NVIDIA i ATI jos uvek prave drajvere za XP 64,i stvarno nisam nikad imao problema snjim!A x64 koristim vec 2 godine!!!Znaci uglavno za sve moze naci drajvere tu mislim i na CPU,i na TV kartice,i za chipsete i za zvucne,stampace znaci za sve!!!Tu mislim za neke novije,ne prastare hardvere!
ali 99% sve radi bez ikakvih gresaka!Neke programe imaju/li problem sa 64bitnim extensijama ali uglavnom sve su ispravjene!Power DVD 7 nije radio kako treba ali PD 6 radi odlicno,od Neroa isto koristim 6-cu,bez problema(Image drive ne radi,ali ima umesto DaemonTools),ima i veoma dobar program za narezivanje Infra Recorder x64(ultra brz),onda za kompresovanje/dekompresanje datoteka 7Zx64(izuzetno brz),Squeez,umesto Total Commandera ima Speed Commander x64(isto veoma dobar) i Directory Opus(jedan od najboljih),ima i Media Player x64,pa i ostali velikani kao Winamp,Office 2003/2007,Firefox(i X64 verzija),Lightroom,FastStoneIV,KLiteCodecPack(i X64 verzija),EsetSS,WinRAR...znaci skoro sve!Jedan od programa koji ne ili nije radio dobro je IncrediMail(emai),ali dal su ispravili neznam vec davno nisam probao,onda neke igre trebaju neke patcheve ili modifikaciju za prepoznavanje Direct X-a ali uglavnom sve radi bez problema!Od hardvera za skoro sve ima drajvera,neke TV kartice koji korist BT8X8 chipove nece da rade,ali to danas uglavnom nije velik problem posto skoro svaka kartica koristi Conexant chipove,a oni rade veoma dobro!Ja sam za sve svoje uspeo da nadem drajvere i za staru karticu CMI8738,i BT878 sam uspeo da pokrenem sa K!TV x64,jedino daljinski nije radio!Ali danas sve radi kako treba,a zvucnu i tv kartu sam zamenio novijim serijama i nemam nikakvih problema sa njim!Znaci sve radi kako i treba,stabilno,bez kocenja i brzo!Sta drugo covek da pozel?Pozdrav!
gro programa ne radi...ja ne znam cime se ti bavis...slazem se da mozes naci winamp, winrar, totalcomander...ali za specificne potrebe nema programa ili ne rade korektno...a ono sto radi je prilicno neoptimizovano i bugovito, tako je bilo na SP1...voleo bih da vidim statistiku koji sve programi i igre rade i da li je kompatabilnost svega i svacega ravna WinXP x86 platformi...
ne znam za sve programe...ali kod mene na x64 SP2 99% 32bitna(ono sto sam ja probao) programa radi bez problema!A za specificne potrebe ako mislis na Autocad ili Maya oni imaju i 64 bitne verzije,al ima i jos neki kao sto VariCAD i oni rade odlicno,al lako mozes da proveris na nekim forumima...mozda neki imaju bagove(a koji nemaju) al ne verujem da na 32 bitnim nemaju...a od igara neke stvarno imaju/li problema al to se resavalo patchevima ili modifikacijom inf ili config fajlova,al danas uglavnom sve se instalira kako treba!Sve probleme su uglavnom bili vezane za instal fajlove ili za neprepoznavanje direct x,kao sto sam i pre pisao! Sa browserima je jedino problem sto za x64 verzije jos nema Flash Playera(ali je i to u pripremi)al valjda ce jednom da izade!Ali 32bitni browseri rade odlicno,isto i Eset Smart Security(x64)(za ostale Antivirusne programa neznam,jer ja koristim samo ovaj,bez ijednog problema,a da i bolje radi nego na 32 bitnom OSu,i to znam posto sam probao)!A kao download manager koristim FlashGet1.9.6(po mom misljenju jedan od najboljih)! Office 2003 isto radi odlicno(2007 isto dobro radi,ali mi ne svida sam interfejs)! Ne znam kako drugo da objasnim,ali na ovom OSu kao da sve lakse `dise`!Isto tako memorijske,CPU i hdd testovi pokazuju malu prednost x64 arhitekturi-ne drasticne,ali ipak!A da skoro zaboravim,na testu OGL Extension Viewer daje dosta prednost Open GL na x64 naspram x32 OSu!Znaci ipak ima neke prednosti!A Direct 3D testovi su uglavnom izjednaceni sa x32!!!Ko hoce da proba x64 ima veoma dobre sajtove kao sto su Start64 ili PlanetAMD64...
Zadnji put sam probao XP 64bit pre skoro 2 godine i to nije bila instalacija sa sp2. Kada sam pokusao da pokrenem neke od poznatijih programa za popravljanje registry gresaka koji navodno podrzavaju xp 64bit desilo se upravo suprotno od mojih ocekivanja. OS je tresno u BSOD pri sledecem restartu i tako svaki sledeci put. Nije imalo sanse da vidim ikone ko covek. Uvek je tresno na welcome. Nije mu ginula reinstalacija ali sam se vratio na xp 32bit. Da li se nesto promenilo u odnosu na onda kada je xp sp2 64bit OS u pitanju ? Da li programi za popravljanje registry gresaka nece napraviti kursus u njemu ?
XP 64 po meni jeste odlican OS i prednost se vidi prvenstveno u aplikacijama. Ali Microsoft monopolisti su se mnoooogo izbezobrazili i sada sklapaju dilove sa velikim softverskim kompanijama da ne prave podrsku za XP 64 vec smo XP32 i Vistu 32/64 bit... Prvi na listi softverskih monopolista je Autodesk koji je sklopio dil sa Microsoftom i Nvidiom... 1.) AutoCAD 2008 moze da se instalira na XP 64 bit sistemu ali da radi u 32 bit modu,a AutoCAD 2009 uopste ne moze da se instalira na XP 64... 2.) SVIM ATI karticama iskljucujemo podrsku za OpenGL u AutoCADu i cenjeni konzumeri Autodeskovih programa kupujte samo Nvidia karte ako hocete da koristite OpenGL u nasim aplikacijama.Drugim recima ako hocete da vam AutoCAD radi bolje morate da kupite bilo koju Nvidia kartu,jer nam Nvidia placa da pravimo programe koji nemaju potpunu podrsku za ATI... 3.) Nasi novi programi vise nece moci da rade na MAC OSu,vec morate da kupite Microsoft softver.
Hvala na razumevanju,samo vas Autodesk.
Ovo je stvarno bezobrazluk..Ja moram da instaliram `Orca` da bi mogao da prepravim programski kod u setap.exe fajlu samo da bi mogao da instaliram AutoCAD 2008 na XP64...Treba da ih bude sramota...Mora da se forsira Vista,najgluplji,najbagovitiji i najsporiji operativni sistem koji je Microsoft ikad izbacio.
:: nemoj da sputavas drustveni napredak : Malo sam se zaneo:))
Slavuj,mislim da si popio prijavu adminu...Kad sam izasao iz sobe sestric mi je seo za kompjuter i kliktao misem bez veze,zatekao sam otvoren prozor `prijavi adminu` ...Neko je popio prijavu od malog Marka...Izvinjavam se u njegovo ime...
mada ni ne znam na koji nacin to da primetim, uglavnom, secam se da su sva slova jednog posta bila svetlo plava, a sada su crna. Ali to je verovatno jer sam greskom ostavio one :: na pocetku ili na kraju.:: ::pa je neko ispravio:: Jebo ga Bog, kako se iskljucuje `quote` ?::
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Na pocetku jeste,bio problema sa registry twikerima,al danas to vec popravljeno!Znaci vise nema problem sa programima kao sto su Ace Utilities,Registry Fast(ja ovaj dve i koristim)!Pogotovo Registry Fast,posle stvarno vidi da je sistem optimizovan,al ni Ace Utilities nije los...Al moze nadi jos dosta programa za popravak registrija,ali ja vec davno ove dve koristim!
Pre nedelju dana sam instalirao XP 64 SP2, ali nisam mogao da nadjem drajvere za stampac i USB adapter za WAN. Radio je osetno brze u nekim osnovnim aplikacijama, a ostalo nisam ni probao.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.