Hm,nije lose ali ovo je za korisnike koji se ipak `malo vise` razumeju u tematiku... Korisnije bi bilo kad bi neko bacio link gde bi bili svi moguci drajveri za xp(za sve zvucne kartice,za sve ploce...) a da je sve na jednom mestu!!! Nadam se da ovako nesto postoji,da se neko setio da skupi sto vise svih mogucih drajvera i bacio to na net!!!
Ok,ali nisam na ovako nesto mislio... Ovde IMA svih mogucih drivera,ali moras sve da ih skidas jedan po jedan,a ja sam mislio nesto kao skupina svih drivera i recimo neko je to upload-ovao na rapid i sl. i samo ubacis linkove, skines sve,nabacis na neki disk(ove) i eto sve na jednom mestu...
Pa koja je poenta imati ko zna koliko drajvera na ko zna koliko diskova? Ovde lepo imas search koji besprekorno radi vec godinama, za koji OS je radjen drajver, rating istih i samo skines... Gde ces prostije? =)
Meni u 5-6 sekundi koliko sam proveo na tom sajtu nista nije bilo jasno samim tim ni ljudima koje bih eventualno prosledio tamo tako da... Nista posebno. Jos mi se nesto baguje u FF-u. Ne otvara ga uopste.
https://www.driverguide.com je najobičnija alternativa. Koja neozbiljna firma pravi hardware a da nema softversku podršku za svoje proizvode na svoj sajtu ili bar link ka proizvođaču matičnog čipa i čipset-a. Tu se mogu nađi drajveri za matore komponente i za koje je podrška odavno obustavljena.
Nabrojite mi 2 ozbiljna proizvođača hardware-a koji nemaju softversku podršku na svom sajtu pa je potrebno bunarenje po netu za drajverima. I ako postoje 1 ili 2 nisu zaslužili da prodaju ništa.
Nemam nameru da kupim bilo šta pa da prvrnem net za drajvere. Uvek to prvo proverim pre kupovine: laptop-a, Tunera, zvučnih kartica, modema, LAN kartica, skenera itd. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Danas jeste alternativa ali tokom proslog veka (98, 99, 00, a i kasnije) meni je bio izvor broj 1 za nalazenje drajvera. Danas je ipak sve to ozbiljnije mada, kad zatreba neki drajver za neke shnj komponente opet skoknem tamo i u 99% slucajeva izbunarim ga.
Poenta je kad odes kod nekog da radis komp,a ne znas ni koja je masina u pitanju ni da li lik ima drajvere za masinu,i odes tamo i shvatis da moras da se vracas kuci da skidas drajvere jer kod lika nema net a on nema drajvere... Pa se onda opet vratis kod njega pa instalacija moze da pocne. Onda u sred instalacije nesto krene naopako drajver ne odgovara,pa onda opet palis kuci da skines odgovarajuci drajver i.......kad tako prodjes nekoliko puta i shvatis da te je vise kostao benzin koji si potrosio nego sto ces liku naplatiti za posao.... i prosto ti dodje da si poneo 100000 drajvera na 10 dvd diskova odma sa sobom!!!!!!!!!!!!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Pa koja je poenta imati ko zna koliko drajvera na ko zna koliko diskova :
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.