Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Unikat Problem Sa Windowsom????
STRANA 1 OD 1
nesa23c Unikat Problem Sa Windowsom???? 05.11.2008. 23:14 T13018

status: user
broj poruka: 352
E ovako,krenem da dižem Vistu Ultimate 32-bit,u biosu normalno namestim da butuje sa cd-a...Restart-Pres any key to boot from cd or dvd...Ja presnem on krene i stane posle desetak sekundi....tako bleji al nije ukočen,radi miš.Posle restarta u biosu ne vidi cd rom????Resetujem bios,vidi cd,dignem XP SP2,radi sve kako treba!Ovu Vistu sam dizao na dva kompa i RADI,cd rom mi radi,kablovi svi provereni rade,Ploča i grafička kompaktibilne sa vistom???Šta da radim pošto mi treba ta vista?Hvala unapred na savetima i pomoći..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.11.2008. 23:30 #78310

broj poruka: 12057

Možeš da probaš da počupaš i pogasiš sve u kompu što nije neophodno za instalaciju: dodatnku optiku, LAN, modem, tuner, dodatne HDDove, FireWire...sve, pa onda pokušaj ponovo. Isključi AHCI ako možeš.

Probaj i sa drugim DVD čitačem, ako je ATA probaj SATA i obrnuto.
Probaj i eventualno sa još jednom kopijom.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

nesa23c RE 05.11.2008. 23:38 #78312

Uvek kad dižem win povadim ostale hardove,cd,modem....Probaću sad da napravim imidž pa ću videti.Šta je AHCI?

tortojed AHCI je sigurno 06.11.2008. 00:17 #78315

broj poruka: 10999

nesto sto ti u zivotu nece trebati. Ali, obzirom da ti XP radi sa ovako podesenim BIOS-om, AHCI ili ne-AHCI nece poboljsati stanje.

-Bilo bi VEOMA preporucljivo da nam za pomoc u resavanju ovog problema das detaljan opis hardwera koji koristis (narocito: maticna ploca).
-Sta se dogadja tokom onih `deset sekundi`? Da li zapocinje predinstalacioni proces nakon sto butujes sa DVD-a (plavi ekran sa obavestenjem da pocinje proces kopiranja fajlova...)?
nesa23c hardwer 06.11.2008. 01:41 #78320

MB:MSI K9 N Neo V3
CPU:AMD Athlon 64 X2,5200-radi na 2.97GHz
RAM:Kingston HyperX 2X2GB 800MHz-radi na 770MHz
GR:Gainward 8600GT 512MB DDR3
nesa23c VISTA ? 06.11.2008. 01:50 #78321

Nanestim but sa cd-a,restart,krene,onda izbaci crn ekran sa belim slovima,kao učitava podešavanja,to traje manje od 10 s,sledeće izbaci,kao kad se pali vista -microsoft corporation- to odradi za 3-4 s,upali se zelenkast ekran na kom bi trebalo da budu podešavanja za početak instalacije,ali taj ekran je prazan...Ostavio sam ga tako 5 minuta,nije se ništa pomerilo... - - ....

Zmajko ... 06.11.2008. 02:15 #78324

broj poruka: 1228
Ostavi da radi duze od 5 minuta... Desilo se mom drugaru to identicno i cekao je dobrih 25 minuta nakon cega je instalacija nastavljena najnormalnije. Nije Vista niti hardware vec krekovana Vista.

Pozdrav!
civica Necete verovati 06.11.2008. 09:30 #78345

broj poruka: 63
...ali mozda ja kao totalni laik da kazem nesto......moj drug `uzo` konf. sa istom plocom,ostatak je vrlo slican(cpu,graf.,mem) i imao je isti problem!!!!
Ispostavi se da dvd citac koji je imao, novi SONYNECOPT,uopste se ne mirise sa doticnom plocom,i kad je stavio neke pioneer,radi bez problema....
ETO TOLIKO.....

Mlogo znatizeljan tip???

Equinoxe Re: Necete verovati 06.11.2008. 09:41 #78348

broj poruka: 12057

Ta ploča ima problem - posotoji. Ko razume shvatiće.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: ...ali mozda ja kao totalni laik da kazem nesto......moj drug `uzo` konf. sa istom plocom,ostatak je vrlo slican(cpu,graf.,mem) i imao je isti problem!!!
:: Ispostavi se da dvd citac koji je imao, novi SONYNECOPT,uopste se ne mirise sa doticnom plocom,i kad je stavio neke pioneer,radi bez problema...
:: ETO TOLIKO....
::
:: Mlogo znatizeljan tip??
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs