Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
VISTA ILI XP I SRPSKI JEZIK
STRANA 1 OD 1
MIGOSA VISTA ILI XP I SRPSKI JEZIK 05.11.2008. 22:08 T13017

status: user
broj poruka: 280
Zamolio me teca, koji je covek gluvonem i jedva da je imao susreta sa kompom da mu sastavim masinu i instaliram OS (Vista ili XP) na srpskom.
Da li mi je potrebna nekakva posebna instalcija ili cu srpski moci da dobijem kroz windows update?
Cuo sam da ima svakakvih zezova kada se instalira srpski, pa vas molim da mi ih predocite unapred, ako ste za iste culi ili ih pak doziveli.

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.11.2008. 22:11 #78299

broj poruka: 12057

Dodatni jezici se mogu posebno skinuti sa MS sajta. Nikakva posebna instalacija ti ne treba.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Nashman ... 05.11.2008. 22:23 #78304

broj poruka: 146

Vista Ultimat ima kompletan prevod na srpski,uključujući i help opciju,što je vrlo bitno za ljude koji ne znaju engleski a vrlo malo znaju o računarima.XP ima,čini mi se, preveden samo interfejs,što i nije od neke velike pomoći.Prevod za Vistu se dobija kao opcija u nadogradnji i ima oko 130 MB.
Zmajko ... 06.11.2008. 02:19 #78325

broj poruka: 1228
Verzija koju sam ja skinuo ima 544 MB... Da li to ima veze sa verzijom Viste ili ne nemam pojma nisam probao ali ako si iz BG-a mogu da ti narezem. Ovo je za Vistu Ultimate... Barem mislim da jeste.

Pozdrav!

EDIT: Pogledaj i ovaj link:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=91426C33-EA45-482D-AF08-CD8EA8CBFD53&displaylang=srb
Microsoft Office Language Interface Pack 2007 — Serbian/српски

Pogledaj i ovde:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=94b6c536-e49c-4602-8d3c-37e8bdbe12db&displaylang=sr
Ne radi na 64-bit verzijama? Nisam to znao...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs