Da li neko zna da mi kaže kako da ručno instaliram softver u Ubuntu 8.04? Skinuo sam sa interneta programe,ali nemam pojma kako da instaliram ove zajebancije :D Format fajlova koje sam skidao je .tar.gz ... Open source software rules!!!
Raspakuj to u neki folder. Zatim otvori termina (i uloguj se ako treba)l i prevuci folder u njega posto je to najlaksi nacin da ga navedes na taj folder (da ne kucas adresu posebno). Onda kucaj `configure` (ili ./configure - prefix=/usr ). Kad sve to zavrsi, kucaj `make` (bez navodnika), a kad i to odradi kucaj `sudo make install` (takodje bez navodnika).
PS: Pre ovoga probaj da ga instaliras putem Synaptic Package Manager-a. Ako ne bude hteo, onda probaj gore navedeno.
Preko Synaptic-a, tako je najpametnije i tako je predviđeno. TO vremena što si gubio na lunjanje trebao si da potrošiš na pretragu šta ti se nudi u samom synnaptic-u, a tek onda da ubacuješ linkove ka softveru kojeg dodatno želiš. U slučaju synaptic-a, on se lepo posle brine i o update-u.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.