Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
32 bit -> 64 bit
STRANA 1 OD 1
drax 32 bit -> 64 bit 02.11.2008. 23:35 T12944

status: user
broj poruka: 246

Moze li se instalirati XP64 na particiju koju je napravila 32 bitna XP? Ili jos konkretnije: Imam RAID0 i instaliran XP 32 bitni. Hteo bih da instaliram XP64. Mogu li to da uradim i kako, a da ne izgubim podatke na D particiji. Instalacija XP-a je na C.

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Moze 03.11.2008. 00:13 #77757

broj poruka: 5709
FS je i dalje NTFS, nema veze sa OS core-om...

- A N G E L -

drax re: 03.11.2008. 00:32 #77761

Ja pokusavao iz WIN-a, ali kaze: error executing program. Probao sam i instalaciju sa boot diska, ali mi dojavljuje gresku prilikom pokretanja ucitanih drajvera za RAID (uradio sam flopy disketu za XP64). Napominjem da za 32 bitni nije bilo problema, znaci znam kako se instalira na RAID.

MACHINE Re: re: 03.11.2008. 00:56 #77763

broj poruka: 5709
Pa ti jos nisi ni dosao do diskova...moras imati potpuno ispravan CD WinXP 64bit, imati masinu koja ima 64bit CPU a na disketi odgovarajuci driver za 64bit WinXP...sto zavisi od ploce tj. RAID kontrolera. Ako ti tu prijavljuje gresku, nesto nije u redu sa ovim ili pak koristis Intel umesto AMD vezrije XP64 ili obratno na Intel teras AMD varijantu. Postoje i takve verzije OS-a. Dakle, obrati paznju za koji je pisan. Sada su, cini mi se, unificirani. I daj poblize o kakvoj se gresci radi, da nije losa disketa???

- A N G E L -

::
:: Ja pokusavao iz WIN-a, ali kaze: error executing program. Probao sam i instalaciju sa boot diska, ali mi dojavljuje gresku prilikom pokretanja ucitanih drajvera za RAID (uradio sam flopy disketu za XP64). Napominjem da za 32 bitni nije bilo problema, znaci znam kako se instalira na RAID
Equinoxe Re: 03.11.2008. 04:34 #77771

broj poruka: 12057

Da li ti uopšte u toku instalacije posle pritiskanja F6 prijavljuje da je našao drajvere za kontroler i tu napiše lepo za koje OS-ove je našao ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

drax 32 bit -> 64 bit 03.11.2008. 18:10 #77835

Izgleda da je instalacioni disk neispravan jer mi nakon boot-a, pretiska na F6 i odabira drajvera za kontroler, ispisuje The file atapi.sys is corrupted, press any..... Pokusacu sa drugim diskom

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs