Isto koliko i svaki drugi 32-bitni sistem. 3.25 GB - kraj. I jedan i drugi i XP bez servis packa i XP u beta i alfa fazi i 32-bitna Vista sa budućim SP 136. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sve kao sto Bax kaze + da se ne trudis puno i ne trosis vremena,ne postoji nikakva `fora` da se to promeni jer sama 32bitna arhitektura ne podrzava.Ako zelis da iskoristis vise od 3,25 instaliraj bilo koji 64bitni sistem.
...The Redmond company warned that the change will ultimately depend on the integration with the machine`s BIOS and, as such, not all Vista users will experience it. But, it does not mean that Vista SP1 will resolve the 4 GB of RAM limitations of the 32-bit Vista operating system. In this context, if you have a 32-bit copy of Vista, there is no point waiting for SP1 to enjoy up to four GB of RAM, the simplest solution is to go 64-bit... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Svi 32bitni sistemi xp sp1 sp2 sp3 vista pa cak i vista sp1 koriste 3.25-3.5gb s tim sto vista sp1 prijavljuje kolicinu UBACENE memorije ali ne i kolicinu koje se KORISTI to je sve zbog kernela i adresa koje on moze da dodeli svim komponentama ukljucujuci memoriju e sve te nedostatke resava 64bitni sistem bilo da je xp ili vista. A PAE nikad nikome nece pomoci upalio ili ugasio. Ja imam 4gb na xp sp3 i palio ili gasio isto mi se `vata.
Da 32bitna Vista koristi 4gb u fullu al jbg Da moze ja bi je instalirao jer cu sigurno zbog programa pre okusati srecu sa 32bitnom nego 64bitnom. A i u ostalom mislim da moze ali koliko je microsoft lud da se vraca na xp kad treba vistu da nam proda pa makar lazirao koilicinu iskoriscene memorije.
Kritična rečenica boldovanog txt-a je: `...In this context, if you have a 32-bit copy of Vista, there is no point waiting for SP1 to enjoy up to four GB of RAM, the simplest solution is to go 64-bit...` _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Ni za klin ni za plocu. Ne sumnjam u Tvoj engleski, ali procitaj svoj boldovani post u kojem pise :: MOZE 4GB NE MOZE VISHE OD TOGA.
Prevod je jednostavan: u ovom kontekstu, ako imate 32-bitnu kopiju verziju Viste, nema potrebe da čekate SP1 kako biste koristili do 4 GB RAM-a, najjednostavnije rešenje je da koristite 64-bitnu ver.
A u kritičnoj reči `do` 4 GB svakome je jasno da se misli na količinu od 3.25 - 4 GB pa na dalje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ja evo vec preko 1,5god sam na Visti 64-bit i nemam ama bas nikakve probleme, sve sljaka, za neke programe je jednostavno dovoljno samo skinuti novije verzije istih i sve radi besprekorno!
:: Da 32bitna Vista koristi 4gb u fullu al jbg Da moze ja bi je instalirao jer cu sigurno zbog programa pre okusati srecu sa 32bitnom nego 64bitnom. A i u ostalom mislim da moze ali koliko je microsoft lud da se vraca na xp kad treba vistu da nam proda pa makar lazirao koilicinu iskoriscene memorije :: :: ::
Može se uglavnom za sve pronaći fix. Ugasiti tupavi Aero (jer upucava neke 3D i OpenGL aplikacije), ugasiti restore, superfetch i ostala drndala. Ako iz nekog razloga baš moraš da radiš u 64bitnoj-visti zbog neke podrške or štaever, uslovi postoje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ja evo vec preko 1,5god sam na Visti 64-bit i nemam ama bas nikakve probleme, sve sljaka, za neke programe je jednostavno dovoljno samo skinuti novije verzije istih i sve radi besprekorno :: :: :: :: Da 32bitna Vista koristi 4gb u fullu al jbg Da moze ja bi je instalirao jer cu sigurno zbog programa pre okusati srecu sa 32bitnom nego 64bitnom. A i u ostalom mislim da moze ali koliko je microsoft lud da se vraca na xp kad treba vistu da nam proda pa makar lazirao koilicinu iskoriscene memorije :: :: :: :: :: ::
dobro... konacno smo apsolvirali da u jugo ne ide sestocilindricni motor. nego, za buduca pokoljenja koja ne znaju: x64 platforma moze da adresira do 16 eksabajta RAMa ODNOSNO 2 na 64. stepen! Do sada smo mogli `samo` 2 na 32. stepen RAMa tj. do 4GB... zar je toliko tesko samo maaaalkice koristiti internet?
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.