cela instalacije krene dobro do dela kad instalira devicove i tu dodje negde do tri cetvrtine kada izbaci plavi ekran na kome pise sledece: problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer check to be sure you have adequate disc space. if a driver has been indetified in a stom massage disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. try changing video adapters.
check with your hardwer vendor for any bios updates/ disable bios memory options such as caching or shading. if you need to use safe mode to remove and disable components restart your computer pres f8 to select advanced startup options and then select safe mode technical information: ***stop: 0x0000007e (0x0000005, 0xf5aef6fe, 0xf793c9cc, oxf793c6c8) ***sysaudio.sys - address f5aef6fe base at f5ae9000, date stamp 48025beb
kad sam pokusao ponovo da instaliram izbacio sam tv karticu i graficku karticu al rezultat se nije promenio opet isti plavi ekran. ploca je asusova
Koja ASUS ploča je u pitanju. Jel imaš svež BIOS ? Jesi siguran da je copija, odnosno CD u redu ?
Isključi i integrisanu zvučnu. I sad gledam i neverujem, zbunio si me: kako si pokušao ponovo da instaliraš posle vađenje grafičke kartice ?!? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
izvini nije asus nego asrock p4vm800. nemam novi bios niti znam kako da ga nadjem i instaliram, nikad to nisam radio, izvadih graficku jer nisam znao sta da radim vise vec 2 nedelje nemam svoj komp jer je cale unistio windows kad je pogresio u instalaciji linuxa, cd 99 posto nije jer sa njega instalirano na vise kompova, kako da iskljucim integrisanu zvucnu. i da pre nego sam izvadio kartice iz njega kad se pojavio plavi ekran pisalo je pored onog gore navedenog i begining phisical memory dump phisical memory dump complite a posle vadjenja se to nije pojavljivalo....
izvini nije asus nego asrock p4vm800. nemam novi bios niti znam kako da ga nadjem i instaliram, nikad to nisam radio, izvadih graficku jer nisam znao sta da radim vise vec 2 nedelje nemam svoj komp jer je cale unistio windows kad je pogresio u instalaciji linuxa, cd 99 posto nije jer sa njega instalirano na vise kompova, kako da iskljucim integrisanu zvucnu. i da pre nego sam izvadio kartice iz njega kad se pojavio plavi ekran pisalo je pored onog gore navedenog i begining phisical memory dump phisical memory dump complite a posle vadjenja se to nije pojavljivalo....
Ovde imaš nove BIOS-e i uputstva za updateovanje. Zvučnu isključuješ iz BIOS-a iz Integrated peripherals pod menija. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
posto je pokusana instalacija linuxa rece.Proveri sledece : kolika ti je particija koju vidu windows i na koju pokusavas da ga instaliras posto linux kreira svije dve particije koje win ne moze da koristi i zato nemas dovoljno mesta za njega. Resenje: izbrisi sve particije napravi nove i onda instaliraj vwndows, e ako ti to ne uspe onda predji na biose i ostalo
za particije sam vec odradio jer sam formatirao oba diska i napravio nove particije, jedino sto sam zaboravio da kazem kad pokusam da iz sp1 upredujem na sp3 kaze mi da je uprgejd unavaible pa je vrlo moguce sad i da je do cd al nisam siguran. pokusavam i dalje nemogu se vracam na sp1 posle svega..
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.