Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
SCSI kontrolerb za Vistu
STRANA 1 OD 1
lemic SCSI kontrolerb za Vistu 19.10.2008. 00:07 T12691

status: user
broj poruka: 42

Imam Tekaram skazi kontroler, DC 315 U ali Vista neće da ga prepozna.Ima li neko rešenje.Inače, radi se o pokretanju skazi CD rezača.Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 19.10.2008. 00:29 #75911

broj poruka: 12057

Što sebi komplikuješ život. Uzmi lepo normalni SATA/ATA DVD rezač za 1500 din i problem rešen. Kakav crni SCSI, pa još CD rezač ?!?! 8x ? Ma daaaaaaaaaaaaaaaj....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

lemic Yamaha CDRW F1 19.10.2008. 00:43 #75914

U pitanju je najbolji audio rezač tako da ne dolazi u obzir da ga se odreknem.

MACHINE Re: Yamaha CDRW F1 19.10.2008. 00:47 #75915

broj poruka: 5709
Tesko da ce neko za to pisati drivere. Ili da ostavis i neki Win9X ili WinXP uz Vistu samo za njega. Yamaha i IOmega su zaista vrh uredjaji sa min. broj PI/PO i C2 gresak, ali samo ako posedujes Taiyo Yuden emulzije. U svakom drugom slucaju ce ti Pioneer 105 i 107 dati vise mogucnosti i performansi uz slican kvalitet.

- A N G E L -

::
:: U pitanju je najbolji audio rezač tako da ne dolazi u obzir da ga se odreknem
Slavuj e jbg. 19.10.2008. 00:49 #75916

broj poruka: 2236
Ja na istoj kartici koristim Plextor R412C za rezanje audio diskova na 1x :) ... ali sam, na tvoju zalost, skinuo drajvere samo za Xp, jer mi Vista nije postala ni malo manje ljigava nego sto je bila pre godinu dana, pa je necu instalirati sebi dok bas bas ne budem morao.

Pogledaj na opendrivers.net ili .com, trebalo bi da ih ima. Mislim da sam i ja svoje ove odatle skidao.

I nije TeKARAM nego Tekram.

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lemic Da, audio rezanje 19.10.2008. 00:59 #75918

Zato je i nabavljena mašina koja u osnovi jeste ide ali je u spoljnom kućištu, LaCie i ima prebacivač na skazi konekciju.Mogu ja tako da vežem mašinu ali je skazi bplji.Takođe, imam i još 2 rezača isto skazi pa ne bi baš da odustanem.Ne mogu da nađem drajver na Opendrivers.com.

MACHINE Zaboravio sam dodati 19.10.2008. 01:00 #75919

broj poruka: 5709
Da pinoeer 104, 105, 107 imaju mali jitter effect (3T Pit&Land)

- A N G E L -

Slavuj probaj ove 19.10.2008. 10:16 #75945

broj poruka: 2236
http://www.baixaja.com.br/downloads/Drivers/Other-Drivers-Tools/Tekram/Tekram-SCSI-DCU_138008_1.html

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lemic Nije taj 19.10.2008. 13:07 #75982

Ma skinuo sam na toj adresi pa iako piše da je za Vistu nije, kad se otvori ne stoji.

lemic Uspeh 27.10.2008. 19:42 #77079

Promenio sam kontroler i uspeo sam, radi Scsi.Našao na netu pa se malo mučio:

` You can force `Adaptec AIC-7870 PCI SCSI Controller (emulated)` which is compatible with 2940

in device manager, select the SCSI adapter, click `update driver`, `Browse my computer for driver software`, `let me pick from a list of device drivers on my computer`, uncheck `show compatible hardware`, and select `Adaptec` as Manufacturer and `Adaptec AIC-7870 PCI SCSI Controller (emulated)` `

Nije baš ovako išlo jer sam već imao gomilu instaliranih drajvera.Poskidao sam sve Adaptekove drajvere u Storage Controllers, restartovao mašinu i kad pita da ima nov hardver, onda se izabere kako stoji gore.Pošto u ponuđenom meniju nema Scsi opcije, izabere se Storage Controllers i onda Vista sama ponudi gomili Adapteca odabere sa ovaj ovaj drajver uz napomenu da možda neće dobro da radi ali evo prihvata i radi Scsi CD Rom.U pitanju je Adaptec 2940 UW.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs