Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Par pitanja vezanih za Win Xp.
STRANA 1 OD 1
zippd Par pitanja vezanih za Win Xp. 14.10.2008. 20:09 T12591

status: user
broj poruka: 19

Pozdrav svima.

Do skoro sam imao kompjuter na kojem je bio instaliran originalni Win Xp, i moram da priznam da sam se navikao na to - skidam apdejtove kako mi dune, kontaktiram tehnichku podrshku kada god neshto zapne (to je vec cepidlachenje, ali merak je merak). U svakom sluchaju, bilo mi lepo. .p

E sad, svi mi kazhu da nema potrebe da bacam pare na originalni Xp (Vista ne dolazi u obzir), nego da skinem sa neta + SP3 i cao. Problem je u tome shto nemam iskustva sa tim, pa me interesuju vasha iskustva, koliko su takvi sistemi stabilni, tj. da li uopshte postoji neki problem? Ukoliko je to neshto shto ne predlazhete, bacio sam pogled na cjenovnik jedne firme i ovo cu cijene koje sam vidio:

Microsoft Windows XP Professional OEM - 147 Evra
MS Windows XP Professional x64 Edition OEM - 159 Evra

Malo sam bacio pogled po netu i vidio da je ovaj X64 varijanta koja podrzhava vishe od 3Gb RAM-a + josh po neke sitnice, ali sam prochitao i da je dosta problematichan po pitanju kompatibilnosti. Chinjenica je da su sve moje komponente najnovije, ali me isto interesuje mishljenje ljudi koji koriste Xp x64, ukoliko ih ima.

To je to, dakle ili piratska verzija Wina, ili regularni. ukoliko regularni, onda koji?

Hvala unaprijed.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 14.10.2008. 20:14 #75248

broj poruka: 9121
Ko pomene sad nesto o piratskim dobice cestitke od Zeljka, a obe verziju su iste, samo sto se aktivacija malo razlikuje, ja mislim da je to sve, a sto se tice stabilnosti nema problema, sve je to normalno, bolje uzmi tih 150 evra i kupi nesto za sebe i bices miran,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zippd - 14.10.2008. 20:19 #75252

broj poruka: 19

Hvala, s tim shto bih volio da mi neko - makar i na mail - objasni kako procedura u tom pravcu ide, jer nikada to nijesam radio.

Odakle se skida vanila, odakle service packs etc.
gile23 ... 14.10.2008. 22:34 #75295

broj poruka: 9121
Pogledaj mail!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skala106 hej 14.10.2008. 23:32 #75299

broj poruka: 148
Bane Bgd.

Pre neki dan sam instalirao service pack 3 i prvo što mi se nije svidelo, neće da otvori sadržaj sa usb fleš diska!!! Ustvari, pokaže sadržaj fleša, ali ne možeš ništa da uradiš tj. da kopiraš bilo šta sa ili na njega!? Svaki put prijavi grešku u win.exploreru! Stvarno ne znam šta da radim, jer u zadnje dve godine koristim fleš disk zbog same praktičnosti istog. Da se vraćam na cd, ne pada mi napamet!! Vraćam se ja ipak na sp2!! Po meni su preterali sa `sigurnošću` u sp3. Pozdrav
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Vala meni radi ko bombona:) 15.10.2008. 11:28 #75344

broj poruka: 487
Meni vala SP3 radi do jaja, sve sljaka, nijedan problem do sada...xD

BLEJA:)))

tortojed ma nesto je zeznuo u redzistriju 15.10.2008. 11:39 #75348

broj poruka: 10999

prilikom nadogradnje. SP3 je ZAKON.
Frantic84 XP SP3 15.10.2008. 14:20 #75375

broj poruka: 587
Treba da odmah posle instalacije sistema instaliras SP3 ili da nadjes diska sa integricanim SP3 i sve ce da radi kako treba.Desava se da kad instaliras SP3 na vec full instaliran sistem ,pri restartovanju nece vise ni da digne sistem :D

Open source software rules!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs