Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista x86 mi prepoznala 4GB RAM-a
STRANA 1 OD 1
Anonymous Vista x86 mi prepoznala 4GB RAM-a 12.10.2008. 22:00 T12545

status: user
broj poruka: 340
danas odem u opciju system u control panelu i iznenadim se - vista x86 prepoznala 4GB RAM memorije. prethodno sam se malo igrao sa latencijama u BIOS-u da bih izvukao sto bolji klok al ne verujem da je to zbog toga, juce mi je vista prepoznavala 3.25GB RAM memorije, nisam instalirao nikakve patcheve ili slicne stvari koje postoje da bi se resio ovaj problem sa prepoznavanjem memorije.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ssinger I meni 12.10.2008. 22:13 #74920

broj poruka: 161
Vista 32-bit SP1 prepoznala 4 Gb RAM-a. :)

Windows Vista ZAKON!

Valheru 12.10.2008. 22:14 #74922

broj poruka: 750
Deder bacite neki screenshot =D

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

Roger Zelazny - Cronicles Of Amber
rampaGe. Dusan D.

ssinger Ne mogu, nije na mom kompu! :) 12.10.2008. 22:22 #74925

broj poruka: 161
To sam primetio kad sam prijatelju instalirao Vistu. Moja Vista radi na 2 Gb.

Ali, evo neki screenshot sa neta: http://www.gentechpc.com/Asus/VistaSP1-4G.jpg

Windows Vista ZAKON!

gile23 ... 12.10.2008. 22:26 #74928

broj poruka: 9121
A jedno pitanje sta bi bilo, kad bi pokrenuli Windows Vista Server koji ide do 8GB rama, jel bi na njemu radile sve aplikacije kao i na Windows Vista Ultimate,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BrianM 12.10.2008. 22:34 #74933

broj poruka: 178
Kanda je to samo malo `nako da oci zamaze i da se covek ponada!

http://news.softpedia.com/news/32-bit-Windows-Vista-SP1-to-Handle-a-Full-4-GB-of-RAM-74239.shtml
Equinoxe Re: 12.10.2008. 23:45 #74956

broj poruka: 12057

Vidi, al ne može da koristi (adresira). Kraj priče.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ma nema problema reeeeeeeeeci !

Dachman vista 32 12.10.2008. 23:49 #74960

broj poruka: 630
Kao sto Bax kaze. Jednostavno da se uverite otvorite start/all programs/accessories/system tools/system information i videvete ono neminovno da Vista ipak vidi samo 3,3 GB.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed tipicno za Micro$oft: 13.10.2008. 03:33 #74989

broj poruka: 10999

malo te lazem, malo, samo malo... al` zato te malo i kradem. Malo te **bem, pa te onda `ladim. Cisto da ne pregoris.
Kad se samo setim kako je, tamo negde 1998., Big Bad Billy padao u trans uveravajuci cijenjeno pucanstvo Amerike i ostatka Planete da sve ono na sta se zale korisnici Windows-a 95 i 98 potice od toga sto su to `memory and CPU speed - hungry systems` i apelovao na korisnike da svoje PC-e snabdeju sa sto vise RAM-a i sto brzim procesorima...
... da bi vec posle nekoliko meseci nezavisni PC eksperti utvrdili (i objavili) kako 98-ica `puca` kada joj se `da` vise od pisljivih 512MB RAM-a. Odjednom, muk na Micro$oftovom sajtu, no comments itd. a zatim slede stidljiva polupriznanja i `korisni saveti` kojima se problem `prevazilazi` (ustvari: maskira, zaobilazi) itd.
Ista ta prica i u slucaju 3,xxGB - limita. Kriva je x86 arhitektura, nisu krivi oni. Mozda i nisu, ali cutali su o tome kao k**ve na crkvenoj misi kada je trebalo prodavati XP, Vistu32 itd. itd., a B. B. Billy je mahao svojim neznim rukicama (ocigledno tera komarce koji mu se vrzmaju oko savesti) i mahao, i mahao...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs