Ne moze da se instalira Vista na hard na kojem se vec nalazi XP pro SP3. Instalacija se radi na posebnoj NTFS D particiji (Logical). Copying windows files zavrsi bez problema, ali kad dodje Expanding files zaustavi se na nekih 70%. Posle toga zatrazi neko ispravljanje greske, resetuje i particiju D pretvara u primarnu. Sta da se radi. Athlon 64x2 DualCore 5000+ GB-MA78G-DS3H OCZ TitaniumXTC 800MHZ DDR2 2x1GB WDC WD 3200AAKS-75B3A0 grafika integrisana HD 3200
Imo sam se `expanding` problema, ali kad mi je Q6600 radio na 3.90 +- GHz (ne branim ga) i kad je instalacioni DVD bio neki raspali DVD-RW. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
E jesi lud, pa sistem se strogo i instalira na primarnu particiju, dakle konvertuj je nekim programom poput Partition magica(iz XP-a) u primarnu particiju, pa ces normalno instalirati sistem, i naravno posle ako treba da napravis dual boot skini prethodno esayBCD ili Vistaboot pro https://www.vistabootpro.org
Prvo - to ti nije tacno, da mora na primarnu particiju... Sve zavisi od OS loadera. Ako su pametni, onda moze na koju gos hoces particiju. Nisam stavljao dosad Vistu - a i nemam nameru, pa ne mogu da pomognem, ali covek nije lud...
Ako postavi primarnu particiju pre instalacije, OS-ovi se nece pomesati, ali tada definitivno treba neki bootloader. Ranije cika Bilijevi nisu pravili svinjac pa sam imao win3.11, win98, i win2k zajedno + suse, i svako na svojoj particiji... Jeste bilo malo veci broj pitanja pre nego sto se podigne sistem, ali... Os Linux/win2k - w2k ili win98 - Normal mode ili Previous OS...
@bax2003 do procesora nije, ali i ja pomalo sumnjam na DVD
@ukimafija prevrnuo sam forum i Vista ne mora na primarnu particiju, bar tako kazu mnogi, mozda gresim, pokusano je i to ali nece ni tad da zavrsi instalaciju
ne mogu da verujem, ovo je vec cetvrti instalacioni disk, zar je moguce
Lepo, dok si u XP-u ubaciš DVD Viste i počneš sa instalacijom (ne update, nego advanced) i tokom instalacije će te pitati na koji drajv, čekiraš D i to je sve. Neće te pitati ni za kakvo ispravljanje greške.
Ako ni tako neće, onda ti ne valja DVD.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive. American Grafitti revisited
Za one koji ce imati slican problem, kod mene je u pitanju nekompatibilnost RAM-a i Viste. Cim sam stavio drugi RAM sve je odradilo bez problema. Sto je najveci fazon nakon instalacije sam ubacio i taj RAM pa sad i sa njim radi.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.