Imam instaliranu VistuX86, hocu da instaliram i Vistux64, da li cu dobiti automatski dual boot? znam da moze da se to sredi posle pomocu nekog programcica easyBCD al ne bih da se zezam sa tim. HVALA
da nikada ne intaliras dva OS-a na istu particiju.
Jedan ide na jednu a drugi na drugu particiju ako si podelio hdd na minimalno 2 particije. Kada tako instaliras 2 OS-a na samom pocetku kada upalis komp trebalo bi da ti se ponudi alternativa koji OS hoces da se ucita. Strelicom tastature oznacis zeljeni, tresnes enter i to je to.
Ako instaliras 2 OS-a na dva posebna hdd-a, procedura je malo drugacija. U bios-u se odredjuje koji od ta dva hdd-a ima prioritet pri bootovanju a samim tim i koji OS ce da se ucita.
ok, mozda si u pravu da mi treba samo X64 OS al bi hteo za pocetak samo da probam kako sve to radi pa bi hteo da imam dual boot da mogu da pokrenem 32bit verziju jer mi je na njoj sve potrebno i konfigurisano.
Nemaš razloga da probaš kako sve to radi i testiraš, gubeći vreme na instalacije programa na oba OS-a. Samo x64 i ćao, ako ti već trebaju 64-bitne aplikacije ili imaš 4 i više GB RAM-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
da ne dodjes u iskusenje da primenis neki `third party` boot manager. Vista64 je poznata i po tome sto ne trpi da joj se prcka po boot record-u (narocito ako se radi o *rekovanoj instalaciji.). Inace, ako si formirao posebnu particiju (preporucljivo je da bude primarna i aktivna), nece biti problema. Instalacioni carobnjak ce konstatovati prisustvo `earlier version of Windows`.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.